Γιατί η πτώση της ψυχικής υγείας μπορεί να σας οδηγήσει στον εθισμό στα ναρκωτικά

0
Γιατί η πτώση της ψυχικής υγείας μπορεί να σας οδηγήσει στον εθισμό στα ναρκωτικά

Η υποβάθμιση της ψυχικής υγείας μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα σωματικού ή συναισθηματικού τραύματος, έκθεσης στη βία ή ακόμα και μόνο του στρες της καθημερινής ζωής. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, όμως, η υποβάθμιση της ψυχικής υγείας μπορεί να σας οδηγήσει στον εθισμό στα ναρκωτικά.

Ο εθισμός είναι μια ασθένεια που επηρεάζει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα σας. Όταν παλεύετε με τον εθισμό, η χημεία του εγκεφάλου σας αλλάζει, καθιστώντας δύσκολο να αντισταθείτε στην επιθυμία να χρησιμοποιήσετε ναρκωτικά. Ταυτόχρονα, το σώμα σας εξαρτάται από τα ναρκωτικά και μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα στέρησης εάν προσπαθήσετε να το σταματήσετε.

Ας διερευνήσουμε γιατί η φθίνουσα ψυχική υγεία μπορεί να σας οδηγήσει στον εθισμό στα ναρκωτικά.

αυτοθεραπεία

Εάν παλεύετε με την κατάθλιψη, το άγχος ή άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας, μπορεί να στραφείτε στα ναρκωτικά σε μια προσπάθεια αυτοθεραπείας. Συχνά, η ταχεία δράση των ναρκωτικών παρέχει στους ανθρώπους γρήγορη ανακούφιση.

Ενώ η χρήση ναρκωτικών μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση από τα συμπτώματά σας, δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση. Στην πραγματικότητα, η χρήση ναρκωτικών μπορεί πραγματικά να επιδεινώσει τα προβλήματα ψυχικής σας υγείας.

Αντιμετωπίστε το τραύμα

Εάν έχετε βιώσει ένα τραυματικό γεγονός, όπως η σεξουαλική κακοποίηση ή ο θάνατος ενός αγαπημένου σας προσώπου, μπορεί να είναι πιο πιθανό να στραφείτε στα ναρκωτικά σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσετε τον πόνο σας. Τα ναρκωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του τραύματος και να διευκολύνουν την αντιμετώπιση του τραύματός σας.

Ωστόσο, η χρήση ναρκωτικών μπορεί επίσης να κάνει πιο δύσκολη την επεξεργασία των συναισθημάτων σας και να φτάσετε σε ένα σημείο θεραπείας. Τα ναρκωτικά μπορούν να καλύψουν το τραύμα σας και θα ήταν καλύτερο να αναζητήσετε υγιείς τρόπους για να το αντιμετωπίσετε.

Μούδισε τα συναισθήματά σου

Παρόμοια με την αντιμετώπιση του τραύματος, εάν παλεύετε να αντιμετωπίσετε δύσκολα συναισθήματα, όπως θλίψη, θυμό ή ενοχές, μπορεί να στραφείτε στα ναρκωτικά ως τρόπο μουδιάστε τον εαυτό σας. Τα ναρκωτικά μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τα συναισθήματά σας, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

Το να μουδιάζετε τα συναισθήματά σας με φάρμακα δεν είναι μια υγιής λύση. Είναι σημαντικό να βρείτε υγιείς τρόπους αντιμετώπισης των συναισθημάτων σας. Διαφορετικά, μπορεί να βγουν με καταστροφικούς τρόπους.

Όταν είσαι πνιγμένος

Οι απαιτήσεις της εργασίας, του σχολείου και της ζωής, γενικά, μπορεί να είναι συντριπτικές. Εάν δυσκολεύεστε να συνεχίσετε, μπορεί να στραφείτε στα ναρκωτικά ως τρόπο να ξεφύγετε από την πίεση. Τα ναρκωτικά μπορούν να προσφέρουν μια απόδραση από την πραγματικότητα, ακόμα κι αν είναι μόνο προσωρινή.

Αλλά η χρήση ναρκωτικών δεν είναι ένας υγιής τρόπος αντιμετώπισης του στρες. Στην πραγματικότητα, μπορεί να επιδεινώσει το άγχος σας και να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερα προβλήματα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο όπου θα πρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερα φάρμακα για να αντιμετωπίσετε το αυξημένο άγχος σας.

Αντιμετωπίστε τη μοναξιά

Μοναξιά είναι ένα κοινό συναίσθημα, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το αντιμετωπίσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ψυχικής υγείας. Εάν νιώθετε ότι δεν έχετε κανέναν να απευθυνθείτε, μπορεί να στραφείτε στα ναρκωτικά ως τρόπο να αντιμετωπίσετε.

Η χρήση ναρκωτικών για την αντιμετώπιση της μοναξιάς μπορεί να αυξήσει αυτά τα συναισθήματα. Αντί να κάνετε προσπάθειες αλληλεπίδρασης με άλλους, μπορεί να απομονωθείτε περαιτέρω καταφεύγοντας στη χρήση ναρκωτικών για να διαχειριστείτε τη μοναξιά σας.

Αναζητώντας τη διαφυγή

Η πραγματικότητα μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, ειδικά αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη δουλειά, την υγεία, το σχολείο ή τις σχέσεις σας. Εάν δυσκολεύεστε στη ζωή σας, μπορεί να στραφείτε στα ναρκωτικά ως τρόπο να ξεφύγετε από τα προβλήματά σας. Τα ναρκωτικά μπορούν να προσφέρουν μια απόδραση από την πραγματικότητα, ακόμα κι αν είναι μόνο προσωρινή.

Η χρήση ναρκωτικών για να ξεφύγετε από την πραγματικότητα δεν σας κάνει πολλά μακροπρόθεσμα. Τα προβλήματά σας θα εξακολουθούν να υπάρχουν, ακόμα κι αν προσπαθήσετε να ξεφύγετε. Μπορεί ακόμη και να βρεθείτε σε μια θέση όπου πρέπει να κάνετε πιο σκληρά ναρκωτικά ακόμα περισσότερο για να ξεφύγετε από την πραγματικότητα.

Η φθίνουσα ψυχική υγεία μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς στον εθισμό στα ναρκωτικά. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ψυχικής υγείας ή εθισμού στα ναρκωτικά, είναι σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία. Μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε υγιείς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα και το άγχος σας. Θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα προβλήματα ψυχικής σας υγείας και να αποφύγετε την υποτροπή.

Η ανάρρωση από προβλήματα ψυχικής υγείας είναι δυνατή. Είναι δύσκολο, αλλά με χρόνο και προσπάθεια, μπορείτε να δείτε βελτιώσεις στην ψυχική σας υγεία.

Φωτογραφία από Έρικ Γουάρντ επί Ξεβιδώστε

Schreibe einen Kommentar