Καλλιεργήστε με επιτυχία Διακοσμητικά Χόρτα – Εξωραϊσμός Φτελιών Τορόντο

0
Καλλιεργήστε με επιτυχία Διακοσμητικά Χόρτα – Εξωραϊσμός Φτελιών Τορόντο

Διακοσμητικά χόρτα

Τα διακοσμητικά χόρτα έρχονται σε μια πληθώρα σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών και προσθέτουν μια εντυπωσιακή οπτική πτυχή σε κάθε τοπίο. Έχουν γίνει γρήγορα οι πρωτοπόροι για τους κηπουρούς. Χρησιμοποιήθηκαν κυρίως από έμπειρους επαγγελματίες μόλις πριν από δεκαετίες, καθώς ήταν μια καινοτομία. Τα χόρτα απέκτησαν γρήγορα τη φήμη ως χαμηλής συντήρησης και ανθεκτικής βλάστησης που δημιουργεί μια οπτική έλξη στα κρεβάτια και τα δοχεία κήπου. Τα διακοσμητικά χόρτα έρχονται σε μια πληθώρα αληθειών για να αναδείξουν οποιοδήποτε τοπίο. Εμείς εδώ στο Εξωραϊσμός Φτελιάς, 1-647-694-2911 έχουν συνεργαστεί με επιτυχία με τα Διακοσμητικά Χόρτα και θα ήθελα πολύ να δώσω μερικές συμβουλές για την έγκαιρη φύτευση.

Καλλιεργήστε με επιτυχία διακοσμητικά χόρτα

Τα καλλωπιστικά χόρτα είναι από τις λίγες επιλεγμένες ποικιλίες φυτών που θα ευδοκιμήσουν σε πολλές διαφορετικές συνθήκες εδάφους. Αυτά τα φυτά γενικά έχουν βρεθεί ότι είναι ανθεκτικά σε ασθένειες και βλάβες από έντομα και είναι πολύ ανθεκτικά στην ξηρασία. Διαφέρουν σε σχήμα και ύψος και ως εκ τούτου θα ενσωματωθούν στο υπάρχον φύλλωμά σας, καθώς και θα δημιουργήσουν δυναμικά ξεχωριστά εκθεσιακά κομμάτια.

Πότε να φυτέψετε

Υπάρχουν δύο είδη καλλωπιστικών χόρτων, τα μονοετή και τα πολυετή. Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε ετήσιες ποικιλίες είναι η άνοιξη μόλις το έδαφος και ο καιρός είναι πολλά υποσχόμενοι. Αυτά τα χόρτα επιβιώνουν μόνο μία καλλιεργητική περίοδο, επομένως η παρακολούθηση της πρόγνωσης του καιρού είναι μια καλή ένδειξη για τη φύτευση αυτών των μονοετών φυτών. Το δεύτερο είδος καλλωπιστικού χόρτου είναι τα πολυετή φυτά και μπορούν να φυτευτούν την άνοιξη ή το φθινόπωρο και θα γίνουν μόνιμο χαρακτηριστικό στον κήπο σας.

Τοποθεσία

Το φως του ήλιου και το νερό είναι δύο από τα κύρια ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν σχεδιάζετε να φυτέψετε τα χόρτα σας. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες ποικιλίες προτιμούν την πλήρη ηλιακή ακτινοβολία, αλλά υπάρχουν μερικές επιλεγμένες που μπορεί όχι μόνο να ανέχονται αλλά να ευδοκιμούν στον ηλιοφάνεια ακόμα και σε σκιερές περιοχές. Οι συστάσεις για το έδαφος μπορεί να ποικίλλουν από μέτριο έως πλούσιο έδαφος. Η ετικέτα φυτού θα περιέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες για να βελτιώσετε την εμπειρία φύτευσης.

Αυξανόμενες Συνήθειες

Αφιερώνετε πάντα χρόνο για να εξετάσετε προσεκτικά τον χώρο στον οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χόρτα. Ορισμένες ποικιλίες είναι επιρρεπείς στο να μεγαλώνουν σε συστάδες ενώ άλλες θα εξαπλωθούν, καλύπτοντας μεγαλύτερες περιοχές. Λαμβάνοντας υπόψη τις οπτικές σας ανάγκες καθώς και τον διαθέσιμο χώρο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη σωστή ποικιλία φυτών που θα επιλέξετε. Ακολουθείτε πάντα τις πληροφορίες φύτευσης στην ετικέτα και φυτεύετε τα χόρτα στο ίδιο βάθος που βρίσκονταν στη γλάστρα. Αυτό θα αποφύγει τη συγκέντρωση νερού και τον πνιγμό των νέων φυτών σας. Τα περισσότερα διακοσμητικά χόρτα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και χωρίς προβλήματα, αλλά χρειάζονται κάποια γενική συντήρηση για να αποφευχθεί μια πιθανή επεμβατική καταπάτηση

Συντήρηση καλλωπιστικού χόρτου

Την άνοιξη εφαρμόστε ένα λίπασμα αργής απελευθέρωσης, φροντίζοντας να το ποτίσετε καλά. Μπορείτε να αποτρέψετε την πτώση του γρασιδιού και να διατηρήσετε τα φύλλα ζωντανά και υγιή διατηρώντας τα επίπεδα αζώτου του εδάφους συγκριτικά χαμηλά.

Το πότισμα νέων φυτών είναι επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία ενός υγιούς ριζικού συστήματος. Μόλις εγκατασταθούν τα φυτά, θα πρέπει να χρειάζονται πρόσθετο νερό μόνο κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων ξηρασίας. Ελέγχετε πάντα τις παρεχόμενες πληροφορίες για να βρείτε τις απαιτήσεις νερού για το είδος του φυτού σας. Ένα καλό εργαλείο για χρήση που θα βοηθήσει στην κατακράτηση νερού καθώς και στη μείωση του ανεπιθύμητου βοτανίσματος είναι να απλώσετε ένα σημαντικό στρώμα σάπιας φύλλα. Αυτό το στρώμα σάπια φύλλα θα βοηθήσει επίσης να αποθαρρύνει τη φυσική επανασπορά των φυτών σας.

Είτε ψάχνετε για μια μεγάλη ποικιλία από Διακοσμητικό Χόρτο για να προσθέσετε ιδιωτικότητα είτε μια ομαδοποίηση διαφορετικών χρωμάτων για να προσθέσετε αντίκτυπο στο τοπίο σας, μια μικρή εργασία για το σπίτι πάει πολύ μακριά.

Η Elm Landscaping έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και είναι περήφανο μέλος του Landscape Ontario Horticultural Trades Association, που είναι η κορυφαία εμπορική ένωση κηπευτικών του Οντάριο. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες των αναγκών σας για το τοπίο. Είμαστε υπερήφανοι που σας προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας με επαγγελματικό, ευγενικό και ακριβή τρόπο που θα σας προσφέρει ηρεμία. Η Elm Landscaping είναι μια εταιρεία του Τορόντο και η πολυετή αφοσίωσή μας στον εξωραϊσμό αντικατοπτρίζεται στη δουλειά μας και έχει αναγνωριστεί ευρέως. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 1-647-694-2911 και αφήστε το φιλικό, έμπειρο προσωπικό μας να σας βοηθήσει με τις απαιτήσεις σας στον εξωραϊσμό. Καλέστε μας τώρα και αφήστε μας να σας δείξουμε τι κάνουμε καλύτερα!

Schreibe einen Kommentar