Βοηθώντας τα κοτόπουλα σας να γεννήσουν περισσότερα αυγά

0
Βοηθώντας τα κοτόπουλα σας να γεννήσουν περισσότερα αυγά

Εάν το κοτόπουλο σας ξαφνικά πηγαίνει από την παραγωγή ενός αυγού κάθε μέρα σε μόνο ένα με δύο την εβδομάδα ή ακόμα και καθόλου αυγά – μπορεί να αρχίσετε να ανησυχείτε, ειδικά εάν εξαρτάστε από αυτά τα αυγά για την επιχείρησή σας. Το θέμα είναι ότι τα κοτόπουλα, όπως κάθε ζώο, έχουν φυσικούς βιολογικούς ρυθμούς που υπαγορεύουν πώς και πότε θα αναπαραχθούν. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, τα κοτόπουλα μπορεί να κάνουν ένα διάλειμμα από την ωοτοκία λόγω πολλών παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν το σώμα τους να επιβραδύνει την αναπαραγωγή

Πώς να κάνετε το κοτόπουλο να γεννά περισσότερα αυγά;

Ψάχνετε τρόπους για να κάνετε τα κοτόπουλα να γεννούν περισσότερα αυγά; Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα κοτόπουλα σας να το κάνουν αυτό:

1. Επιλέξτε τη σωστή ράτσα κοτόπουλου.

Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε τη διαδικασία αμέσως επιλέγοντας τη σωστή ράτσα κοτόπουλου. Εάν έχετε κοτόπουλα χαμηλής απόδοσης, μπορείτε να προσθέσετε νέα της σωστής ράτσας για να αυξήσετε την παραγωγή αυγών σας.

Τα κοτόπουλα, όπως και άλλα ζώα, έχουν διαφορετικές ράτσες και το καθένα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Μερικοί είναι γνωστοί ότι γεννούν μόνο λίγα αυγά το μήνα, ενώ κάποιοι γεννούν αυγά κάθε μέρα. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε πάντα να επιλέγετε τη ράτσα που γεννά αυγά σχεδόν καθημερινά.

Επίσης, ορισμένες ράτσες είναι πιο πιθανό να γεννούν πιο συχνά από άλλες. Αυτού του είδους τα κοτόπουλα γεννούν λιγότερα αυγά και μερικές φορές, η γενναιότητά τους διαρκεί αρκετούς μήνες, βλάπτοντας την παραγωγή αυγών σας.

Αυτές είναι οι κορυφαίες ράτσες κοτόπουλου που γεννούν αυγά που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Rhode Island Red
 • Leghorn
 • Australorp
 • Παραγωγή Κόκκινο
 • Πλίμουθ Ροκ
 • Χρυσός Κομήτης
 • Σάσεξ
 • Ανκόνα
 • Παιδοπόλεμος
 • Αμβούργο

Ένας μαύρος κόκορας australorp (Gallus gallus) περπατά περήφανα στην αυλή

2. Βοηθήστε τα κοτόπουλα σας κατά τη διάρκεια του λιώσιμου.

Τα κοτόπουλα περνούν από molting. Είναι μια διαδικασία απώλειας φτερών και ανάπτυξής τους. Καθοδηγείται από την εποχή και συνήθως εμφανίζεται το φθινόπωρο όταν μειώνεται η ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνουν. Για τα κοτόπουλα, το φθινόπωρο σημαίνει χρόνο προετοιμασίας για το χειμώνα, που χρειάζεται ποιοτικά φτερά για να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες. Οι κότες που περνούν από τήξη συνήθως σταματούν να γεννούν αυγά και ανακατευθύνουν την ενέργειά τους στην αναγέννηση των φτερών και στη δημιουργία των αποθεμάτων θρεπτικών συστατικών τους.

Παρόλο που η διαδικασία τήξης μπορεί να είναι απογοητευτική για τους κτηνοτρόφους κοτόπουλου, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να κάνετε τα κοτόπουλα σας να ωοτοκούν ξανά, εκτός από το να τα κάνετε πιο άνετα και να τα βοηθήσετε να περάσουν από το ξετύλιγμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει:

 • Προσθέστε περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή τους. Η πρωτεΐνη θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν νέα φτερά πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να επιστρέψουν στην ωοτοκία νωρίτερα. Αλλάξτε σε μια τροφή κοτόπουλου με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή δώστε τους αποξηραμένα σκουλήκια αλεύρου και κόκκους.
 • Παρέχετε ένα λουτρό σκόνης στα κοτόπουλα σας για να τα βοηθήσετε να πετάξουν γρήγορα τα παλιά φτερά ενώ κυλιούνται στη βρωμιά.

3. Προσθέστε περισσότερο φως μέσα στο κοτέτσι.

Ο κύκλος ωοπαραγωγής των ορνίθων επηρεάζεται άμεσα από το ηλιακό φως. Τα κοτόπουλα γεννούν συνήθως αυγά με συνέπεια όταν υπάρχουν 14 ή περισσότερες ώρες φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παραγωγή αυγών παίρνει μια δυσκολία κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Για να βοηθήσετε τα κοτόπουλα σας να γεννήσουν περισσότερα αυγά παρά την εποχή, προσθέστε συμπληρωματικό φως μέσα στο κοτέτσι τους. Αυτή η τεχνική πιθανότατα θα αναγκάσει τις κότες να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματα αυγών τους πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι θα ωοτοκούν για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Αυτή η πρακτική, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη στην κοινότητα κοτόπουλων. Πολλοί πιστεύουν ότι οι κότες αξίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα από την ωοτοκία κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να τους επιτρέψουν να ακολουθήσουν τους φυσικούς βιολογικούς τους ρυθμούς.

Κοτόπουλα μιας ημέρας

4. Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε την αγένεια.

Η αγένεια είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι κότες σταματούν να γεννούν τα αυγά τους. Όταν μια κότα είναι γενναιόδωρη, σημαίνει ότι τα μητρικά της ένστικτα έχουν μπει – θα προτιμούσε να κάθεται στα αυγά για να τα αφήσει να εκκολαφθούν αντί να είναι στη συνήθη ενεργητική, περίεργη διάθεσή της. Οι γενναίες κότες μπορεί να κάθονται στη φωλιά για να επωάσουν τα αυγά για 20 ή περισσότερες ώρες την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυγά για εσάς γιατί τα κοτόπουλα της μαμάς θέλουν να κάνουν γκόμενα.

Ορισμένες κότες μπορεί να γεννούν πολλές φορές το χρόνο, με αποτέλεσμα τέσσερις έως έξι μήνες χωρίς αυγά.

Εάν ο στόχος σας είναι να παράγετε πολλά αυγά, όχι να μεγαλώσετε περισσότερα κοτόπουλα, αποφύγετε τις γενναίες ράτσες κοτόπουλου όπως:

 • Μπράχμας
 • Σάσεξ
 • Cochins
 • Καγκελάριος
 • Μεταξωτές
 • Όρπινγκτον
 • Κουμπαλάγια
 • Dorking
 • Ντομινίκ
 • μαράν

Αλλά αν έχετε όρνιθες όρνιθες στο κοπάδι σας, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να σπάσετε τη γενναιότητά τους και να τις επαναφέρετε στην ωοτοκία. Κρατήστε σημείωση για το βασικά στοιχεία της εκτροφής επισης:

 • Αφαιρέστε τη φωλιά. Οι γενναίες κότες είναι δεσμευμένες στις συνήθειές τους και θα επιστρέψουν στην ίδια φωλιά ξανά και ξανά. Δοκιμάστε να αφαιρέσετε αυτή τη φωλιά ή μπλοκάρετε την πρόσβαση σε αυτήν, ώστε να χάσει την επιθυμία να καθίσει στα αυγά της.
 • Αφαιρέστε την κότα. Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι να αφαιρέσετε το κοτόπουλο από τη φωλιά και να το βάλετε σε ελεύθερη βοσκή για την ημέρα. Αποκλείστε την πρόσβαση στο κοτέτσι ή βάλτε την σε άλλη περιοχή μέχρι να σταματήσει να χαζεύει. Τοποθετώντας τις κότες σε καλά φωτισμένο, πιο δροσερό χώρο χωρίς κλινοσκεπάσματα ή φωλιές, τις βγάζει από το ένστικτο φωλιάσματος.
 • Αφήστε την να εκκολαφθεί. Από την άλλη πλευρά, το να επιτρέψετε στην κότα σας να εκκολάψει τα αυγά της και να μεγαλώσει νεοσσούς θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε περισσότερα κοτόπουλα που γεννούν αυγά στο κοπάδι σας. Αυτή είναι μια καλή επιλογή εάν αναζητάτε μια πιο μακροπρόθεσμη λύση για την αύξηση της παραγωγής αυγών σας.

5. Αναβαθμίστε την τροφή κοτόπουλου.

Μερικές φορές, αυτό που χρειάζεται το κοτόπουλο σας για να γεννήσει περισσότερα αυγά είναι η καλύτερη διατροφή. Τα αποξηραμένα αλεύρι είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για τη βελτίωση της υγείας της κότας σας. Χρειάζονται μια προσεκτική ισορροπία διατροφής για να παράγουν τακτικά αυγά υψηλής ποιότητας.

Εάν τα κοτόπουλα σας δεν γεννούν αυγά όσο θα θέλατε, ίσως είναι καιρός να εξετάσετε την τροφή τους. Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τους πάρετε μια τροφή υψηλής ποιότητας και να συμπληρώσετε τη διατροφή τους με υγιεινές λιχουδιές όπως ζιζάνια κήπου, υπολείμματα κουζίνας και συμπληρώματα.

Εικόνα POV γυναικείων χεριών που ταΐζουν κόκκινες κότες με σιτάρι, έννοια πτηνοτροφίας

6. Παρακολουθήστε την υγεία των κοτόπουλων σας.

Ελέγχετε τακτικά την υγεία των κότας σας. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους ένα κοτόπουλο που έχει γεννήσει αρκετά συχνά αυγά πριν μειώσει ξαφνικά την παραγωγή αυγών του είναι ότι δεν είναι αρκετά υγιές. Οι άρρωστες κότες θα σταματήσουν να γεννούν όρνιθες για λίγο καθώς περιμένουν να επουλωθεί το σώμα τους.

Θυμηθείτε ότι τα υγιή κοτόπουλα θα έχουν καθαρά, τακτοποιημένα φτερά, κόκκινες χτένες και ροδέλες, λαμπερά μάτια και πολλή ενέργεια.

Το κοτόπουλο σας μπορεί να είναι άρρωστο εάν εμφανίσει αυτά τα συμπτώματα:

 • Πεσμένη ουρά
 • Χωλότητα
 • Υπερβολικό ξύσιμο και πρήξιμο
 • Κρύβονται/απομονώνονται
 • Φαλάκρα μπαλώματα ή λείπουν φτερά
 • Θαμπά φτερά

Οι άρρωστες κότες πρέπει να απομονώνονται και να ενυδατώνονται. Μπορεί να χρειαστεί να τους δώσετε βιταμίνες όταν είναι απαραίτητο.

7. Μειώστε το άγχος τους.

Το άγχος παίζει μεγάλο ρόλο στην παραγωγή αυγών. Ένα στρεσαρισμένο κοτόπουλο δεν γεννά αυγά. Η μείωση της πίεσης στις κότες θα επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα και την ποσότητα των αυγών που γεννούν. Οι συνήθεις στρεσογόνοι παράγοντες μεταξύ των ορνίθων περιλαμβάνουν:

 • Αρπακτικά που κρύβονται γύρω ή στο κοτέτσι
 • Παράσιτα όπως τα ακάρεα, οι ψείρες και οι ψύλλοι βασανίζουν τα κοτόπουλα
 • Νέα κοτόπουλα προστέθηκαν στο κοπάδι
 • Μετακίνηση σε νέο κοτέτσι ή αναδιάταξη του κοτέτσι
 • Κοντινές γάτες και σκυλιά που καταδιώκουν τις κότες
 • Τα κοτόπουλα εκφοβίζουν το ένα το άλλο
 • Επιθετικότητα ανάμεσα στο κοπάδι

Χρήσιμα προϊόντα για να κάνετε την κότα σας να γεννά περισσότερα αυγά

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε ή η κότα σας δεν γεννά αυγά ανεξάρτητα από το αν ακολουθείτε τις παραπάνω συμβουλές, ακολουθούν μερικά προϊόντα που μπορούμε να προτείνουμε. Περιλαμβάνουν επίσης ειδική τροφή πουλερικών που δίνει στο κοτόπουλο απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να γεννήσει περισσότερα αυγά και να λειτουργήσει και ως ενισχυτικό ορμονών.

Καλύτερη τροφή για όρνιθες που γεννούν αυγά.

Εάν ανησυχείτε ότι η ειδική τροφή για κότες μπορεί να περιέχει συστατικά που πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του κοτόπουλου σας, θα χαρείτε να μάθετε για το Manna Pro Layer Pellets for Chicken. Αυτά είναι εντελώς βιολογικά και πιστοποιημένα από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών που τα καθιστά μια ασφαλή επιλογή για το κοτόπουλο σας. Εκτός αυτού, είναι φτιαγμένα με συστατικά ΜΗ ΓΤΟ, γεγονός που σας εξασφαλίζει και πάλι την ασφάλεια αυτής της ζωοτροφής.

Τώρα που γνωρίζετε τις πτυχές της ασφάλειας, πρέπει να μάθετε γιατί αυτή είναι μια καλή επιλογή για τα κοτόπουλα να γεννούν περισσότερα αυγά. Κατά κύριο λόγο, περιέχουν 16% πρωτεΐνη με τη μορφή διαφόρων συστατικών. Η απαραίτητη και επιπλέον πρωτεΐνη βοηθά το κοτόπουλο να παράγει περισσότερα αυγά. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η τροφή είναι η βέλτιστη για κοτόπουλα που γεννούν αυγά (ηλικίας περίπου 16 εβδομάδων). Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της τροφοδοσίας με σφαιρίδια είναι ότι μειώνει επίσης τη σπατάλη του κοτόπουλου. Βεβαιωθείτε ότι τα κοτόπουλα λαμβάνουν νερό μαζί με την τροφή.

Η συσκευασία των 10 lb είναι καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής σε σύγκριση με τη συσκευασία των 30 lb, επομένως σας συνιστούμε να την αποκτήσετε.

Grubblies Feed for Chicken.

Σε περίπτωση που η πρώτη επιλογή δεν είναι διαθέσιμη ή θέλετε απλώς ένα πιο γενικό προϊόν που είναι χρήσιμο και για άλλα ζώα φάρμας, αυτό είναι το ιδανικό που μπορούμε να προτείνουμε. Τα γκρουμπλ περιέχουν όλη την απαραίτητη πρωτεΐνη ως αναμνηστική δόση για το κοτόπουλο που το βοηθά στο στάδιο της ανάπτυξης. Όχι μόνο ενθαρρύνει την υγιή παραγωγή αυγών, αλλά βοηθά επίσης στην προώθηση της ανάπτυξης υγιών φτερών. Πολλές φορές, το κοτόπουλο απαιτεί επιπλέον θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα όταν τα εσωτερικά του συστήματα δεν είναι αρκετά ισχυρά για να παράγουν εύκολα αυγά.

Εκτός αυτού, τα αυγά που παράγονται από τις κότες που καταναλώνουν αυτή την τροφή δίνουν επίσης ισχυρότερα και πιο υγιή αυγά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα που σχετίζονται με το δέσιμο και την παραμόρφωση των αυγών. Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι αυτή η τροφή δίνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα αλευροσκουλήκια καθώς περιέχουν βασικές πρωτεΐνες, υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φυτικές ίνες και διαιτητικά λίπη σε υγιεινή και μέτρια ποσότητα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για άλλα ζώα όπως πάπιες.

Σε περίπτωση που ανησυχείτε για την πτυχή της ασφάλειας, δεν πρέπει να ανησυχείτε γιατί δεν υπάρχουν πρόσθετα ή συντηρητικά στα γκρουπ, καθώς και το γεγονός ότι δεν έχουν σπρέι. Τα συστατικά ΜΗ ΓΤΟ το καθιστούν επίσης μια υγιεινή επιλογή για το κοτόπουλο. Σημείο συν – Εγκεκριμένο από το FDA.

Τροφή για να κάνει το κοτόπουλο να γεννά περισσότερα αυγά – Σύγκριση

Και οι δύο αυτές τροφές είναι απολύτως ασφαλείς και αποτελεσματικές για τα κοτόπουλα. Ωστόσο, εάν έχετε και άλλα ζώα, το δεύτερο εμφανίζεται ως καλύτερη επιλογή. Είναι λίγο ακριβό όμως.

συμπέρασμα

Το να βοηθήσετε το κοτόπουλο σας να γεννήσει αυγά μπορεί να φαίνεται δύσκολο έργο, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενθαρρύνετε την υγιή παραγωγή αυγών στο κοτόπουλο. Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε τα δύο προϊόντα που προτείναμε παραπάνω. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες που θα ενθαρρύνουν την υγιή παραγωγή αυγών. Μην ανησυχείς! Και τα δύο είναι απολύτως ασφαλή. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα δύο με βάση την τιμή και τον όγκο που χρειάζεστε.

Επιπλέον, εδώ είναι μερικές επιπλέον συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη – Συμβουλές για την επιτυχή εκτροφή κοτόπουλων

Schreibe einen Kommentar