Να σκεπάζω ή όχι (και πού)

0
Να σκεπάζω ή όχι (και πού)

Να σκεπάζω ή όχι (και πού)

Χωρίς κατηγορία – 16 Απριλίου 2018

Το σάπια φύλλα είναι ένα σημαντικό στοιχείο για κάθε κήπο. Είτε επιλέγετε οργανικό είτε ανόργανο σάπια φύλλα – εάν κάνετε τον εαυτό σας την ερώτηση „να στρώσει ή να μην καλύψετε“ το Elm Landscaping μπορεί να σας υποδείξει τη σωστή κατεύθυνση. Το επίστρωμα βοηθά στην πρόληψη των ζιζανίων, διατηρεί ένα τοίχωμα υγρασίας στο χώμα σας ενώ ρυθμίζει τη θερμοκρασία του και φαίνεται επίσης υπέροχο.


Βιολογικό επίστρωμα

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες οργανικών υλικών που μπορούν να βοηθήσουν τον κήπο σας να ανθίσει. Τα βιολογικά προϊόντα θα αποσυντεθούν με την πάροδο του χρόνου, επομένως θα πρέπει να αντικατασταθούν εποχιακά, ωστόσο θα προσθέσουν θρεπτικά συστατικά στο έδαφος για να βελτιώσουν τη γονιμότητά του.σάπια φύλλα

  • Φλοιός
  • Κοπρόχωμα
  • Αποκόμματα χόρτου
  • Εφημερίδα
  • Ψιλοκομμένα φύλλα
  • Κομποστοποιημένη κοπριά

Το βιολογικό είναι η καλύτερη επιλογή όταν φυτεύετε κήπο ή θάμνους. Ένας καλός κανόνας είναι να προσθέσετε ένα στρώμα πάχους περίπου 5-7 cm για να παρέχει δομή στα φυτά σας χωρίς να διακυβεύεται ο χώρος αναπνοής.

Για μια ρουστίκ εμφάνιση, επιλέξτε φλοιό ειδικά γύρω από δέντρα, θάμνους και κρεβάτια κήπου. Κάνουν επίσης ένα υπέροχο κόψιμο για μια διαδρομή με τα πόδια. Αυτά δεν αναμειγνύονται τόσο γρήγορα στο έδαφος, ώστε να διαρκέσουν περισσότερο, αλλά είναι πιο κατάλληλα για χρήση γύρω από μεγαλύτερα φυτά παρά σε κήπο όπου πρέπει να κάνετε σκάψιμο.

Τα αποκόμματα γρασιδιού και τα τεμαχισμένα φύλλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα φυσικά προϊόντα που παράγονται από τον κήπο σας. Τα ψιλοκομμένα φύλλα είναι καλά για όλο τον κήπο, ενώ το κούρεμα χόρτου θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε επιλεγμένες περιοχές όπου θέλετε να καταστείλετε τα ζιζάνια.

σάπια φύλλα


Ανόργανο επίστρωμα

Εάν ο κήπος σας έχει μινιμαλιστική αισθητική, τα ανόργανα υλικά θα μπορούσαν να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτές οι επιλογές εξακολουθούν να βοηθούν στη μείωση των ζιζανίων και να παρέχουν μια δομή στον κήπο σας. Ωστόσο, τα ανόργανα προϊόντα δεν συνεισφέρουν καθόλου θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. Το θετικό είναι ότι τα ανόργανα υλικά δεν αποσυντίθενται και πρέπει να αντικαθίστανται πολύ λιγότερο συχνά.

  • Καουτσούκ
  • Θρυμματισμένο μάρμαρο
  • Ύφασμα εξωραϊσμού
  • Πέτρες

Η επιλογή του σωστού σάπια φύλλα εξαρτάται από τη λειτουργία και την αισθητική του κήπου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό βιολογικών και ανόργανων προϊόντων για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να προστεθεί σάπια φύλλα γύρω από τους θάμνους, τα γύρω λουλούδια και τις βάσεις των δέντρων. Βοηθήστε να προστατέψετε τα φυτά σας από τα ζιζάνια και το ξηρό έδαφος αυτό το καλοκαίρι.

Επικοινωνήστε με την Elm Landscaping σήμερα για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τον καλοκαιρινό σας κήπο.

Schreibe einen Kommentar