Κορυφαίοι 3 τρόποι που βασίζονται σε στοιχεία για την πρόληψη του Hangover

0
Κορυφαίοι 3 τρόποι που βασίζονται σε στοιχεία για την πρόληψη του Hangover

Το hangover μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, αλλά ιατρικά, συμβαίνει όταν ένα άτομο πίνει περισσότερο αλκοόλ από αυτό που μπορεί να επεξεργαστεί το συκώτι του κάθε φορά. Παρόλο που δεν υπάρχει σκληρός και γρήγορος ρυθμός κατανάλωσης οινοπνεύματος πέραν του οποίου προκαλεί το hangover, αλλά εκτιμάται ότι το συκώτι μπορεί να επεξεργαστεί –

  • 12 ουγγιές μπύρα σε μια ώρα
  • 5 ουγγιές κρασί σε μια ώρα
  • Ένα μόνο σφηνάκι 80-proof ποτό σε μια ώρα

Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπείες για τη θεραπεία του hangover, μπορεί κανείς να ακολουθήσει πρόληψη του hangover μεθόδους για να μειώσετε το πλήγμα. Επίσης, πρέπει να θυμάστε ότι εάν θέλετε να αποτρέψετε το hangover ή να μειώσετε τον αντίκτυπό του, η κατάλληλη στιγμή για δράση είναι πριν και ενώ πίνετε.

Αποφύγετε τα ποτά πλούσια σε ομοειδείς ουσίες

Όσοι γνωρίζουν για τη χημική ένωση των αλκοολούχων ποτών γνωρίζουν ότι η αιθανόλη είναι το κύριο συστατικό τους. Όταν η αιθανόλη δημιουργείται με ζυμομύκητες που ζυμώνουν ζάχαρη, σχηματίζεται μια άλλη ένωση γνωστή ως «Συγγενείς». Αυτές οι χημικές ενώσεις είναι τοξικές στη φύση τους και αποτελούνται από Μεθανόλη, Ισοπεντανόλη και Ακετόνη.

Εάν καταναλώνετε ποτά με ακραία επίπεδα ομοειδών, έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε hangover. Επιπλέον, η πιθανότητα να έχετε hangover με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα θα υπάρχει επίσης.

Υψηλές ποσότητες ομοειδών μπορούν να βρεθούν σε αλκοολούχα ποτά όπως ουίσκι, κονιάκ, τεκίλα και ουίσκι Bourbon. Ομοίως, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άχρωμα ποτά όπως η βότκα, το τζιν, το ρούμι κ.λπ., τα οποία έχουν σημαντικά χαμηλές ποσότητες τοξικών χημικών ουσιών. Επομένως, αν κάποιος απλά αποφύγει αυτά τα ποτά, οι πιθανότητες να πάθει hangover θα μειωθούν.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Το να πίνετε πολύ νερό και να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ορισμένων από τα κύρια συμπτώματα του hangover. Το αλκοόλ είναι διουρητικό στη φύση, που σημαίνει ότι θα σας κάνει να ουρείτε συχνά. Έτσι, αυτό συχνά οδηγεί σε αφυδάτωση και τα υγρά του σώματός σας ουρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν και η αφυδάτωση δεν συμβάλλει στο hangover, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, κόπωση, λήθαργο, ξηροστομία, κ.λπ. Αλλά το καλό είναι ότι η αποφυγή αυτής της κατάστασης είναι εύκολη μόνο πίνοντας άφθονο νερό ή ένα μη αλκοολούχο ποτό. Θυμηθείτε να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο ανάμεσα στα ποτά ή πριν πάτε για ύπνο.

Κάντε μια θρεπτική δίαιτα

Η κατανάλωση θρεπτικών τροφών την επόμενη μέρα ή πριν τον ύπνο είναι ένας διάσημος τρόπος πρόληψης του hangover. Μετριάζει τα συμπτώματα του hangover. Πως?

Λοιπόν, το hangover μερικές φορές οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα – υπογλυκαιμία. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα πρέπει να αποφεύγουν αυστηρά τα αλκοολούχα ποτά καταρχήν. Η υπογλυκαιμία οδηγεί σε αδυναμία, κόπωση και πονοκέφαλο – όλα αυτά είναι συμπτώματα hangover. Επομένως, μην ξεχνάτε ποτέ να ακολουθείτε μια θρεπτική διατροφή πριν και μετά τη συνεδρία που πίνετε.

Απαλλαγείτε από το Hangover με τη θεραπεία IV

Η θεραπεία IV, επίσης γνωστή ως IV (Ενδοφλέβια) Ενυδάτωση, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές θεραπείας για την ενίσχυση της χαμένης ανοσίας του σώματός σας. Είναι μια διαδικασία έγχυσης απαραίτητων βιταμινών, αντιοξειδωτικών και μετάλλων για την αναπλήρωση των χαμένων θρεπτικών συστατικών και υγρών από το σώμα.

Η θεραπεία IV έχει λάβει μεγάλη εκτίμηση ως δημοφιλής τρόπος αντιμετώπισης της αφυδάτωσης που προκαλείται από το hangover. Το άτομο που υποβάλλεται θα λάβει τα απαραίτητα υγρά απευθείας στην κυκλοφορία του αίματός του για να εξασφαλίσει γρήγορη ανάρρωση.

Τυλίγοντας

Είναι απαραίτητο να εργαστείτε πρόληψη του hangover λόγω του πόσο απογοητευτικά μπορεί να γίνουν τα συμπτώματα. Όσοι είναι πιο επιρρεπείς στο hangover θα πρέπει να αποφεύγουν περαιτέρω τα αλκοολούχα ποτά.

Φωτογραφία από Αχτζίρη Λαγκάρντ επί Ξεβιδώστε

Schreibe einen Kommentar