Κηπουρική φιλική προς τις μέλισσες στο Τορόντο του Οντάριο

2
Κηπουρική φιλική προς τις μέλισσες στο Τορόντο του Οντάριο

Κηπουρική φιλική προς τις μέλισσες

Χωρίς κατηγορία – 23 Αυγούστου 2017

Το Οντάριο φιλοξενεί περίπου 400 διαφορετικούς τύπους μελισσών. Αυτοί οι τύποι αποτελούν σχεδόν το 70% της δραστηριότητας επικονίασης στην επαρχία. Το νότιο Οντάριο είναι ιδιαίτερα γνωστό ως το Πράσινη ζώνη για τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη φυτών και λαχανικών. Τι θα γίνει όμως με το όμορφο σπίτι μας αν δεν υπάρχουν αρκετές μέλισσες για να διατηρήσουν την περιοχή επικονιασμένη; Το 2012 οι μέλισσες έχασαν το 38% των αποικιών τους μόνο στο Οντάριο. Ορισμένα φυτοφάρμακα, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται σε καλλιέργειες όπως το καλαμπόκι, προκαλούν τις μέλισσες να έχουν προβλήματα με τη ναυσιπλοΐα, τη μάθηση, τη συλλογή τροφίμων και άλλα. Οι μέλισσες είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διατήρησης της άνθησης των φυτών και των λαχανικών μας. Η φιλική προς τις μέλισσες κηπουρική είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε να κρατήσετε αυτούς τους τύπους ζωντανούς.

Επικονίαση 101

Η επικονίαση είναι η διαδικασία μετακίνησης της γύρης από το αρσενικό μέρος του άνθους για να γονιμοποιηθούν τα θηλυκά μέρη. Τα ανθοφόρα φυτά έχουν διάφορους τρόπους διάδοσης της γύρης, συμπεριλαμβανομένου του ανέμου (καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι) και του νερού (ζιζάνια, ζιζάνια.) Αλλά η πλειονότητα των φυτών εξαρτώνται από τους επικονιαστές για τη μεταφορά της γύρης και διασφαλίζουν ότι τα φυτά λαμβάνουν όλη τη διατροφή που χρειάζονται να ευδοκιμήσουν.

Οι πιο σημαντικοί επικονιαστές; Μέλισσες. Οι μέλισσες είναι οι μόνοι επικονιαστές που συλλέγουν και μεταφέρουν γύρη από το ένα φυτό στο άλλο. Οι μέλισσες συλλέγουν γύρη ως τροφή και καθώς ταξιδεύουν από φυτό σε φυτό, μικρές ποσότητες γύρης τρίβονται από το σώμα τους και προσγειώνονται στα λουλούδια που επισκέπτονται.

Πώς να φτιάξετε έναν κήπο φιλικό προς τις μέλισσες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι να έχετε μια ποικιλία από αυτόχθονα φυτά. Τα εγγενή φυτά είναι 4 φορές πιο πιθανό να προσελκύσουν τις μέλισσες από τα μη ιθαγενή φυτά. Αυτό όχι μόνο έχει μεγάλο αντίκτυπο στις μέλισσες, αλλά είναι τελικά καλύτερο και για το περιβάλλον. Επιλέξτε όποιο συνδυασμό χρωμάτων θέλετε – τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν φωτεινά και αρωματικά φυτά διαθέσιμα ανεξάρτητα από την εμφάνιση που θέλετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται μόνο τα λουλούδια όταν μιλούν για έναν κήπο φιλικό προς τις μέλισσες. Αλλά και οι μέλισσες αγαπούν τα βότανα και τα λαχανικά. Στον κήπο σας με βότανα, φυτέψτε μαϊντανό, βασιλικό, φασκόμηλο και λεβάντα για να προσελκύσετε επικονιαστές κάθε είδους. Τα κειμήλια φυτά είναι πιο αρωματικά και έχουν πιο προσιτό νέκταρ από τα υβριδικά φυτά.

φιλική προς τις μέλισσες κηπουρική

Αποφύγετε τα φυτοφάρμακα. Αυτά είναι επιβλαβή για τις μέλισσες, τις πεταλούδες μονάρχες και πολλά πουλιά που είναι απαραίτητα για τον κύκλο ζωής του φυτού σας.

Τέλος, δημιουργήστε έναν δυναμικό κήπο προσθέτοντας φυτά διαφορετικού ύψους (σκεφτείτε δέντρα, θάμνους και ανθισμένα αμπέλια.) Αυτό θα δημιουργήσει ένα κουβούκλιο που δίνει στις μέλισσες καταφύγιο για να φωλιάσουν.

Οφέλη από έναν κήπο φιλικό προς τις μέλισσες

Αν θέλετε να μάθετε το μυστικό για να έχετε πράσινο αντίχειρα, δείτε πόσα φυτά που είναι φιλικά προς τις μέλισσες έχετε. Μπορείτε να τριπλασιάσετε τη συγκομιδή στον κήπο με τα φρούτα και τα λαχανικά σας όταν έχετε διαφορετικούς επικονιαστές για να σας βοηθήσουν.

Πάνω από τα ¾ της τροφής που τρώμε χρειάζονται επικονιαστές για να αναπαραχθούν. Η συμβολή σας στον βιότοπό τους θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η προσέλκυση των μελισσών και άλλων επικονιαστών θα τις προσκαλέσει στα σπίτια τους. Όταν δημιουργείτε ένα φιλόξενο περιβάλλον στον κήπο σας, αυτά τα δημιουργήματα είναι λιγότερο πιθανό να ταξιδέψουν σε εσωτερικούς χώρους.

Ο φιλικός προς τις μέλισσες κήπος σας μπορεί να είναι μεγάλος ή μικρός. Ακόμα κι αν είναι μόνο μερικές ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι σας, οι μέλισσες θα βρουν έναν πολύτιμο βιότοπο.

*

Μπορείτε να φυτέψετε λουλούδια φιλικά προς τις μέλισσες από νωρίς την άνοιξη μέχρι αργά το φθινόπωρο.
Ρωτήστε μας για τη δημιουργία του τέλειου, φιλικού προς τις μέλισσες κήπου σας σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Schreibe einen Kommentar