Οφέλη της Αλόης Βέρα | Δημιουργικές Χρήσεις & Συντήρηση Αλόης Βέρα

0
Οφέλη της Αλόης Βέρα | Δημιουργικές Χρήσεις & Συντήρηση Αλόης Βέρα

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε για τα πιο χρησιμοποιημένα οφέλη της αλόης βέρα είναι φυσική ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα. Ωστόσο, η αλόη είναι ένα καταπληκτικό φυτό που έχει πολλά περισσότερα οφέλη!

Επιπλέον, ίσως γνωρίζετε ήδη ότι η καλλυντική, η φαρμακευτική, ακόμη και η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιούν αυτό το φανταστικό φυτό.

Για ένα πράγμα, περιέχει περίπου 75 ενεργά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, C, E, B12 και χολίνης.

Επιπλέον, η αλόη βέρα έχει αντιοξειδωτικές, επουλωτικές για το έλκος, κατά της πλάκας, αντιφλεγμονώδεις, αντιικές, αντιμυκητιακές, κατά της δυσοσμίας και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. (5, 6-9)

Πρέπει να σημειώσω ότι μερικοί άνθρωποι έχουν κακές αντιδράσεις στη χρήση της αλόης βέρα εξωτερικά ή εσωτερικά. Εάν είστε αλλεργικοί στην αλόη βέρα, μην τη χρησιμοποιήσετε!

Δημιουργικές Χρήσεις για την Αλόη Βέρα

Διατήρηση της Αλόης Βέρα

Τεχνικές κατάψυξης

Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να διατηρήσετε τη φρέσκια αλόη βέρα. Η μέθοδος κατάψυξης είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους διατήρησης της αλόης. Αυτή η μέθοδος το διατηρεί επ‘ αόριστον.

 • Καταψύξτε ολόκληρα φύλλα – τοποθετήστε τα ολόκληρα φύλλα στην κατάψυξη.
 • Κόβουμε τα φύλλα σε κύβους, τα τοποθετούμε σε παγοθήκες και τα παγώνουμε.
 • Πιέστε το τζελ αλόης σε δίσκους πάγου και παγώστε.

Μην θερμαίνετε για να ξεπαγώσετε. Αντίθετα, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου.
Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένους κύβους τζελ απευθείας σε ένα ηλιακό έγκαυμα, χωρίς να απαιτείται απόψυξη.

Συντήρηση Αλόης με Ψύξη

Η κατάψυξη μπορεί να είναι η καλύτερη μέθοδος συντήρησης εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την αλόη για λίγο. Ωστόσο, η ψύξη μπορεί να είναι επίσης μια καλή επιλογή. Το τζελ αλόης βέρα στο ψυγείο θα το βοηθήσει να διατηρηθεί έως και μια εβδομάδα. Αφού κόψετε ένα φύλλο, αφήστε το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μια εβδομάδα. Ή ίσως μέχρι να αναπτύξει μια ψώρα πάνω από την ανοιχτή πληγή, τότε μπορείτε να αποθηκεύσετε ολόκληρα φύλλα στο ψυγείο.

Καλλιεργείτε τη δική σας αλόη βέρα; Μάθετε πώς να πολλαπλασιάσετε την αλόη βέρα

Τα οφέλη της Aloe Vera στο δέρμα

Η αλόη έχει βρεθεί ότι μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος. (17)

Η Αλόη Βέρα έχει την ικανότητα να αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. 11

Οφέλη της Αλόης Βέρα

Αυτό δεν έχει αξιολογηθεί από τον FDA εξ όσων γνωρίζω και δεν προορίζεται για τη θεραπεία, τη διάγνωση, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιωνδήποτε ασθενειών ή διαταραχών.

 • Μείωση της οδοντικής πλάκας – Οι μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν αποτέλεσμα, όπως και ορισμένα στοματικά διαλύματα που αγοράζονται από το κατάστημα.
 • Απώλεια μαλλιών – Οι άνθρωποι μπορεί να βρουν την αλόη βέρα χρήσιμη για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Κυρίως λόγω των ιδιοτήτων του που μπορεί να περιλαμβάνουν πολλές βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα όπως ο χαλκός και ο ψευδάργυρος, φυτικά στεροειδή και λιπαρά οξέα.
 • Κνησμός του τριχωτού της κεφαλής – Μελέτες δείχνουν ότι η αλόη μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στη μείωση της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και στα λέπια. Κάτι που μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της τριχόπτωσης. (6-9)
 • Ψωρίαση – Όταν ντύνεται με αλόη βέρα, οι συνθήκες βελτιώθηκαν στις μελέτες. (69) 3137
 • Λοίμωξη από έρπητα των γεννητικών οργάνων – Όταν άνθρωποι, όπως για παράδειγμα, έντυσαν την πληγή με αλόη βέρα, οι συνθήκες βελτιώθηκαν στις μελέτες. 3137 (69)
 • Ραγισμένες θηλές – Βοηθά στην επούλωση, όπως στη μείωση του πόνου και των εκκρίσεων στην περιοχή. 1,4,6,13-15 29,30
 • Δερματικά έλκη – Η αλόη βέρα ήταν αποτελεσματική στην πρόληψη του έλκους. 1,4,6,1315 12,38
 • Στοματικά Έλκη/Καρκίνωμα – Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ένα άτομο εφαρμόζει ένα έμπλαστρο αλόης βέρα σε ένα στοματικό έλκος, αυτό μειώνεται σε μέγεθος. (8)
 • Έλκη πίεσης – Η αλόη βέρα μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση από έλκος πίεσης.1,4,6,13-15 31-37
 • Πληγές στο στόμα 1,4,6,13-15
 • Πληγές κατάκλισης 1,4,6,1315
 • Καλύπτω τις πληγές – Μελέτες δείχνουν ότι η αλόη βέρα μειώνει τον πόνο, την αιμορραγία και τον χρόνο αποκατάστασης σε χρόνιες πληγές. Όπως έλκη πίεσης, διαβητικά έλκη, χρόνιες πληγές από ραγάδες πρωκτού, χρόνιες πληγές που προκαλούνται από ατυχήματα, ψωρίαση και έρπης των γεννητικών οργάνων. 18 3137

Είχατε προβλήματα με την αλόη βέρα σας να γίνει καφέ ή λευκή; Δείτε αυτήν την ανάρτηση Η αλόη βέρα γίνεται καφέ και απαλή για περισσότερες πληροφορίες.

Παρενέργειες από τη χρήση Αλόης Βέρα

Χρησιμοποιώντας αλόη βέρα εξωτερικά συνήθως δεν προκαλεί παρενέργειες. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι ανέφεραν παρενέργειες..

Αλλεργικές αντιδράσεις – Άτομα που είναι επίσης αλλεργικά στο σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις τουλίπες, μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στην αλόη βέρα.

Δερματίτιδα εξ επαφής – Είναι πιθανό να εμφανιστεί δερματικό εξάνθημα μετά από επαφή με αλόη βέρα. Επιπλέον, εάν συμβεί αυτό, θα θέλετε να αποφύγετε οποιαδήποτε περαιτέρω επαφή με την αλόη βέρα.

Φωτοτοξικότητα – ερεθισμός του δέρματος, παρόμοιος με σοβαρό ηλιακό έγκαυμα.

Εσωτερικές Επιδράσεις Η χρήση αλόης βέρα μπορεί να είναι λίγο πιο σοβαρή.

Διάρροια, έμετος, ανισορροπίες ηλεκτρολυτών, κολικοί και προβλήματα με τα νεφρά, έχουν συσχετιστεί κατά τη χρήση αλόη βέρα εσωτερικά. Πολλά από αυτά τα θέματα είναι σπάνια.

Συμπερασματικά, η αλόη βέρα είναι πολύ χρήσιμη, και έχει πολλά οφέλη!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος χρήσης αλόης βέρα;

τι να φυτέψω τον Ιούνιο μπάμιες

Η φύτευση είναι υπέροχη στη ζώνη 8. Έχουμε μια μεγάλη καλλιεργητική περίοδο και έχουμε τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να φυτέψουμε κατά τον μήνα Ιούνιο. Ας μπούμε λοιπόν σε αυτό…Ξέρετε τι να φυτέψετε τον Ιούνιο; Θα χωρίσω αυτήν την ανάρτηση σε μια γρήγορη, απλή λίστα και μια λεπτομερή λίστα. Γιατί?…

Συνέχισε να διαβάζεις Τι να φυτέψετε τον Ιούνιο | Ζώνη 8

Σελίδες ζωγραφικής φυτών 1370x775

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά μου αρέσει να χρωματίζω. Ναι, είμαι σχεδόν 40 και εξακολουθώ να έχω ένα παιδικό πάθος για το χρωματισμό. Σε εμένα και στα έφηβα αγόρια μου αρέσει να εκφραζόμαστε με καλλιτεχνικούς τρόπους. Μας αρέσει να σχεδιάζουμε και να χρωματίζουμε μαζί! Ωστόσο, αυτές οι σελίδες χρωματισμού απευθύνονται περισσότερο στους λάτρεις των φυτών. Αυτές οι σελίδες ζωγραφικής φυτών…

Συνέχισε να διαβάζεις Σελίδες χρωματισμού φυτών | Εκτυπώσιμες σελίδες χρωματισμού

Ιδέες κάθετης κηπουρικής

Οι κάθετες ζαρντινιέρες κήπου είναι τέλειες όταν δεν έχετε χώρο για κήπο. Τα φυτά αναπτύσσονται καλά σε αυτούς τους μικρούς χώρους εκπληκτικά! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν τα πάντα για να δημιουργήσετε έναν κατακόρυφο κήπο και σήμερα θα μοιραστώ μερικές δροσερές ιδέες για DIY από όλο τον κόσμο και ακόμη και ορισμένα προϊόντα που θα μπορούσατε να αγοράσετε για να βοηθήσετε…

Συνέχισε να διαβάζεις Κάθετες Ζαρντινιέρες Κήπου | Κήπος έμπνευση

φύλλα moringa

Είτε θέλετε να μετακινήσετε τα σπορόφυτα moringa στον κήπο, είτε αν θέλετε να μάθετε πώς να μεταμοσχεύετε δέντρα moringa, σας έχω! Το καλύτερο πράγμα για το moringa είναι ότι μπορεί να καλλιεργηθεί σε δοχεία, υπερυψωμένα κρεβάτια ή ακόμα και σε κρεβάτι κήπου στο έδαφος. Αφού φυτέψεις δέντρα, μερικές φορές εύχεσαι…

Συνέχισε να διαβάζεις Πώς να μεταμοσχεύσετε δέντρα και σπορόφυτα Moringa | Μεταφύτευση Moringa

Οι απαρχές ενός φαγητού δάσους

Ένα Urban Food Forest είναι αυτοσυντηρούμενο και μιμείται αυτό που κάνει η φύση φυσικά. Για παράδειγμα, τα φυτά στο δάσος παίρνουν τα νεκρά φύλλα, τις πευκοβελόνες, τα πεσμένα δέντρα και χρησιμοποιούν τα θρεπτικά συστατικά για να γίνουν μεγάλα και δυνατά. Από την άλλη πλευρά, ο κήπος μου απαιτεί πολύ χρόνο και πρόσθετα μόνο για να έχω ένα ελάχιστο…

Συνέχισε να διαβάζεις Urban Food Forest | Δημιουργία ενός παραγωγικού δάσους τροφίμων χωρίς συντήρηση

Περιποίηση φυτών Aloe Vera

Η αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικό φυτό για να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί, είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χαμηλή συντήρηση. Το να μάθετε πώς να φροντίζετε ένα φυτό αλόης βέρα είναι απλό. Ίσως παρατηρήσετε ότι υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι αλόης. Όπως πολλά άλλα έμβια όντα σε αυτόν τον πλανήτη, η αλόη μπαίνει…

Συνέχισε να διαβάζεις Φροντίδα φυτών Aloe Vera | Πώς να Φροντίζετε την Αλόη Βέρα

Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτεστε!… Αφήστε μου ένα σχόλιο!

Μοιραστείτε το στο Pinterest!

Οφέλη της Αλόης Βέρα

Schreibe einen Kommentar