Καλοκαιρινή διαχείριση πατάτας – Απλά βάζετε μαζί

2
Καλοκαιρινή διαχείριση πατάτας – Απλά βάζετε μαζί

Καλοκαιρινή Διαχείριση Πατάτας.

Από τη στιγμή που τα φυτά εμφανίζονται στο έδαφος, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για γρήγορη και υγιή ανάπτυξη, είναι να χρησιμοποιείτε τη σκαπάνη ανάμεσα στις σειρές κάθε φορά που το έδαφος είναι αρκετά στεγνό.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι η σκαπάνη θα κρατήσει υπό έλεγχο τα ζιζάνια και ταυτόχρονα θα εξοικονομήσει νερό σχηματίζοντας μια λεπτή κλίση.

Σε φτωχό έδαφος θα ήταν πολύ χρήσιμο να δώσετε ένα επίδεσμο με παλιά αιθάλη πριν τα φυτά γειωθούν. Αυτό πρέπει να γίνεται όταν το χώμα είναι υγρό και στη συνέχεια είναι καλή ιδέα να μπει η αιθάλη.

Μερικοί καλλιεργητές τείνουν να πιστεύουν ότι το ζήτημα της καλύτερης στιγμής για τη γη έχει μικρή σημασία, ωστόσο, ο συγχρονισμός αυτής της εργασίας είναι πολύ σημαντικός στη ζωή των πατατών σας.

Εάν τα φυτά γειωθούν πολύ νωρίς, δεν θα μπορείτε να σκαλίσετε ανάμεσα στις σειρές, και αν γειώσετε πολύ αργά, υπάρχει πιθανότητα να μωλωπίσετε τα νεαρά φύλλα και αυτό θα τα καταστήσει πιο ευάλωτα στην ασθένεια της πατάτας. πρέπει να είναι.

Κατά κύριο λόγο, οι πατάτες πρέπει να γειωθούν όταν τα φυτά είναι πέντε έως έξι ίντσες ψηλά. Ως προληπτικό μέτρο κατά της ασθένειας, το χώμα πρέπει να τραβιέται μέχρι τα φυτά έτσι ώστε η κορυφογραμμή, με ένα ωραίο λεπτό σημείο, να ασφαλίζεται.

Μερικοί καλλιεργητές γεμίζουν τις πατάτες με τέτοιο τρόπο ώστε το χώμα να παραμείνει επίπεδο στην κορυφή, και αυτό γίνεται για να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε καλοκαιρινή βροχή.

Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η μέθοδος είναι ανοιχτό σε αμφισβήτηση για το εάν αυτή η επίπεδη κορυφογραμμή βοηθάει ή όχι με τη βροχή, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι σε μια εποχή που μπορεί να υπάρχουν πολλές ασθένειες, μια επίπεδη κορυφογραμμή είναι βοήθεια για τη διάδοση των προβλημάτων.

Για να το καταλάβει πλήρως αυτό ο καλλιεργητής, είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι ο μικροοργανισμός που είναι υπεύθυνος για τα ξεσπάσματα της ασθένειας επιτίθεται πάντα στην κάτω πλευρά των φύλλων.

Η μικρή παρακέντηση που έγινε εξαπλώνεται γρήγορα και τα σπόρια της νόσου βρίσκονται στην άκρη του κύκλου εξάπλωσης. Αυτά τα σπόρια πάντα πέφτουν, και εάν έχει γίνει μια επίπεδη κορυφογραμμή, τα σπόρια πέφτουν σε αυτήν την κορυφογραμμή καταστρέφοντας τους κορυφαίους κονδύλους. Χρησιμοποιώντας το σύστημα μυτερής κορυφογραμμής, τα άρρωστα σπόρια θα πέσουν ακίνδυνα μεταξύ των σειρών.

Αποθήκευση των πατατών σας:

Αφού συγκομίσετε τη σοδειά σας, χρειάζεστε ένα σύστημα αποθήκευσης τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εάν έχετε μόνο μια μικρή ποσότητα, τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε ξηρό και δροσερό υπόστεγο ή κελάρι.

Το κατάστημα πρέπει να είναι ανθεκτικό στον παγετό και σκοτεινό χωρίς φως. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ρίξετε σακιά ή άχυρα πάνω από το σωρό πατάτας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις πατάτες καθώς τις βάζετε στο κατάστημα. Εάν παρατηρήσετε κάποια άρρωστη ή μελανιασμένη πατάτα, απορρίψτε τις για να μην μολυνθούν ολόκληρες.

Ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε προβλήματα, θα βοηθούσε να ρίξετε μερικές χούφτες ασβέστη πάνω από το σωρό.

Εάν δεν έχετε χώρο στο υπόστεγο σας, μια άλλη μέθοδος αποθήκευσης της σοδειάς σας θα ήταν να φτιάξετε ένα σφιγκτήρα ή λάκκο στον κήπο σας, να καλύψετε τις πατάτες με ένα καλό στρώμα άχυρου και να τοποθετήσετε πάνω από αυτά τα δύο πόδια χώματος. Στη συνέχεια, σκάβετε τις πατάτες σας όπως τις χρειάζεστε, φροντίζοντας να καλύψετε τις υπόλοιπες πατάτες.

Ο Richard Haigh γράφει τακτικά στο http://the-organic-grower.blogspot.com/ και σας προσκαλεί να διαβάσετε περισσότερα από τα άρθρα του σχετικά με τη βιολογική κηπουρική εκεί.

Πηγή άρθρου: https://EzineArticles.com/expert/Richard_Haigh/51716

Πηγή άρθρου: http://EzineArticles.com/10281955

Σχετικές αναρτήσεις:

Schreibe einen Kommentar