Αναζήτηση ΔΩΡΕΑΝ τροφή από τη γη ~ Texas Homesteader ~

2
Αναζήτηση ΔΩΡΕΑΝ τροφή από τη γη ~ Texas Homesteader ~

από το Texas Homesteader ~

Το σπίτι μας βρίσκεται στο βορειοανατολικό Τέξας. Υπάρχουν πολλά γηγενή πράγματα που αναπτύσσονται μόνα τους εδώ που μας παρέχουν χωρίς καμία προσπάθεια εκτός από τη συγκομιδή. Πρέπει να μου αρέσει να ψάχνω για δωρεάν φαγητό, σωστά;;

Μια λίστα με τρόφιμα που είναι απλά για τροφή που σας επιτρέπουν να φάτε ΔΩΡΕΑΝ!  #TexasHomesteader

Αποποίηση κοινής λογικής – Να ξέρετε πάντα τι ψάχνετε να φάτε. Εάν δεν είστε απολύτως σίγουροι, ζητήστε από τον συνεργάτη επέκτασης να σας βοηθήσει να αναγνωρίσει το φυτό για εσάς. Αν ακόμα δεν είστε σίγουροι, περάστε το.

Για παράδειγμα – ΑΝΔΡΑΣ Θα ήθελα πολύ να μπορώ να αναζητώ μανιτάρια. Αλλά δεν είμαι άνετος με αυτό. Έτσι, παρόλο που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά ασφαλή βρώσιμα μανιτάρια στην ιδιοκτησία μας, τα προσπερνάω. (αλλά ίσως κάποια μέρα…)

Αλλά πρόσφατα κουβέντιαζα με έναν φίλο για διάφορα πράγματα που αναζητούμε από τη χώρα μας. Ήταν έκπληκτη που υπήρχαν τόσες πολλές επιλογές αναζήτησης τροφής. Έτσι σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι διασκεδαστικό να τα μοιραστώ και με εσάς.

Μελισσόχορτο Συγκομίζεται τον Απρίλιο/Μάιο

Αααααχχχχ, αγιόκλημα. Αυτή η γλυκιά ανάμνηση της παιδικής ηλικίας, όταν αναζητούσατε αυτές τις μυρωδάτες άνθη αγιόκλημα, αφαιρείτε την άκρη και πιπιλίζετε το κούφιο λουλούδι για να πάρετε αυτή τη σταγόνα γλυκού νέκταρ!

Με τα αδέρφια μου βιαζόμασταν για να φτάσουμε σε αυτά στο σπίτι της γιαγιάς μου! Δεν ξέρω αν οι προηγούμενοι κάτοικοι εδώ φύτεψαν τα αμπέλια ή αν τα φυτεύτηκαν απλά από πουλιά, αλλά είναι σίγουρα ένας θησαυρός.

Δεν έχουμε πολύ μελισσόχορτο εδώ, αλλά όποτε είναι δυνατόν συλλαμβάνω αυτά τα γλυκά άνθη και φτιάχνω Ζελέ μελισσόχορτο έξω από αυτά.

(τα χρόνια που δεν βρίσκω αρκετές ανθίσεις εδώ στο Homestead, παίρνω άφθονα από το σπίτι των γονιών μου)

Τα μούρα που συγκομίζονται τον Μάιο

Τα βατόμουρα μοιάζουν πολύ με τα βατόμουρα. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι τα αποκαλούν βατόμουρα. Τα μούρα φυτρώνουν άγρια ​​εδώ.

Αυτά τα γλυκά μούρα φυτρώνουν σε ένα συρόμενο αμπέλι καλυμμένο με μικροσκοπικά λεπτά αγκάθια. Θεωρούνται ενοχλητικό φυτό για τα βοσκοτόπια των κτηνοτρόφων.

Αλλά αφήνουμε ένα κομμάτι μούρων να αναπτυχθεί σε ένα πίσω τμήμα για να το συλλέξω όταν αυτά τα μούρα ωριμάσουν στην τελειότητα, ζουμερά και γλυκά.

Θα μαζέψω όσα περισσότερα μπορώ και θα τα πλύνω και θα τα στεγνώσω στον αέρα. Στη συνέχεια θα τα απλώσω σε μια λαμαρίνα και θα τα τοποθετήσω στην κατάψυξη.

Όταν παγώσουν θα τα μαζέψω και θα τα τοποθετήσω σε μια σακούλα κατάψυξης και θα τα φυλάξω στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστούν. Με την κατάψυξή τους έτσι, τα μούρα θα παγώσουν μεμονωμένα αντί να γίνουν μια μεγάλη μάζα.

Όταν είμαι έτοιμος να τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να βγάλω όσα ή λίγα θέλω. Το αγαπημένο μου πράγμα για να φτιάξω με αυτά είναι Blackberry Cobbler.

Δαμάσκηνα Chickasaw Συγκομίζονται τον Ιούνιο/Ιούλιο

Όχι μόνο τα άνθη της άνοιξης ευχαριστούν τις μέλισσες μας και τους δίνουν ένα άλμα στην παραγωγή μελιού, αλλά αυτά τα δέντρα είναι όμορφα και παράγουν άφθονα αν και μικρά δαμάσκηνα.

Έχουμε μια μικρή συστάδα από αυτές τις δαμασκηνιές σε ένα από τα βοσκοτόπια μας. Ωριμάζουν νωρίτερα μέσα στο χρόνο από τα άλλα άγρια ​​δαμάσκηνά μας στην ιδιοκτησία μας (Μεξικάνικα δαμάσκηνα, δείτε παρακάτω).

Αυτά τα δαμάσκηνα Chickasaw είναι μικρά δαμάσκηνα σε μέγεθος κερασιού, αλλά για μένα δεν είναι τόσο γλυκά όσο τα μεξικάνικα δαμάσκηνα. Τα απολαμβάνω λοιπόν ωμά από καιρό σε καιρό όταν ωριμάζουν και τα προσπερνώ στο βοσκότοπο. Αλλά συνήθως επιφυλάσσομαι για την παρασκευή ζελέ στα Mexican Plums.

Τζιτζιφιές που συγκομίζονται τον Αύγουστο

Το απομακρυσμένο λιβάδι μας έχει μια συστάδα από Τζιτζιφιές, γνωστές και ως Κινεζικές Χουρμάδες. Υποθέτω ότι τα αρχικά δέντρα φυτεύτηκαν από προηγούμενους κατοίκους αυτής της ιδιοκτησίας, εδώ και δεκαετίες. Υποθέτω ότι αυτά τα δέντρα τζιτζιφιές μόλις μεγάλωσαν σε ένα αλσύλλιο με όλα τα φρούτα που έπεσαν.

Αυτό το σπίτι έχει χαθεί εδώ και καιρό, αλλά μπορώ να δω Στοιχεία της ζωής τους, και μπορώ να καταλάβω πού ήταν το περίβλημα του κήπου τους. Ίσως αυτά τα τζιτζιφιά φυτεύτηκαν ως μέρος του κήπου τους.

Ο καρπός της τζιτζιφιάς είναι μικρός, περίπου στο μέγεθος μιας μεγάλης ελιάς και απίστευτα γλυκός. Οι τζιτζιφιές γίνονται από πράσινο σε σκούρο κόκκινο όταν ωριμάζουν.

Λατρεύω τη συγκομιδή και Dry The Jujubesστη συνέχεια συμπεριλάβετέ τα ως φυσικό γλυκαντικό για το δικό μου Granola κολοκύθας.

Ελέφαντας σκόρδο που συγκομίζεται τον Ιούλιο/Αύγουστο

Δίστασα να συμπεριλάβω αυτό στη λίστα αφού προφανώς ήταν φυτεμένο. Αλλά στο εκτός έδρας λιβάδι όπου βρισκόταν ένα παλιό αγροτόσπιτο πριν από δεκαετίες, στο τμήμα που πιστεύουμε ότι ήταν ο λαχανόκηπος τους, υπάρχουν πολλές συστάδες σκόρδου ελέφαντα.

Τα κεφάλια σκόρδου ελέφαντα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Στην πραγματικότητα δεν είναι μια αληθινή ποικιλία σκόρδου, αλλά αντίθετα συνδέονται στενά με το πράσο.

Ωστόσο, φαίνονται, μυρίζουν και έχουν γεύση σαν ήπιο σκόρδο. Δεν το φυτέψαμε ούτε το φροντίζουμε ποτέ, αλλά χαίρομαι να το τρυγώ κάθε χρόνο όταν χρειάζεται!

Μεξικάνικα δαμάσκηνα που συγκομίζονται τον Αύγουστο/Σεπτέμβριο

Έχω μερικές γηγενείς μεξικανικές δαμασκηνιές διάσπαρτες σε όλη την ιδιοκτησία μας. Δεν φαίνεται να μεγαλώνουν σε πυκνά όπως τα Δαμασκηνιά Chickasaw. Αλλά αυτά τα μεξικάνικα δαμάσκηνα είναι τα αγαπημένα μου.

Ο καρπός ωριμάζει στα τέλη Αυγούστου/Σεπτέμβριο. Επομένως, το να είμαι έξω από τη συγκομιδή τους κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου δημιουργεί μια μικρή δυσκολία με τις σοβαρές αλλεργίες μου στην αμβροσία. Αλλά συγκομιδή τους κάνω!

Αυτά τα μικρά δαμάσκηνα κάνουν τα πιο γευστικά Lazy-Cook’s Plum Jelly γεύτηκες ποτέ.

Και φτιάχνω αυτό το ζελέ χωρίς προσθήκη πηκτίνης, συμπεριλαμβάνοντας δαμάσκηνα τόσο από την κατηγορία μόλις ώριμα όσο και από την κατηγορία πολύ ώριμα για να αποτυπώσω αυτή τη φυσική πηκτίνη και την απολαυστική γλυκύτητα των δαμάσκηνων.

Λωτοί που συγκομίζονται τον Οκτώβριο

Έχουμε αρκετές εκτάσεις με λωτός. Όπως τα περισσότερα από τα ιθαγενή μας δέντρα, ο καρπός είναι μικρότερος από ορισμένες από τις εισαγόμενες ποικιλίες. Οι λωτούς μου είναι συχνά μεγάλου μαρμάρου και αρχίζουν να ωριμάζουν τον Σεπτέμβριο.

Όμως, όπως οποιοσδήποτε έχει δοκιμάσει ποτέ έναν όμορφο ώριμο λωτό λίγο πολύ νωρίς – το στυπτικό δέρμα και η σάρκα σίγουρα θα σας κάνουν να μαζέψετε! Δεν επιχειρώ καν να δοκιμάσω ένα μέχρι τον Οκτώβριο/Νοέμβριο, όταν τα φρούτα είναι σχεδόν αφράτα.

Ακόμη και τότε το δέρμα είναι ακόμα αρκετά στυπτικό. Αλλά αν μπορείτε να ξεφλουδίσετε το λεπτό δέρμα, ο ίδιος ο λωτός είναι εκπληκτικά γλυκός. Τις απολαμβάνω τις περισσότερες φορές κατευθείαν από τα δέντρα.

Παρόλο που ξέρω ότι πιθανότατα θα μπορούσατε να φτιάξετε ζελέ και τέτοια με αυτά, δεν κατάφερα ποτέ να αφαιρέσω όλο το δέρμα για να εξαλείψω αυτή την ποιότητα που προκαλεί το τρύπημα. Οπότε απολαμβάνω μόνο φρέσκους λωτούς.

ΑΛΛΑ Θα μαζέψω επίσης έναν κουβά με σούπερ ώριμους λωτούς και θα τους πετάξω στις γουρουνοπαγίδες μαζί με καλαμπόκι ελαφιού. Και bibbidy-bobbedy boo οι λωτός μετατρέπονται σε φρέσκο ​​χοιρινό για την κατάψυξή μας!

Τα πεκάν συγκομίζονται τον Νοέμβριο

Στην ιδιοκτησία μας υπάρχουν αρκετοί μικροί ελαιώνες με διάφορα δέντρα πεκάν. Τα περισσότερα είναι τα μικρότερα αλλά απολαυστικά γευστικά ιθαγενή πεκάν.

Αλλά υπάρχουν μερικά τεράστια χάρτινα δέντρα πεκάν σε ένα πίσω λιβάδι, υποθέτω ότι φυτεύτηκαν πριν από δεκαετίες από προηγούμενους κατοίκους.

Λατρεύω τα μεγαλύτερα πεκάν Paper Shell επειδή ξεφλουδίζονται τόσο εύκολα και δίνουν περισσότερο βρώσιμο καρύδι με λιγότερη προσπάθεια.

Και χρησιμοποιώ πολύ πεκάν. Στο σπιτικό μου Apple Crumbleη αγαπημένη μας γκρανόλα κολοκύθας, Χοντρό μηλόψωμο κι αλλα.

Σαπουνόμουρα που συγκομίζονται τον Νοέμβριο

Αν και αυτό δεν είναι μια τροφή για τροφή, ένα σχετικά πρόσφατο εύρημα είναι λίγα Western Soapberry Trees που βρέθηκαν στα απομακρυσμένα βοσκοτόπια μας. Σχετίζονται με τα σαπουνάκια πιστεύω, αλλά δεν είναι τα ίδια.

Τα δέντρα Western Soapberry είναι εγγενή στη Βόρεια Αμερική. Παράγουν ένα μούρο που περιέχει σαπωνίνη. Οι ιθαγενείς της Αμερικής και οι πρώτοι άποικοι χρησιμοποιούσαν το «σαπούνι» που παράγεται από αυτά τα μούρα για καθαρισμό. Κι εγώ!

Η αγαπημένη μου χρήση είναι να τα κάνω εντελώς φυσικά και μηδενικά απόβλητα Σαμπουάν Soapberry. Είναι το μόνο που χρησιμοποιώ στα μαλλιά μου χρόνια τώρα.

Είναι ο τέλειος τρόπος για να διατηρώ τα μαλλιά μου καθαρά και λαμπερά. Τίποτα δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί, να αποσταλεί σε αποθήκες και καταστήματα λιανικής και να μου πουληθεί σε πλαστικό μπουκάλι.

Το φτιάχνω μόνος μου! Ένας πραγματικός θησαυρός μηδενικών αποβλήτων σίγουρα.

Μια λίστα με τρόφιμα που μπορούμε να αναζητήσουμε ΔΩΡΕΑΝ από τη γη!  #TexasHomesteader

Άλλες ευκαιρίες αναζήτησης τροφής

Αν και δεν είναι βοτανική αναζήτηση τροφής, υπάρχουν άλλοι τρόποι που μας παρέχει το αγαπημένο μας Homestead.

Το άγριο παιχνίδι συγκομίζεται από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο

Ο RancherMan είναι ένας καταξιωμένος κυνηγός και διατηρεί τον καταψύκτη μας γεμάτο με κρέας, είτε αγριόχοιρους είτε ελάφια. Το μεγαλύτερο μέρος του κρέατος στην κατάψυξή μας είναι από το δικό του Συγκομιδές αγριόχοιρων.

Στην περιοχή μας οι αγριόχοιροι είναι ένα εξαιρετικά υπερπληθυσμένο παράσιτο. Αλλά είναι μόνο χοιρινό!

Αρκεί λοιπόν να μην τρυγήσεις μεγάλο κάπρο (Ήμουν εκεί, το έκανα, δεν θα το ξανακάνω ΠΟΤΕ)είναι ένα νόστιμο κρέας με ήπια γεύση που το χρησιμοποιούμε Ψητά χοιρινάΚαρνίτας ΤάκοςΧοιρινό τραβηγμένο Enchiladas κι αλλα.

Ο RancherMan συλλέγει επίσης ένα ελάφι κάθε χρόνο. Ο αγαπημένος μου τρόπος χρήσης του ελαφιού είναι ως υποκατάστατο βοείου κρέατος Cowboy Dark Beer, Black Bean Chili.

Αλλά για να είμαι ειλικρινής, και τα δύο είδη κρέατος χρησιμοποιούνται σχεδόν εναλλακτικά με ό,τι μαγειρεύω. Είμαι ευγνώμων για αυτό το κρέας στην κατάψυξή μας που μας κρατά τρέφους.

Honey Locust Trees – Τέλεια καυσόξυλα

Έχουμε πολλά Μέλι ακρίδες στην περιουσία μας. Αυτά τα αγκάθια είναι άσχημα, επιτρέψτε μου να σας πω! Θα περάσουν ακριβώς μέσα από μια μπότα ή ακόμα και από ένα ελαστικό τρακτέρ και μπορεί να προκαλέσουν χωλότητα των βοοειδών.

Είχαμε μια αποστολή να αφαιρέσουμε όσο περισσότερους από αυτούς μπορούμε από την ιδιοκτησία μας. Αλλά τουλάχιστον έχουν έναν πολύ χρήσιμο σκοπό στο μεταξύ.

Οι ανοιξιάτικες ανθοφορίες είναι περιζήτητες από τις μέλισσές μας και καταλήγουν σε ένα μέλι με ευχάριστη γεύση. Οι οποίοι γνώριζαν??

Αλλά πρόσφατα ανακάλυψα μια άλλη εξαιρετική χρήση. Το ξύλο χαρουπιών μελιού κάνει τέλεια καυσόξυλα.

Καίγεται καθαρά με πολύ λίγο καπνό ή άρωμα και σχεδόν καθόλου σπινθήρα. Και καίγεται πολύ καιρό και αφήνει πολύ λίγη στάχτη.

Εάν μπορείτε να ξεπεράσετε αυτά τα καταραμένα αγκάθια, ένα δέντρο με ακρίδα κάνει διπλό καθήκον, κρατώντας μας ζεστούς τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες!

Αγριολούλουδα για το μέλι μας

Τα διάφορα αγριολούλουδα που φυτρώνουν στο βοσκότοπο δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά παρέχουν πολύτιμη τροφή για τις μέλισσές μας.

Αυτό με τη σειρά του μας παρέχει νόστιμο μέλιτο οποίο χρησιμοποιώ σε μεγάλο μέρος της μαγειρικής μου.

Μερικές από τις μαγειρικές χρήσεις είναι οι αγαπημένες του RancherMan Ψωμί σάντουιτς με μέλι/βρώμη και το δικό μου Σπιτική σαντιγίμεταξύ άλλων.

Ψάρια από τη λίμνη μας

Δεν είμαι μεγάλος ψαροφάγος – τώρα το αγόρι είναι υποτιμητικό! Αλλά έχω ζητήσει από τον RancherMan να μαζέψει μερικά από τα λαβράκια και τα γατόψαρα που πιάνει από οποιαδήποτε από τις λίμνες μας.

Ξέρω πόσο υγιεινό είναι το ψάρι στη διατροφή και έτσι δεσμεύομαι να το επιχειρήσω. Και αν ο RancherMan είναι εκεί έξω για να ψαρέψει ούτως ή άλλως, μπορεί επίσης, όχι;;

Τι Τροφοδοτείτε;

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που θα μπορούσα να σκεφτώ, σίγουρα θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα. Αλλά είμαι πάντα τόσο ευγνώμων για την ευλογία των προμηθειών αναζήτησης τροφής που παρέχονται για εμάς.

Έχετε πράγματα που μπορείτε να αναζητήσετε εκεί που ζείτε;

~ TxH ~

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ θέσεις κηπουρικής

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook. Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι – πολλοί καλοί άνθρωποι μοιράζονται! Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ίνσταγκραμ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που δημοσιεύεται μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, είναι ΕΥΚΟΛΟ
Εγγραφείτε στο blog μας!

Schreibe einen Kommentar