Αξίζει τον Salar De Uyuni;  Ένας έντιμος οδηγός για τις αλυκές της Βολιβίας.

Αξίζει τον Salar De Uyuni; Ένας έντιμος οδηγός για τις αλυκές της Βολιβίας.

August 30, 2022 0 Von admin

Για χρόνια, Οι Αλυκές της Βολιβίας ήταν το όνειρο ενός φωτογράφου, με τις μεταβαλλόμενες οπτικές ψευδαισθήσεις τους στο τοπίο, η καθεμία καλύτερη από την άλλη.

Ακόμα κι αν δεν τα έχετε ακούσει ποτέ, τα έχετε δει. Σε κάθε κατεύθυνση, η Γη αντανακλά τον γαλάζιο ουρανό, διάσπαρτο με χνουδωτά λευκά σύννεφα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό εφέ καθρέφτη που ακόμη και το Photoshop δεν μπορεί να πετύχει.

Ή ίσως τα έχετε δει χωρίς αυτό το εφέ καθρέφτη – ένα κρούστα λευκό έδαφος που απλώνεται ατελείωτα σε απόσταση, ένα αρειανό τοπίο αν μπορεί κανείς να το βρει οπουδήποτε στη Γη.

Αλλά οι ταξιδιώτες ρωτούν για την επίσκεψη σε αυτόν τον απομακρυσμένο προορισμό – αξίζει τον κόπο ο Salar de Uyuni; Σε αυτόν τον οδηγό, μοιραζόμαστε όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες σχετικά με την επίσκεψη σε αυτό το ιογενές σημείο.

συσκευασία salar de Uyuni

Τι είναι οι αλυκές της Βολιβίας;

Οι αλυκές της Βολιβίας – γνωστές στα ισπανικά ως Salar de Uyuni – είναι οι μεγαλύτερες αλυκές στον κόσμο, που εκτείνονται σε 4.050 τετραγωνικά μίλια σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Νότιας Αμερικής. Χάρη στην virality τους, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στη Βολιβία. Είναι επίσης ένας προορισμός λίστας κάδου της Νότιας Αμερικής.

Ο Salar de Uyuni είναι απόδειξη μια προϊστορική αλμυρή θάλασσα που στέγνωσε περίπου 30.000 χρόνια πριν. Με το νερό να φύγει, το αλάτι ήταν το μόνο που έμεινε πίσω. Σε ορισμένα σημεία, το στρώμα του αλατιού έχει βάθος μέτρων.

Σήμερα οι Αλυκές της Βολιβίας είναι γνωστές ως ένα από τα πιο ακραία μέρη στη Γη, πολλές φορές. Εκτός από το ότι είναι η μεγαλύτερη αλυκή στον κόσμο, είναι επίσης η το πιο επίπεδο σημείο στη Γη και βρίσκονται σε ένα εξαιρετικά μεγάλο υψόμετρο. Το υψόμετρο στο Salt Flats είναι 12.139 πόδια (3.700 μέτρα), αν και τα κοντινά αξιοθέατα βρίσκονται σε ακόμη υψηλότερα υψόμετρα.

Γιατί είναι γνωστές οι αλυκές της Βολιβίας;

Οι ακραίες αλυκές της Βολιβίας το έχουν κάνει διάσημο. Το Salar de Uyuni είναι το σπίτι του Μεγαλύτερου Καθρέφτη του Κόσμου. Οι αλυκές πλημμυρίζουν με νερό για μερικούς μήνες κάθε χρόνο. Αυτό το νερό συσσωρεύεται σε μια τεράστια ακίνητη πισίνα που στηρίζεται στο αλάτι. Η ηρεμία του νερού δημιουργεί έναν τέλειο καθρέφτη για τον γαλάζιο ουρανό ή τα αμέτρητα αστέρια τη νύχτα σε αυτή την εξαιρετικά απομακρυσμένη περιοχή.

Τα ακραία οπτικά εφέ του τοπίου – ειδικά το εφέ καθρέφτη του ουρανού και οι οπτικές ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται από την ακραία επιπεδότητα – δημιουργούν απίστευτες φωτογραφίες.

Όνειρο πάντα ενός φωτογράφου, η φήμη τους έχει αυξηθεί μόνο καθώς οι φωτογραφίες από όλες τις γωνιές του κόσμου ήταν πιο προσιτές στους θεατές σε εφαρμογές όπως το Instagram και το TikTok. Έχουν παρουσιαστεί σε δεκάδες ταινίες (συμπεριλαμβανομένων Πόλεμος των άστρων: The Last Jedi as the planet Crait!) και έχουν γίνει viral αμέτρητες φορές.

Πού είναι οι αλυκές της Βολιβίας;

Το Salar de Uyuni Salt Flats είναι απίστευτα απομακρυσμένο και βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία της Βολιβίας. Για να φτάσετε σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας από τις αλυκές χρειάζονται τουλάχιστον 3 ή 4 ώρες με το αυτοκίνητο. Οι πιο σημαντικές κοντινές μητροπόλεις, όπως η Λα Παζ, απέχουν πάνω από 12 ώρες.

Το Salt Flats βρίσκεται ακριβώς πέρα ​​από το Εθνικό Καταφύγιο Eduardo Avaroa, ένα εκπληκτικά όμορφο μέρος της χώρας που χαρακτηρίζεται από τεχνοχρωματικές λίμνες – όπως η λαμπερή κόκκινη Laguna Colorada και το τιρκουάζ πράσινο Laguna Verde – συν αμέτρητα ηφαίστεια, θερμικές πισίνες, χιονισμένα βουνά και πολλά άλλα.

Κοντινοί προορισμοί περιλαμβάνουν την έρημο Atacama στη βόρεια Χιλή και άγρια ​​όμορφα σημεία στη βόρεια Αργεντινή, γνωστά για τους κόκκινους βράχους και τα πολύχρωμα βουνά τους. Αν και είναι εξίσου απομακρυσμένες, αυτές οι κοντινές τοποθεσίες μπορούν να κάνουν απίστευτες προσθήκες σε οποιοδήποτε δρομολόγιο, εάν ταξιδεύετε μετά από μια επίσκεψη στο Salar de Uyuni.

Πώς να φτάσετε στις αλυκές της Βολιβίας

Η απόσταση των αλυκών μπορεί να κάνει δύσκολη την πρόσβαση, ανεξάρτητα από το πού ξεκινά το ταξίδι σας. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται το Bolivia Salt Flats μέσω της πρωτεύουσας της Βολιβίας, La Paz. Το ταξίδι μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο, είτε παίρνετε το νυχτερινό λεωφορείο είτε πετάτε προς το αεροδρόμιο της πόλης.

Η διαδρομή με το λεωφορείο από τη Λα Παζ διαρκεί σχεδόν 12 ώρες και η διαδρομή με λεωφορείο από άλλες μεγάλες πόλεις της Βολιβίας διαρκεί τουλάχιστον 4 ώρες. Ευτυχώς, η φήμη του Salar de Uyuni οδήγησε τη βολιβιανή κυβέρνηση να κατασκευάσει ένα αεροδρόμιο στην απομακρυσμένη πόλη Uyuni στην άκρη των αλυκών, προσφέροντας καθημερινές πτήσεις από μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Τοπικές ταξιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα στις αλυκές από πολλές από τις μεγάλες πόλεις της Βολιβίας με τα μέσα μεταφοράς. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να πλοηγηθείτε σε τοπικούς τερματικούς σταθμούς λεωφορείων αν δεν το θέλετε. Λεωφορεία και πτήσεις συνδέουν επίσης τις αλυκές της Βολιβίας με πολλούς άλλους προορισμούς στη χώρα, καθώς και τη βόρεια Χιλή και την Αργεντινή.

κόκκινη λιμνοθάλασσα

Επισκεφθείτε το Bolivia Salt Flats

Για να γνωρίσετε σωστά τις απέραντες αλυκές, θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μια περιήγηση στο Salar de Uyuni. Οι περιηγήσεις με Jeep 4X4 στις αλυκές είναι ο καλύτερος τρόπος. Οι ολοήμερες εμπειρίες κοστίζουν γενικά περίπου 75 $ για μια μικρή ομαδική εκδρομή και μπορεί να κοστίσουν εκατοντάδες δολάρια για μια πολυτελή ιδιωτική περιήγηση.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν εξέχοντες προορισμούς όπως το Isla Incahuasi με τους πανύψηλους αιωνόβιους κάκτους, τις κρυμμένες σπηλιές με τις αρχαίες μούμιες και το ηφαίστειο Tunupa που κοιμάται σε περίοπτη θέση πάνω από την άκρη των αλυκών. Επιπλέον, οι οδηγοί είναι εξαιρετικοί για να δείξουν στους τουρίστες τους καλύτερους φωτογραφικούς προορισμούς, ειδικά περιοχές για να απαθανατίσουν το διάσημο εφέ καθρέφτη στον ουρανό.

Μια επίσκεψη στο Salar de Uyuni είναι επίσης μια ευκαιρία να γνωρίσετε μερικά μοναδικά καταλύματα που σίγουρα θα βρείτε μόνο εκεί! Η περιοχή είναι γνωστή για τα ξενοδοχεία με αλάτι. Αυτά τα καταλύματα περιλαμβάνουν τοίχους, δάπεδα, οροφές, ακόμη και έπιπλα κατασκευασμένα από τούβλα από συμπαγές αλάτι σκαλισμένα από τις αλυκές.

Τι να συσκευάσετε για το Salar de Uyuni

Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Ultimate Salar de Uyuni Packing List για τη δοκιμασμένη και δοκιμασμένη λίστα συσκευασίας μας. Μην επαναλάβετε τα λάθη μας στην περιπέτεια Laguna Colorada και Salar de Uyuni!

Πέρα από τις Αλυκές

Ενώ το Salar de Uyuni Salt Flats είναι ένας αξέχαστος προορισμός, υπάρχουν πολλά περισσότερα να δείτε και να κάνετε στη γύρω περιοχή που σας βοηθούν να δικαιολογήσετε περαιτέρω την απόσταση και τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσετε σε αυτόν τον απομακρυσμένο προορισμό. Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν μια 3ήμερη ή 4ήμερη περιήγηση στη νοτιοδυτική περιοχή της Βολιβίας. Διαβάστε περισσότερα: Καλύτερες εκδρομές Salar de Uyuni στις αλυκές της Βολιβίας.

Αυτές οι περιηγήσεις σε αλυκές ξεκινούν γενικά με μια ολόκληρη μέρα πριν ξεκινήσετε. Οι οδηγοί εντοπίζουν απομακρυσμένους δρόμους μέσα από περιοχές ερήμου μεγάλου υψομέτρου με αμέτρητα ηφαίστεια, χιονισμένα βουνά και απίστευτη θέα που ξεχωρίζουν αυτή την περιοχή.

Εάν μπορείτε να βρείτε χώρο στο δρομολόγιό σας για μια πολυήμερη περιήγηση, θα επισκεφθείτε επιπλέον σημεία που είναι εξίσου άξια φωτογραφίας με τις αλυκές. Αυτά περιλαμβάνουν θερμές πηγές, βουνά, ακόμη και ένα τοπίο που μοιάζει με έρημο, γνωστό ως Έρημος του Νταλίπου πήρε το όνομά του από τον σουρεαλιστή ζωγράφο που φημίζεται για τη ζωγραφική απόκοσμα τοπία με παραμορφωμένα σχήματα και ακραίες γωνίες.

Τα πιο δραματικά αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνουν εκπληκτικές λιμνοθάλασσες με τεχνικό χρώμα διάσπαρτες στο ερημικό τοπίο των ψηλών πεδιάδων. Η φωτεινή-κόκκινη λιμνοθάλασσα, Laguna Colorada, είναι η πιο διάσημη, που περιβάλλεται από βουνά και ηφαίστεια. Είναι το σπίτι σε κοπάδια από έντονα ροζ φλαμίνγκο των Άνδεων. Θα δείτε επίσης το γαλαζοπράσινο Laguna Verde και την ήρεμη, λευκή Laguna Blanca.

Οι πολυήμερες εκδρομές περιλαμβάνουν όλα τα μέσα μεταφοράς, οδηγό, φαγητό και καταλύματα. Μπορείτε να βρείτε πιο πολυτελείς ιδιωτικές εκδρομές που διαμένουν σε υπέροχα ξενοδοχεία ή πιο βασικές επιλογές με γυμνά δωμάτια ξενοδοχείου και απλά αλλά νόστιμα γεύματα.

Εξοδα ταξιδιού

Η επίσκεψη στο Bolivian Salt Flats μπορεί να είναι δαπανηρή, ειδικά όταν λαμβάνεται υπόψη το κόστος των περιηγήσεων και της μεταφοράς σε αυτήν τη δυσπρόσιτη περιοχή. Οι πτήσεις κοστίζουν περίπου 200 δολάρια από μεγάλες πόλεις της Βολιβίας, ενώ οι ημερήσιες εκδρομές στις αλυκές κοστίζουν τουλάχιστον 75 δολάρια. Οι πολυήμερες εκδρομές ξεκινούν από περίπου 300 $.

Όταν εξετάζετε το κόστος των περιηγήσεων και της μεταφοράς, Αυτός ο προορισμός με λίστα κουβάδων μπορεί να είναι ακριβός ακόμα κι αν επιλέξετε βασικές εκδρομές και καταλύματα. Η απομακρυσμένη τοποθεσία του σίγουρα δεν βοηθάει το πορτοφόλι σας, ανεξάρτητα από το πόσα ταξιδιωτικά χάπια εξοικονόμησης κόστους υπάρχουν στο ρεπερτόριό σας.

Ωστόσο, η Βολιβία είναι μια από τις φθηνότερες χώρες της Νότιας Αμερικής για επίσκεψη. Το να ταξιδέψετε σε άλλες περιοχές της χώρας θα είναι εύκολο στο πορτοφόλι σας, ακόμα κι αν αναζητάτε εμπειρίες πολυτέλειας. Θα εξοικονομήσετε όσα θα ξοδέψετε επισκεπτόμενοι το Salar de Uyuni στην υπόλοιπη Βολιβία.

ας κοιμηθούμε

Αξίζει ο μισθός του Uyuni;

Αναμφισβήτητα, το Bolivia Salt Flats είναι ένας μοναδικός προορισμός για τους περισσότερους ταξιδιώτες, μοναδικός στη ζωή. Το αν αξίζει να επισκεφθείτε τα Βολιβία Salt Flats είναι μια εντελώς διαφορετική ερώτηση.

Αν απλώς σας ενδιαφέρει να ταξιδέψετε για να αναδημιουργήσετε ένα viral βίντεο TikTok ή μια φωτογραφία Instagram, οι ώρες ταξιδιού σε αυτό το απομακρυσμένο σημείο είναι πιθανότατα πολύ δύσκολο να φτάσετε για να κάνετε ένα τέτοιο ταξίδι «αξίζει τον κόπο». Αν και όμορφο και προσιτό για τους περισσότερους προϋπολογισμούς ταξιδιών, θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο εδώ για να δικαιολογήσετε το ταξίδι.

Ωστόσο, αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δρομολόγιο που περιλαμβάνει τις αλυκές και την υπόλοιπη περιοχή, αξίζει να το επισκεφτείτε. Ο προγραμματισμός ενός πολυήμερου ταξιδιού στην περιοχή για να δείτε τα μαγευτικά βουνά, τα ηφαίστεια, τις ιαματικές πηγές και τις εξίσου αξιόλογες τεχνοχρωματικές λιμνοθάλασσες είναι μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Θα είστε ευγνώμονες που αξιοποιήσατε στο έπακρο ένα ταξίδι για το οποίο διανύσατε μεγάλη απόσταση.

Τελικές σκέψεις

Ένας απόκοσμος προορισμός που θα σας εντυπωσιάσει με ομορφιά σε κάθε στροφή, το Salar de Uyuni Salt Flats στη Βολιβία είναι ένας από τους πιο μοναδικούς – και πιο διάσημους – ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο. Αν και μπορεί να μην είναι ο σωστός ταξιδιωτικός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη, έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν εάν είστε διατεθειμένοι να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σε αυτόν τον απομακρυσμένο προορισμό αναζητώντας κάτι περισσότερο από μια απλή φωτογραφία viral.

Αυτή η ανάρτηση εμφανίστηκε αρχικά στο Γεύση.