Κατανόηση των όρων του κήπου – Απλά ασχολείστε

2
Κατανόηση των όρων του κήπου – Απλά ασχολείστε

Βρίσκεστε σε σύγχυση με όρους όπως: υβρίδιο, γενετικά τροποποιημένο, κειμήλιο, ανοιχτή επικονίαση, κληρονομιά και μικροσύστημα; Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε μερικά βασικά που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε κάποια από τη σύγχυση.

Αρχικά, ας δούμε τη διαφορά μεταξύ ενός μικροσυστήματος και ενός οικοσυστήματος. Για τους κηπουρούς ένα οικοσύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τις μέσες υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής, τη στάθμη της θάλασσας, τις βροχοπτώσεις και την υγρασία και τη ζώνη. Ένα μικροσύστημα θα μπορούσε να είναι ολόκληρη η ιδιοκτησία ή τμήματα της ιδιοκτησίας σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια γωνία που τείνει να παραμένει υγρή και μια άλλη που σκιάζεται, ενώ μια διαφορετική περιοχή έχει ήλιο… όλα αυτά είναι παραδείγματα διαφορετικών μικροσυστημάτων. Κάθε μικροσύστημα θα έχει φυτά και άγρια ​​ζωή που θα ευδοκιμήσουν σε αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι υβριδικοί σπόροι δημιουργούνται όταν δύο μοναδικοί γονείς διασταυρώνονται μηχανικά ή σκόπιμα. Η εισαγωγή ξένου γενετικού υλικού σε μοριακή κλίμακα παράγει γενετικά τροποποιημένες (ΓΤ) καλλιέργειες.

Ανοιχτή επικονίαση σημαίνει ότι τα φυτά παράγονται φυσικά με τη φύση να κάνει όλη τη δουλειά.
Η κληρονομιά έχει καταλήξει να σημαίνει ανοιχτούς επικονιασμένους σπόρους που είναι γνωστό ότι έχουν αναπτυχθεί για τουλάχιστον μία, και συχνά αρκετές, γενιές.

Το Heirloom αναφέρεται σε ποικιλίες σπόρων που χρονολογούνται πολύ πιο μακριά από λίγες μόνο γενιές.
Γνωρίζατε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι παράνομη η αποθήκευση γενετικά τροποποιημένων σπόρων; Ένα κατατεθέν εμπορικό σήμα υποδηλώνει γενετική χειραγώγηση και αυτό είναι νομική ιδιοκτησία των εργαστηρίων που το σχεδίασαν.
Η βιοπειρατεία και η βιοαναζήτηση, περιλαμβάνει δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για την ανάπτυξη ορισμένων συνδυασμών γονιδίων. Έχουν βρει ακόμη και έναν τρόπο να ενσωματώνουν γονίδια τερματισμού (γνωστοί και ως σπόροι αυτοκτονίας) – αυτό σημαίνει ότι ενώ το φυτό μπορεί να παράγει ποιοτική τροφή με σπόρους, αυτοί οι σπόροι δεν θα βλαστήσουν. Τα υβριδικά φυτικά προϊόντα, επίσης, δεν θα παράγουν αληθινή μορφή. Αντίθετα, θα αρχίσει να επιστρέφει στον έναν ή τον άλλον από τους γονείς του και οι σπόροι του θα είναι διαφορετικοί και πιθανότατα εξασθενημένοι κάθε χρόνο στη συνέχεια. Ενώ οι σπόροι με ανοιχτή επικονίαση θα παράγουν πάντα αληθινό σχηματισμό, εφόσον ακολουθούνται οι κατάλληλες διαδικασίες εξοικονόμησης σπόρων.

Η μεγάλη εμπορική γεωργία χρησιμοποιεί μεθόδους μονοκαλλιέργειας (χωράφια μιας καλλιέργειας), συχνά με ελάχιστο έως καθόλου επικονιαστή και σχεδιασμό ανεμοφράκτη ή απορροής νερού. Υπάρχουν μέθοδοι no-till (όχι γυρίζοντας τη γη με μηχανήματα), οργανικές (που καλλιεργούνται χωρίς χημικά) και βιοδυναμικές (λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση, τους κύκλους και τις ανάγκες όλων των μορφών ζωής).

Η μόνιμη καλλιέργεια περιλαμβάνει την επιστημονική αξιολόγηση της γης, τη χαρτογράφηση, την εργασία με τη φύση, τη χρήση ό,τι είναι διαθέσιμο στο χώρο ή κοντά, την εξάλειψη των απορριμμάτων μέσω της επαναχρησιμοποίησης).
Η φύτευση διαδοχής συνεπάγεται ότι ο κηπουρός έχει μεταφυτεύσεις ή σπόρους έτοιμους να φυτέψει αμέσως μόλις συγκομιστεί μια καλλιέργεια.

Η εμφύτευση (φύτευση στενά μεταξύ τους), η βιοεντατική (χρησιμοποιώντας την επιφάνεια του εδάφους πιο αποτελεσματικά) και η συνοδεία (εργασία με φυτά που ωφελούν το ένα το άλλο, αποφεύγοντας εκείνα που είναι άμεσος ανταγωνισμός μεταξύ τους) είναι άλλοι όροι που είναι πιθανό να συναντήσετε.

Ο Dave και η Lillian Brummet σας προσκαλούν να δείτε το blog, το βιβλιοπωλείο και το κατάστημα μουσικής τους. Μάθετε για τα εργαστήρια τυμπάνων χειρός του στούντιο ντραμς και τα τύμπανα και τα αξεσουάρ προς πώληση. Βρείτε εμπνευσμένες συμβουλές, συνεντεύξεις, υπηρεσίες συγγραφέων και πολυάριθμους χρήσιμους πόρους: http://www.brummetmedia.ca

Πηγή άρθρου: https://EzineArticles.com/expert/Lillian_Brummet/13924

Πηγή άρθρου: http://EzineArticles.com/10109610

Schreibe einen Kommentar