Μπορεί το Mulch να είναι κακό; Προσοχή στο Τοξικό Μάλτσα

0
Μπορεί το Mulch να είναι κακό;  Προσοχή στο Τοξικό Μάλτσα

Το σάπια φύλλα έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές αυτές τις μέρες και το σάπια φύλλα μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετικά για τα φυτά σας και το έδαφος στα κρεβάτια φύτευσης, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξετε, ειδικά το τοξικό σάπια φύλλα.

Αυτή είναι μια δημοσίευση επισκέπτη, εάν θέλετε να υποβάλετε μια δημοσίευση επισκέπτη, κάντε το εδώ.

Πώς μπορεί το Mulch να είναι κακό και να γίνει τοξικό;

Σε πολλά μέρη, ο πιο δημοφιλής τύπος σάπια φύλλα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι είναι το τεμαχισμένο στρώμα φλοιού σκληρού ξύλου, το οποίο είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας ξυλείας. Όταν σύρουν τους κορμούς στο πριονιστήριο, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να τους ξεφλουδίσουν. Πριν από χρόνια ο φλοιός ήταν τεράστιο πρόβλημα για τους μύλους γιατί δεν φαινόταν να υπάρχει χρήσιμος σκοπός για αυτό, μέχρι που οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν τα κρυφά οφέλη που είχε. Ακόμα και σήμερα, ο φλοιός είναι πονοκέφαλος για τα πριονιστήρια και δεν καταλαβαίνουν πάντα πώς να το χειριστούν σωστά.

Τους αρέσει να το στοιβάζουν όσο πιο ψηλά μπορούν, ώστε να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην αυλή τους. Το σάπια φύλλα τείνουν πραγματικά να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας κατά τους χειμερινούς μήνες επειδή υπάρχει μικρή ζήτηση για αυτό. Προκειμένου οι μύλοι να στοιβάζουν το σάπια φύλλα ψηλά, πρέπει κυριολεκτικά να οδηγήσουν τους μεγάλους μπροστινούς φορτωτές επάνω στο σωρό. Φυσικά το βάρος αυτών των μεγάλων μηχανών συμπυκνώνει το σάπια φύλλα στο σωρό, και αυτό μπορεί να γίνει τεράστιο πρόβλημα για εσάς ή για εμένα, εάν τύχει να πάρουμε κάποιο σάπια φύλλα που έχει στοιβαχτεί πολύ ψηλά και συμπιέζεται πολύ σφιχτά.

Όταν τα δέντρα αποφλοιώνονται για πρώτη φορά, το σάπια φύλλα είναι αρκετά φρέσκο ​​και πρέπει να αποσυντεθεί πριν τολμήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε γύρω από τα φυτά μας. Η διαδικασία αποσύνθεσης απαιτεί ροή οξυγόνου και αέρα στο σωρό. Όταν το σάπια φύλλα συμπιέζεται πολύ σφιχτά, αυτή η ροή αέρα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και καθώς το σάπια φύλλα συνεχίζει να αποσυντίθεται γίνεται εξαιρετικά ζεστό καθώς η οργανική ύλη ζυμώνεται. Μερικές φορές η υπερβολική θερμότητα σε συνδυασμό με την αδυναμία απελευθέρωσης της θερμότητας μπορεί να προκαλέσει τη φλόγα του σωρού μέσω αυθόρμητης καύσης.

Σε άλλες περιπτώσεις το σάπια φύλλα θερμαίνεται, δεν μπορεί να απελευθερώσει το αέριο και το σάπια φύλλα γίνεται πραγματικά τοξικό. Όταν συμβεί αυτό, το σάπια φύλλα αναπτύσσει μια επιβλητική μυρωδιά που θα σας κόψει την ανάσα καθώς σκαλίζετε στο σωρό. Όταν απλώνετε αυτό το τοξικό σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά σας, το αέριο που περιέχει απελευθερώνεται και αυτό το αέριο μπορεί και θα κάψει τα φυτά σας.

Μου έχει συμβεί δύο φορές. Μια φορά στο σπίτι μου και μια φορά σε μια δουλειά που έκανα για έναν πελάτη. Αυτό το τοξικό σάπια φύλλα είναι πολύ ισχυρό. Χύσαμε λίγο σάπια φύλλα στο φύλλωμα ενός νάνου ερυθρελάτης Αλμπέρτα που στρώναμε γύρω, και μόλις λίγα λεπτά αργότερα βουρτσίσαμε το σάπια φύλλα από το φυτό. Την επόμενη μέρα ο πελάτης μου παρατήρησε ότι η μία πλευρά του φυτού ήταν ολόκληρη καφέ. Το σάπια φύλλα ήταν εκεί μόνο για λίγα λεπτά.

Όχι μόνο έπρεπε να αντικαταστήσω το Dwarf Alberta Spruce, αλλά το σάπια φύλλα κατέστρεψε και άλλα τουλάχιστον 10 φυτά που έπρεπε να αντικαταστήσω. Κάποτε είδα πού κάποιος παρήγγειλε ένα φορτηγό με σάπια φύλλα, το πέταξαν στο δρόμο τους και καθώς το τοξικό σάπια φύλλα γλίστρησε έξω από το ανατρεπόμενο φορτηγό στην άσφαλτο, το τοξικό αέριο που απελευθερώθηκε κατακάθισε στο γρασίδι δίπλα στο δρόμο.

Το αέριο, όχι το σάπια φύλλα, έκανε το γρασίδι καφέ δίπλα στο σωρό του σάπια φύλλα.

Αυτό το ίδιο άτομο άπλωσε πολλά μέτρα από το σάπια φύλλα γύρω από το σπίτι του πριν συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα, και αυτό κατέστρεψε πολλά από τα φυτά του.

Τώρα εδώ είναι το δύσκολο μέρος. προσπαθώντας να σας εξηγήσω πώς να αναγνωρίσετε το τοξικό σάπια φύλλα. Έχει πολύ έντονη μυρωδιά που θα σας κόψει την ανάσα. Αλλά και πάλι σχεδόν όλα τα σάπια φύλλα έχουν μια ισχυρή οσμή. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από την τυπική σας μυρωδιά σάπια φύλλα, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα από αυτό.

Το σάπια φύλλα φαίνεται απολύτως φυσιολογικό, ίσως λίγο πιο σκούρο από το συνηθισμένο. Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει πρόβλημα με το σάπια φύλλα που έχετε, πάρτε μερικά φτυάρια γεμάτα και τοποθετήστε τα γύρω από ένα φθηνό φυτό. Ίσως μόνο μερικά λουλούδια. Όταν κάνετε αυτή τη δοκιμή, χρησιμοποιήστε σάπια φύλλα από το εσωτερικό του σωρού σάπια φύλλα και όχι από τις άκρες. Το σάπια φύλλα στην άκρη του σωρού έχει μάλλον απελευθερώσει το μεγαλύτερο μέρος του τοξικού αερίου που μπορεί να συγκρατούσε.

Εάν μετά από 24 ώρες τα φυτά δοκιμής είναι εντάξει, το σάπια φύλλα θα πρέπει να είναι εντάξει. Ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να προκαλέσει πανικό στο ναυπηγείο σάπια φύλλα, αλλά το τοξικό σάπια φύλλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Στο σπίτι μου έκαψε τα φύλλα ακριβώς από μερικά από τα φυτά στο τοπίο μου και έκαψε το γρασίδι δίπλα στο κρεβάτι σε όλο το σπίτι. Φαινόταν σαν κάποιος να είχε πάρει έναν πυρσό και να έκαψε το γρασίδι περίπου 2″ σε όλη τη διαδρομή γύρω από το κρεβάτι. Αν δεν το είχα δει με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα.

Σχετικές αναρτήσεις:

Schreibe einen Kommentar