Πώς να εκπαιδεύσετε τα κοτόπουλα σας

0
Πώς να εκπαιδεύσετε τα κοτόπουλα σας

Τα κοτόπουλα είναι έξυπνα ζώα. Δεν είναι σύνηθες να τους περιγράψουμε ως έξυπνους, γιατί λέγοντας ότι ένα άτομο έχει «εγκέφαλο πουλιών» σημαίνει ότι είναι ανόητο. Γνωρίζετε όμως ότι η γνωστική έρευνα έχει δείξει ότι τα κοτόπουλα μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να είναι πιο έξυπνα από τις γάτες, τους σκύλους ή ακόμα και τα νήπια; Αυτό δείχνει ότι τα κοτόπουλα έχουν πολλές γνωστικές ικανότητες και είναι στην πραγματικότητα έξυπνα πλάσματα.

Τα κοτόπουλα είναι διασκεδαστικά και χρήσιμα (αν τα μεγαλώσετε για να γεννήσουν αυγά και να γίνουν κρέας), αλλά η εκπαίδευσή τους μπορεί να είναι διασκεδαστική και λειτουργική για οποιονδήποτε κοτοφύλακας. Βοηθά να διευκολύνετε τις εργασίες σας και είναι μια διασκεδαστική πρόκληση που μπορείτε να ξεκινήσετε.

Ευτυχώς, τα κοτόπουλα είναι πλάσματα της συνήθειας και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα αν θέλετε να τα εκπαιδεύσετε. Παρακινούνται από την επιθυμία τους να φάνε και ενδιαφέρονται για την όραση. Ενώ τα κοτόπουλα μπορεί να μην μπορούν να μάθουν κόλπα όπως ο παπαγάλος ή να γίνουν υπάκουα όπως ο σκύλος, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να τους διδάξετε. Εκπαιδεύοντας το κοπάδι σας, μπορείτε να τους ζητήσετε να σας απαντήσουν και να συμπεριφέρονται για εσάς όπως θέλετε.

Τα κοτόπουλα εκπαίδευσης λειτουργούν καλύτερα με μικρότερο κοπάδι λιγότερα από δέκα κοτόπουλα. Όσο περισσότερα κοτόπουλα έχετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να τα διαχειριστείτε. Δεν είναι όμως αδύνατο, ειδικά αν δεν τα εκπαιδεύεις μόνο εσύ.

Πριν ξεκινήσετε την προπόνηση, δημιουργήστε μια ρουτίνα με το κοπάδι κοτόπουλων σας.

Τα κοτόπουλα εκπαιδεύονται καλύτερα όταν έχετε ένα καθορισμένο πρόγραμμα στο οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε την εκμάθηση κόλπων. Φροντίστε να κάνετε εργασίες όπως το άνοιγμα του κοτέτσι τους, το να βγάζετε τον κουβά του τροφοδότη τους ή να καθαρίζετε το κουτί απορριμμάτων την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εκπαιδεύσετε τα κοτόπουλα σας:

Διδάσκοντάς τους να επιστρέψουν στο κοτέτσι

κοτόπουλα καφέ και λευκό χρώμα σε χειροποίητο τρακτέρ κοτόπουλου σε γρασίδι εξωτερικού χώρου.  οικογενειακή γεωργία

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να επαναφέρετε τα κοτόπουλα σας στην ασφάλεια του κοτέτσι σας είναι να τα αφήσετε να πιστεύουν ότι ήταν εξαρχής η ιδέα τους. Δεδομένου ότι τα κοτόπουλα είναι πλάσματα της συνήθειας, απλά πρέπει να τα έχετε να ξέρουν πού είναι το πύργο τους και θα επιστρέφουν σε αυτό κάθε βράδυ, σαν ρολόι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε τα νέα σας κοτόπουλα στο κοτέτσι για μια εβδομάδα έως δέκα ημέρες. Ας είναι εκεί ό,τι χρειάζονται. Το κοτόπουλο δεν θα νομίζει ότι το κοτέτσι είναι το σπίτι τους. Στη συνέχεια, αρχίστε να τα αφήνετε έξω την ίδια ώρα κάθε πρωί για να ταΐσουν και να περιπλανηθούν. Παρακολουθήστε και δείτε ότι το βράδυ θα επιστρέψουν στο πετεινό τους. Κλείνετε το κοτέτσι την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

Καθιερώνοντας αυτή τη ρουτίνα, τα κοτόπουλα σας θα εκπαιδεύονται να επιστρέφουν στον χώρο ανάπαυσής τους κάθε βράδυ και δεν θα χρειάζεται να τα συλλαμβάνετε ή να τρέχετε πίσω τους για να τα πείσετε να πάνε στο κοκότσι τους.

Διδάσκοντάς τους να έρχονται σε εσάς όταν τηλεφωνείτε

Το να έχετε τη δυνατότητα να καλέσετε το κοπάδι σας στο κοτέτσι σε μια κατάσταση ελεύθερης βοσκής είναι σημαντικό και ανεκτίμητο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Για να ενεργοποιήσετε τα κοτόπουλα όταν καλείτε, χρησιμοποιήστε φαγητό. Πάντα παρακινούνται από την ανάγκη και την επιθυμία τους να φάνε. Σκορπίστε μερικές λιχουδιές στο τρέξιμο όπου βρίσκονται οι κότες και είτε φωνάξτε κάτι είτε χρησιμοποιήστε ένα κουδούνι, ένα σφύριγμα ή ένα μικρό γκονγκ (αρκεί να μην είναι πολύ δυνατό) και σύντομα θα συνδέσουν αυτό το κάλεσμα με το φαγητό που τις περιμένει.

Για να διδάξετε τα κοτόπουλα να έρχονται με εντολή, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Σταθείτε μπροστά στο κοπάδι σας, ενώ κρατάτε τις αγαπημένες τους λιχουδιές στο χέρι σας στο ύψος των ματιών τους. Επιλέξτε μια απόλαυση που τους αρέσει.

2. Περίμενε να δει η κυρίαρχη κότα ή ο καλύτερος τροφοσυλλέκτης τις λιχουδιές στο χέρι σου και να έρθει τρέχοντας κοντά σου. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κοτόπουλα.

3. Ενώ τα κοτόπουλα τρώνε από το χέρι σου, κάνε το σήμα σου. Χρησιμοποιήστε το με συνέπεια, καθώς αυτός ο θόρυβος θα είναι το σήμα για το κοπάδι σας να έρθει κοντά σας όταν τον ακούσετε.

4. Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 3 κάθε μέρα για μια χρονική περίοδο. Αυτό θα ενισχύσει ότι τα κοτόπουλα θα λάβουν μια λιχουδιά αν έρθουν σε εσάς αφού κάνετε το σήμα σας.

Αυτή η τεχνική είναι χρήσιμη εάν θέλετε να τα δελεάσετε σε μια ζυγαριά για ζύγισμα ή εάν πρέπει να καλέσετε ένα κοτόπουλο που φαίνεται άρρωστο ή τραυματισμένο. Καλέστε, σφυρίξτε ή χτυπήστε ένα κουδούνι ως συνήθως – και τα πουλιά θα έρθουν χτυπώντας το δρόμο σας με ανυπομονησία.

Αυτό το κόλπο μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Δείτε ένα αρπακτικό να παραμονεύει, να φωνάζει το κοτόπουλο σας μπορεί να το σώσει από τα σαγόνια των λύκων και πολλά άλλα.

Διδάξτε τους να έρχονται στο σπίτι για δείπνο

Κότες που ραμφίζουν το έδαφος μιας οικολογικής φάρμας για να γεννήσουν αυγά κάπρου.

Εάν είναι νύχτα και τα κοτόπουλα σας δεν είναι ακόμα μέσα στο κοτέτσι, μπορείτε να τα εκπαιδεύσετε να πάνε σπίτι κάθε βράδυ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουδούνια, σφυρίχτρες ή τη δική σας φωνή και τα κοτόπουλα μπορούν να το συνδέσουν με καλούδια. Θα έρθουν τρέχοντας να δουν τι έχει για δείπνο.

Έτσι, εάν τα κοτόπουλα σας δεν είναι όλα μπλεγμένα μέσα και θέλετε να κλείσετε το κοτέτσι για να μπορείτε να ξεκουραστείτε όλη την ημέρα, ξεκινήστε να τα κεράζετε-εκπαιδεύετε σε συνδυασμό με ένα σήμα. Για να γινει αυτο:

1. Χρησιμοποιήστε το σήμα που έχετε επιλέξει (μια εντολή με τη φωνή σας, ένα σφύριγμα, ένα κουδούνι, κ.λπ.) όταν τα κοτόπουλα σας κατευθύνονται προς το κοκόρι. Παρουσιάζουν τη ζωοτροφή ή τις λιχουδιές μέσα στο κοτέτσι τους.

2. Κάνετε αυτό κάθε μέρα μέχρι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ηχήσετε το σήμα σας και τα κοτόπουλα σας θα έρθουν τρέχοντας κατευθείαν στο κοτέτσι.

Αυτή η τεχνική λειτουργεί καλύτερα εάν δίνετε πάντα τη τροφή τους στο κοτέτσι. Αν απλά το ραντίσεις και προσπαθήσεις να τα παροτρύνεις μέσα στο κοτέτσι, τα κοτόπουλα θα δουν τι κάνεις και θα σε ξεγελάσουν.

Βοσκούν τα κοτόπουλα σου

Η βοσκή είναι μια σημαντική συμπεριφορά που πρέπει να διδάξουμε σε ένα νεαρό κοπάδι. Για να κάνετε τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής να πάνε προς την κατεύθυνση που θέλετε, δείτε πώς να το κάνετε:

1. Σταθείτε πίσω από το κοπάδι σας και χτυπήστε απαλά τα χέρια σας μαζί. Ένα απαλό χειροκρότημα είναι συνήθως πιο αποτελεσματικό από ένα δυνατό χειροκρότημα. Το φλάκ σας θα αρχίσει να κινείται σε σχηματισμό προς την κατεύθυνση που θέλετε να πάτε.

2. Εάν το κοπάδι σας αρχίσει να απομακρύνεται από τον στόχο, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ως πηδάλια οδήγησης. Χρησιμοποιήστε ένα μόνο χέρι τεντωμένο προς την κατεύθυνση που πηγαίνουν. Θα δουν το μπράτσο σας και θα προσαρμοστούν στην κατεύθυνση προς την οποία τα βάζετε.

Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε αυτήν την τεχνική βοσκής όταν το κοπάδι σας είναι μικρό, γιατί τα μεγαλύτερα κοτόπουλα μπορεί να μην είναι τόσο διδασκόμενα όσο τα μικρά.

Μπορεί να συμβεί ένα ή δύο κοτόπουλα να ξεσπάσουν από το σχηματισμό και να αρχίσουν να τρέχουν. Ωστόσο, εάν ανταποκριθείτε αμέσως και βάλετε το χέρι σας για να αναμορφώσετε τη μεταμόρφωση, τα κοτόπουλα θα αναμορφώσουν τον σχηματισμό.

Τέτοιες τεχνικές είναι καλύτερες για μικρότερα κοπάδια κοτόπουλου. Συνήθως 10 ή λιγότερο.

Συχνές ερωτήσεις: Πώς να εκπαιδεύσετε τα κοτόπουλα σας;

1. Εκπαιδεύονται εύκολα τα κοτόπουλα;

Τα κοτόπουλα όχι μόνο εκπαιδεύονται εύκολα αλλά είναι και πολύ διασκεδαστικά. Εάν έχετε εκπαιδεύσει ποτέ έναν σκύλο, να είστε σίγουροι, θα μπορείτε να εκπαιδεύσετε κοτόπουλα με ευκολία. Είναι γνωστό ότι εκπαιδεύονται πιο εύκολα από τα σκυλιά επειδή έχουν πολύ κίνητρο από το φαγητό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πεινασμένο κοτόπουλο και η εκπαίδευση θα είναι ευκολότερη από οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφή κοτόπουλου ή πέλλετ για να εκπαιδεύσετε τα κοτόπουλα σας.

2. Ποια κόλπα μπορώ να διδάξω στο κοτόπουλο μου;

Υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορείτε να διδάξετε στο κοτόπουλο σας, όπως να ακολουθείτε την ταΐστρα. Αυτό είναι ένα προσεγμένο μικρό κόλπο που θα σας αποφύγει να αναγκάσετε να τροφοδοτήσετε τα κοτόπουλα σας και αντ ‚αυτού να σας έρθουν. Το να τρώτε από το χέρι σας είναι ένα άλλο κόλπο που μπορείτε να μάθετε στο κοτόπουλο σας. Αυτό το κόλπο είναι ένας καλός τρόπος για να δεθείτε με το κοτόπουλο σας και να δείξετε την αγάπη σας.

Άλλα διασκεδαστικά κόλπα που μπορείτε να μάθετε στο κοτόπουλο σας είναι να οδηγείτε ένα ποδήλατο ή να πηδάτε για μια λιχουδιά. Δεν είναι τόσο λειτουργικά, αλλά εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά τόσο για εσάς όσο και για το κοτόπουλο σας.

3. Πώς ξεκινάς να εκπαιδεύεις ένα κοτόπουλο;

Για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση ενός κοτόπουλου, πρώτα και κύρια, χρειάζεστε ένα κοτόπουλο. Μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε ένα από πτηνοτροφείο. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε την πτηνοτροφία προτού αγοράσετε ένα κοτόπουλο γιατί θα πρέπει να είστε αρκετά ικανοί να φροντίζετε τον φτερωτό φίλο σας. Δεύτερον, θα πρέπει να ταΐσετε το κοτόπουλο σας άφθονα και να βεβαιωθείτε ότι είναι υγιές.

Αφού ολοκληρωθούν όλα τα βασικά, μπορείτε να συνεχίσετε και να δοκιμάσετε να εκπαιδεύσετε το κοτόπουλο σας κοντά στην ώρα του ταΐσματος, ώστε να πεινάει και ως εκ τούτου να είναι πιο ευαίσθητο στα κόλπα που θέλετε να του διδάξετε.

4. Μπορείτε να μάθετε το όνομά του σε ένα κοτόπουλο;

Ναι, μπορείτε εύκολα να μάθετε το όνομά του σε ένα κοτόπουλο. Αυτό δεν απαιτεί καν σωστή εκπαίδευση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους επαναλάβετε το όνομά τους από τότε που είναι νεοσσοί. Ωστόσο, τα κοτόπουλα δεν είναι σαν τα σκυλιά και δεν θα έρθουν τρέχοντας όταν τα καλέσετε. Θα γυρίσουν και θα σας αναγνωρίσουν όμως αν φωνάξετε το όνομά τους.

Συμπέρασμα:

Τα κοτόπουλα είναι γνωστό ότι έχουν το δικό τους μυαλό και μερικές φορές μπορεί να είναι πεταμένα. Ωστόσο, εάν αφιερώσετε λίγο χρόνο και καταβάλετε προσπάθεια για να τους εκπαιδεύσετε, μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό να είστε κοντά και εύκολο να τα χειριστείτε. Τα κοτόπουλα δεν μοιάζουν με κανένα άλλο ζώο, αλλά μπορούν ακόμα να εκπαιδευτούν να κάνουν μικρά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Schreibe einen Kommentar