Πώς να απομακρύνετε τον έφηβό σας από την κοκαΐνη;

2
Πώς να απομακρύνετε τον έφηβό σας από την κοκαΐνη;

Αναζητήστε τα δέκα κορυφαία κοινά ζητήματα για τους εφήβους και ο εθισμός θα μπει σίγουρα στη λίστα. Η κοκαΐνη είναι ένα δημοφιλές ναρκωτικό που καταναλώνει ένας ανησυχητικός αριθμός εφήβων. Το φάρμακο είναι επικίνδυνο, αλλά για τους εφήβους, μπορεί να είναι θανατηφόρο. Η κοκαΐνη επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου τους και σιγά-σιγά κάνει τους εφήβους να εξαρτώνται από αυτήν.

Πολλοί νέοι το δοκιμάζουν για διασκέδαση ή λόγω της πίεσης των συνομηλίκων και πριν το καταλάβουν, εθίζονται. Το να βλέπεις τους κοντινούς και τους αγαπημένους σου να κάνουν κατάχρηση ουσιών είναι επώδυνο. Ενώ ο εθισμός στην κοκαΐνη είναι διαδεδομένος και το φάρμακο είναι ευρέως διαθέσιμο, μπορείτε να βοηθήσετε τους εφήβους να ξεπεράσουν τον εθισμό.

Ας μάθουμε μερικούς τρόπους για να απομακρύνετε τον έφηβό σας από την κοκαΐνη:

  1. Ανακαλύψτε τις επιλογές θεραπείας

Η κοκαΐνη είναι ένα ισχυρό ναρκωτικό και δεν μπορείτε να το αποσύρετε αμέσως.

Οι εθισμένοι έφηβοι μπορεί να χρειαστούν επαγγελματική βοήθεια για να απαλλαγούν από τις επιπτώσεις και να ξεπεράσουν τον εθισμό. Βοηθήστε τους να αναζητήσουν εξειδικευμένες εγκαταστάσεις για να βοηθήσετε τους αγαπημένους σας να αφήσουν την καταστροφική ουσία. Μπορείτε να αναζητήσετε Ομάδα Υγείας Δελφών καθώς έχουν κάνει τη φήμη τους βοηθώντας τους ανθρώπους να απομακρύνουν την κοκαΐνη και να καθαρίσουν. Το καλύτερο μέρος είναι ότι διαθέτουν εγκαταστάσεις θεραπείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να καλύπτετε μεγάλες αποστάσεις.

Οι επαγγελματίες σχεδιάζουν ένα σχέδιο και έχουν μια συνέχεια για να εξασφαλίσουν ότι οι έφηβοι δεν θα υποτροπιάσουν.

  1. Δημιουργήστε έναν ισχυρό δεσμό

Μελέτες δείχνουν ότι πολλοί έφηβοι κάνουν κατάχρηση ουσιών καθώς αισθάνονται μόνοι ή υπό την πίεση των συνομηλίκων τους. Άλλοτε το χρησιμοποιούν για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και άλλοτε απλώς για διασκέδαση. Αν δεν καταφέρατε να καλλιεργήσετε έναν ισχυρό δεσμό μαζί τους πριν, μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα και να δημιουργήσετε μια νέα σχέση μαζί τους τώρα.

Θυμηθείτε, το να ξεπεράσετε τον εθισμό δεν είναι ένας εύκολος δρόμος. Οι έφηβοι θα χρειαστούν την υποστήριξή σας και, αν δεν τους παράσχετε, μπορεί να εμπλακούν ξανά σε κατάχρηση ουσιών. Η δημιουργία μιας υγιούς σχέσης θα σας κρατήσει ενήμερους για τα γεγονότα της ζωής τους. Επιπλέον, θα χτίσει εμπιστοσύνη και μπορεί να σας εκμυστηρευτούν για τα συμπτώματα στέρησής τους.

  1. Μην επιδεικνύετε ενεργητική συμπεριφορά

Συχνά, τα μέλη της οικογένειας εν αγνοία τους επιτρέπουν στους εξαρτημένους επειδή δεν προβλέπουν τις συνέπειες. Η ενεργοποίηση δεν σημαίνει ότι παρέχετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα την καταστροφική ουσία. Το να αγνοούν ότι χρειάζονται βοήθεια, να αγανακτούν με τους εξαρτημένους, να κατηγορούν καταστάσεις και να θεωρούν τους εξαρτημένους ως θύματα είναι ορισμένα χαρακτηριστικά των εξαρτημένων ουσιών.

Όταν θέλετε το αγαπημένο σας πρόσωπο να μην πλησιάζει το επιβλαβές φάρμακο, δεν πρέπει να το ενεργοποιήσετε με κανέναν τρόπο. Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να τους βοηθήσετε να συνειδητοποιήσουν ότι οι συνέπειές του μπορεί να είναι θανατηφόρες.

  1. Αναγκάστε τους να διακόψουν τους δεσμούς τους με φίλους εξαρτημένους

Ας το παραδεχτούμε; δεν είναι εύκολο να ασχοληθείς με τους εφήβους. Όταν πρόκειται για εθισμένους εφήβους, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Δεδομένου ότι πολλά νεαρά αγόρια και κορίτσια υιοθετούν συνήθειες φίλων, πρέπει να τους κρατήσετε μακριά από κακές επιρροές.

Κατανοήστε ότι το να τους ζητήσετε να μείνουν μακριά για φίλους εξαρτημένους δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να είστε έξυπνοι και να σκεφτείτε κατάλληλες στρατηγικές για να τα φτιάξετε καταλαβαίνουν κακές επιρροές. Ανεξάρτητα από το τι πρέπει να κάνετε, πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα κρατούν αποστάσεις από τους ανθρώπους που τους οδήγησαν στην κοκαΐνη. διαφορετικά, μπορεί να υποτροπιάσουν.

  1. Ασκήστε υπομονή

Το να ξεπεράσουν τον εθισμό δεν είναι μόνο δύσκολο για τους εξαρτημένους αλλά και για τις οικογένειες και τους φίλους τους. Αλλά πρέπει να μείνετε στη θέση τους και να τα αντιμετωπίσετε με υπομονή.

Οι έφηβοί σας μπορεί να ξεσπάσουν εκρήξεις ή να σας εκβιάσουν συναισθηματικά να δοκιμάσετε ξανά την ουσία. Μπορεί να σας υποσχεθούν ότι το χρειάζονται μόνο μία φορά και δεν θα ξαναπατήσουν κοντά στην κοκαΐνη. Πρέπει να έχετε ατσάλινα νεύρα και να μείνετε σταθεροί και να μην ενδώσετε στα αιτήματά τους.

Δείξτε ανοχή και παρακολουθήστε τον στόχο. Μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι είναι προς όφελός τους, αλλά εσείς το καταλαβαίνετε. Οπότε, κάντε υπομονή και μην υποκύψετε σε συναισθηματικούς εκβιασμούς και μην φοβάστε τις απειλές από τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  1. Να τους εμπλακούν σε παραγωγικές δραστηριότητες

Οι έφηβοι είναι ενεργητικοί και πρέπει να επενδύονται σε παραγωγικές δραστηριότητες.

Το να ξεπεράσουν τον εθισμό σημαίνει αλλαγή του τρόπου ζωής τους. Μπορεί να χρειαστεί να κάνουν νέους φίλους, να βρουν διαφορετικά χόμπι και να μετακινηθούν σε άλλους κοινωνικούς κύκλους. Ως καλοθελητές τους, πρέπει να τους βοηθήσετε να παραμείνουν απασχολημένοι.

Βάλτε τους να ασχοληθούν με την κηπουρική, το διάβασμα, την προπόνηση ή το κροσέ. Βοηθήστε τους να εξερευνήσουν διαφορετικά χόμπι και να κρατήσουν το μυαλό τους απασχολημένο.

  1. Ενθαρρύνετε τους να είναι εκφραστικοί

Πολλοί εθισμένοι ομολογούν ότι δεν ένιωθαν άνετα να εκφραστούν. Η εμφιάλωση των συναισθημάτων τους τους οδήγησε στην κοκαΐνη. Ενθαρρύνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να βγουν έξω αν νιώθουν πληγωμένοι. Ακούστε τους όταν θέλουν να μιλήσουν.

Μπορείτε να τους βοηθήσετε να εξερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους έκφρασης. Μερικοί νέοι μπορεί να βρουν τη ζωγραφική ως μορφή έκφρασης και κάποιοι μπορεί να σκεφτούν το γράψιμο μια διαδικασία κάθαρσης. Ενώ κάποιοι μπορεί να εκφραστούν μέσα από την ποίηση, άλλοι μπορεί να αισθάνονται άνετα να μιλούν.

Το να αφήσουν τα συναισθήματά τους έξω θα τους βοηθήσει να περιορίσουν την επιθυμία τους κοκαΐνηκαι σταδιακά μπορούν να απομακρυνθούν από την καταστροφική ουσία.

  1. Δημιουργήστε ένα δίκτυο υποστήριξης

Οι εθισμένοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη συνήθεια μόνοι τους. Εξάλλου, κατά τη διαδικασία της υπέρβασης, αφήνουν όλους τους παλιούς τους φίλους. Για να ξεφύγουν από το φάρμακο, τελικά, θα χρειαστούν υποστήριξη.

Βοηθήστε τους να βρουν άτομα που έχουν περάσει με επιτυχία αυτό το ταξίδι πριν από αυτούς. Ή μπορείτε να τα συνδέσετε με άλλους έφηβους που προσπαθούν επίσης να τους ξεπεράσουν. Το να μένετε στην παρέα με ομοϊδεάτες που ενθαρρύνουν έναν καθαρό και υγιεινό τρόπο ζωής θα επηρεάσει θετικά και θα τους βοηθήσει να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά από την κοκαΐνη.

  1. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας

Το να βλέπεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα να εθίζονται στην κοκαΐνη είναι απογοητευτικό και σε κάνει να θέλεις να κάνεις τα πάντα για να τα σταματήσεις. Ενώ μπορείτε να παίξετε έναν κρίσιμο ρόλο βοηθώντας τους να ξεπεραστούν, η διαδικασία μπορεί να είναι κουραστική. μπορεί να σε επηρεάσει.

Φροντίστε τον εαυτό σας και μην παραμελείτε τις ανάγκες σας. Αποδεχτείτε τη βοήθεια των άλλων και δοκιμάστε διαφορετικές τεχνικές διαχείρισης του άγχους. Καταλάβετε ότι η επιβάρυνση του εαυτού σας δεν θα βοηθήσει ούτε τους εξαρτημένους ούτε τον εαυτό σας. Αντίθετα, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο. Να είστε εκεί για τους αγαπημένους σας, αλλά όχι εις βάρος της ευημερίας σας.

Η κατώτατη γραμμή

Η κατάχρηση κοκαΐνης δεν φέρνει τίποτα καλό μακροπρόθεσμα. Αντιθέτως, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και κάνει την κατάστασή τους άθλια. Σήμερα, η κατανάλωσή του στους εφήβους έχει γίνει μια σημαντική ανησυχία. Ανεξάρτητα από το τι οδηγεί τους εφήβους στην κοκαΐνη, η αλήθεια είναι ότι οι συνέπειες είναι σοβαρές. Το καλό είναι ότι μπορείτε να τους βοηθήσετε να απομακρυνθούν από την καταστροφική ουσία.

Επιλεγμένη εικόνα: Εικόνα πηγή

Schreibe einen Kommentar