Πώς να καταλάβετε εάν ένα καρπούζι είναι ώριμο ~ Texas Homesteader ~

1
Πώς να καταλάβετε εάν ένα καρπούζι είναι ώριμο ~ Texas Homesteader ~

από το Texas Homesteader ~

Πολλοί κηπουροί αναρωτιούνται πώς να καταλάβουν πότε ένα καρπούζι κήπου είναι ώριμο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ενδείξεις για να σας ενημερώσουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να διαλέξετε αυτό το τέλεια ώριμο, γλυκό, ζουμερό καρπούζι.

Ενδείξεις Το καρπούζι σας είναι ώριμο

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το καρπούζι του κήπου σας είναι ώριμο, ανεξάρτητα από την ποικιλία. Αναζητήστε αυτές τις απλές ενδείξεις:

 • Το πεπόνι είναι απατηλά βαρύ για το μέγεθός του
 • Φωτεινή κίτρινη περιοχή όπου το καρπούζι αγγίζει το έδαφος
 • Το „Spoon“ (μικρό φύλλο σε σχήμα κουταλιού πολύ κοντά στο πεπόνι) έχει στεγνώσει ή/και πέσει
 • Ο πλησιέστερος τρελός στο καρπούζι έχει στεγνώσει τελείως
 • Το δέρμα του καρπουζιού φαίνεται σκονισμένο λευκό πάνω από το γυαλιστερό πράσινο δέρμα
 • Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται στο τεστ αντίκτυπου. Ένα θαμπό χτύπημα υποτίθεται ότι υποδηλώνει ένα ώριμο πεπόνι. Αποτυγχάνω σε αυτό το τεστ κάθε φορά – μήπως υπάρχει κάποιο μυστικό;

Πώς να καταλάβετε εάν ένα καρπούζι είναι ώριμο. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που πρέπει να αναζητήσετε. #TexasHomesteader

Είναι το καρπούζι μου ώριμο;

Χρώμα της κάτω πλευράς του πεπονιούΜια ένδειξη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε εάν το καρπούζι σας είναι ώριμο για το μάζεμα είναι κοιτάζοντας την κάτω πλευρά του πεπονιού. Αυτή είναι η περιοχή που κάθεται στο έδαφος καθώς μεγαλώνει.

Το χρώμα σε αυτό το σημείο πηγαίνει από πράσινο σε λευκό σε κρεμ χρώμα σε ανοιχτό κίτρινο έως έντονο κίτρινο.

Αυτό το καρπούζι από τον κήπο μου έχει το κίτρινο κάτω μέρος που ψάχνω.

Το ανοιχτό κίτρινο κάτω μέρος του νερού είναι ένδειξη για ώριμο πεπόνι. #TexasHomesteader

Ενδείξεις στελέχους – Επίσης το στέλεχος του καρπουζιού σας θα σας δώσει ενδείξεις για την ωριμότητά του. Κοιτάξτε τον πρώτο κορμό στο στέλεχος, που μεγαλώνει πιο κοντά στο καρπούζι σας. Οι τρύπες ξεκινούν φυσικά με πράσινο χρώμα. Στη συνέχεια σταδιακά ροδίζουν.

Ήλπιζα ότι ένα από τα πεπόνια μου ήταν ώριμο, παρόλο που αυτός ο τρύγος είχε ακόμα μια πινελιά χρώματος εκεί που συναντά το αμπέλι. Το μάζεψα ούτως ή άλλως νομίζοντας ότι ήταν αρκετά κοντά.

Μεγάλο λάθος. Το καρπούζι δεν ήταν ακριβώς εκεί. Κατέληξα να πρέπει να το ταΐσω στα κοτόπουλα μου.

Black Star backyard Κοτόπουλα που τρώνε καρπούζι. #TexasHomesteader

Βάρος καρπούζι – Το ώριμο καρπούζι έχει πολλή υγρασία στο κρέας του πεπονιού. Γι‘ αυτό λέγεται ΝΕΡΟπεπόνι!

Έτσι, θα θελήσετε να μαζέψετε το πεπόνι πριν το κόψετε από το αμπέλι. Θα πρέπει να αισθάνεται απατηλά βαρύ για το μέγεθός του. Αυτό θα δείξει ότι υπάρχει πολλή υγρασία μέσα, κάτι που είναι μια άλλη καλή ένδειξη ώριμης πεπόνι.

Growing Sugar Baby Watermelon

Προτιμώ να καλλιεργώ καρπούζια Sugar Baby. Μου αρέσει που είναι μικρότερα από αυτές τις ποικιλίες μαμούθ όπως το μαύρο διαμάντι και άλλα.

Ως άδεια φωλιά, είμαστε μόνο δύο στο νοικοκυριό μας. Ο κήπος μου που παράγει πολλά καρπούζια 50 λιβρών θα ήταν σίγουρα υπερφόρτωση της παραγωγής και σπατάλη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούσαμε ή να θέλαμε να φάμε πολύ καρπούζι!

Τα καρπούζια Sugar Baby έχουν πολύ πιο μέτριο μέγεθος. Αρκετά μεγάλο για το RancherMan και εμένα. Και τα Sugar baby melons συνήθως ζυγίζουν μεταξύ 6 και 15 κιλών. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ περισσότερο σαν αυτό!

Από ένα μόνο αμπέλι Sugar Baby καρπούζι συλλέγω συνήθως 6-7 καρπούζια. Αυτό είναι αρκετό για να απολαμβάνουμε ο RancherMan και εγώ όλο το καλοκαίρι.

Το Bonnie Plants είναι γνωστό για τους σπόρους τους. Και σύμφωνα με την Bonnie:

«Αυτό το μικρό, στρογγυλό πεπόνι ονομάζεται τύπος παγοθήκης επειδή είναι αρκετά μικροκαμωμένο ώστε να χωράει στο ψυγείο. Αυτή η ευρέως προσαρμοσμένη ποικιλία κειμήλιο είναι συμπαγής, σκούρο πράσινο εξωτερικά με έντονο κόκκινο, σφιχτό και λεπτόκοκκο σάρκα που είναι εξαιρετικά γλυκιά. Το καρπούζι περιέχει υψηλά επίπεδα υγιεινών αντιοξειδωτικών, καθιστώντας το Sugar Baby έναν εξαιρετικό γλυκό τρόπο για καλή διατροφή. Τα αμπέλια είναι συμπαγή. Φυτέψτε σε απόσταση περίπου 4 μέτρων.

  • Φως: Πλήρης ήλιος
  • Μέγεθος καρπού: 8 έως 10 κιλά
  • Ωρίμανση: 78 ημέρες
  • Μέγεθος φυτού: Μακρύ κλήμα
  • Απόσταση φυτών: 48 ίντσες μεταξύ τους

Εθελοντικά οφέλη αμπέλου καρπούζι

Δεν φύτεψα φέτος καρπούζι στον κήπο. Αλλά για τύχη εμφανίστηκε ούτως ή άλλως ένα εθελοντικό αμπέλι, ακριβώς στην άκρη της σειράς με τα πράσινα φασόλια μου. Ναι – Δωρεάν φαγητό!

Συχνά αφήνω τα αμπελουργικά μου φυτά να περιπλανώνται ανάμεσα στα άλλα λαχανικά στον κήπο μου. Είναι σαν το δικό μου (Ελεύθερος) Living Mulch. Και στα παραδοσιακά 3-Sisters Garden στυλ όφελος, το αμπελώνα φυτό βοηθά άλλα φυτά στον κήπο.

Ένα αμπελώνα φυτρώνει κατά μήκος του εδάφους και σκιάζει το έδαφος γύρω από τα άλλα φυτά. Αυτή η σκίαση όχι μόνο μετριάζει αυτές τις καυτές θερμοκρασίες του καλοκαιριού του Τέξας στο ίδιο το έδαφος, αλλά διατηρεί επίσης την υγρασία, καθώς το σκιασμένο έδαφος σημαίνει λιγότερη εξάτμιση.

Έτσι, αυτό το εθελοντικό καρπούζι αφέθηκε να παραμείνει ακριβώς εκεί που φύτρωσε για να κάνει διπλό καθήκον για μένα – Βοηθήστε να διατηρήσω τα φασολάκια μου υγιή, διατηρήστε την υγρασία και, ξέρετε, δώστε μου καρπούζια που καλλιεργούνται στο σπίτι!

Απαίτηση ποτίσματος καρπουζιού

Λέγεται ότι τα καρπούζια του κήπου αναπτύσσονται καλύτερα όταν τους δίνεται άφθονο νερό. Αυτό είναι λογικό – είναι είναι καρπούζι τελικά! Αλλά από τη στιγμή που αυτό το αμπέλι απογειωθεί, πώς στο καλό ξέρει ένας κηπουρός πού να κατευθύνει το λάστιχο νερού;

Θα μπορούσατε απλώς να ποτίσετε ολόκληρη τη σειρά φύτευσης, υποθέτω, γνωρίζοντας ότι τελικά θα πάρετε τουλάχιστον λίγο νερό στις ρίζες του φυτού όπου χρειάζεται. Αλλά μισώ να σπαταλάω τόσο πολύ νερό. Μην ανησυχείτε, έχω μια συντόμευση εξοικονόμησης νερού.

Αυτό το hack κηπουρικής όχι μόνο σηματοδοτεί πού βρίσκεται η βάση του φυτού, αλλά βοηθά στην παροχή του νερού απευθείας στο φυτό με μια μέθοδο που του επιτρέπει να εμποτίζεται αργά ακριβώς από τις ρίζες. Χωρίς σπατάλη απορροής, χωρίς εξάτμιση!

Εξοικονόμηση νερού Garden Irrigation Hack

Χρησιμοποιώ ξανά άδεια κουτάκια καφέ για να καλύψω διάφορες ανάγκες στο σπίτι μας. έχω φτιάξει Ταΐστρες κοτόπουλου έξω από αυτά και επίσης Φύτευση Γλαστρών.

Και έχω φτιάξει ένα Κάνιστρο αλευριού και διασκεδαστικό εξοχικό Κουτί ψωμιού για την κουζίνα μου. Τόσοι τρόποι για να Κουτιά καφέ επαναχρησιμοποίησης!

Διατηρώ πολλά άδεια κουτάκια καφέ στον κήπο μου επίσης. Με βοηθούν να χρησιμοποιώ μόνο την ποσότητα του πολύτιμου Συγκομιδή βρόχινου νερού ότι πρέπει να διατηρώ τα φυτά υγιή στην καλλιέργεια της τροφής μας χωρίς να σπαταλάμε καθόλου νερό.

Για τα υπερυψωμένα κρεβάτια μου, θα τρυπήσω τα καπάκια των κουτιών του καφέ. Όταν έρθει η ώρα του ποτίσματος, γεμίζω το δοχείο με νερό, κουμπώνω το καπάκι και μετά το αναποδογυρίζω – με τις πλευρές της τρύπας προς τα κάτω – για να επιτρέψω στο νερό να στάξει και να μουλιάσει βαθιά ακριβώς στη βάση του φυτού.

Επιπλέον, το ίδιο το κουτάκι καφέ προσφέρει επίσης σκιά στις ρίζες του φυτού, αφού αφήνω τα κουτάκια στη θέση τους μέχρι την επόμενη φορά που θα ποτίσω.

Αυτή η μέθοδος με τρύπες στο καπάκι διατηρεί το πραγματικό κουτί ανέπαφο. Αυτό μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ τις δεξαμενές μου που συγκρατούν το νερό της βροχής εάν είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της ξηρασίας. Μπορώ να γεμίσω το κουτάκι του καφέ με νερό της βροχής και να το περπατήσω στον κήπο μου, να κουμπώσω το καπάκι με τρύπες και να αναποδογυρίσω το κουτί στη βάση του φυτού μου.

Αλλά για τις ντομάτες μου και οποιαδήποτε φυτά αμπέλου, στην πραγματικότητα ανοίγω τρύπες στο κάτω μέρος του ίδιου του κουτιού καφέ και το τοποθετώ για ολόκληρη την καλλιεργητική περίοδο ακριβώς στη βάση κάθε φυτού.

Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να γεμίσω το δοχείο με νερό από τον υπόγειο σωλήνα της δεξαμενής μου χωρίς να χρειάζεται να το μετακινήσω καθόλου. (πολύ χρήσιμο με τις ντομάτες αφού βρίσκονται πίσω από ένα καφασωτό).

Black Star backyard Κοτόπουλα που τρώνε καρπούζι. #TexasHomesteader

Οι ντομάτες μου έχουν μια από αυτές τις κονσέρβες στη βάση του φυτού, όπως και τα αμπελουργικά μου φυτά όπως τα πεπόνια, η κολοκύθα και το καρπούζι.

Διαλέγοντας ένα ώριμο πεπόνι

Έτσι, έχω αυτό το εθελοντικό καρπούζι Sugar Baby που μεγαλώνει, σκιάζει τη σειρά φύτευσης φασολιών μου όλη την εποχή, και επιτέλους ήρθε η ώρα να αρχίσω να παρακολουθώ τα πεπόνια για συγκομιδή. Θέλω να τα μαζέψω στο απόγειο της φρεσκάδας, σε αντίθεση με το πρόωρο ψεύτικο μάζεμα του πεπονιού νωρίτερα αυτή τη σεζόν.

Έτσι, κάθε φορά που πηγαίνω στον κήπο επιθεωρώ τα καρπούζια που καλλιεργώ στο αμπέλι. Να τι βλέπω:

Ξηρός τρελός – Είδα ότι ο τρύγος ενός πεπονιού φαινόταν να έχει στεγνώσει μέχρι το στέλεχος. Και το ‚κουτάλι‘ έφυγε επίσης. (Είναι φυσιολογικό το κουτάλι να στεγνώνει και να πέφτει πολύ πριν ο τρύγος δείξει τα τελικά σημάδια ωρίμανσης.)

Ο πρώτος τρελός από το καρπούζι πρέπει να είναι τελείως στεγνός στο αμπέλι για να υποδηλώνει ώριμο πεπόνι. #TexasHomesteader

Βαρύτητα – Μετά σήκωσα το καρπούζι. Ουάου! Ναι, είναι αρκετά βαρύ. (Κατέληξε να ζυγίζει 8,2 λίβρες για αυτό το μικρό πεπόνι μήκους 9 ιντσών)

Κάτω κίτρινο – Έπειτα αναποδογύρισα το καρπούζι και κοίταξα το κάτω μέρος. Το δέρμα ήταν ανοιχτό κίτρινο στο σημείο όπου είχε ξαπλώσει στο έδαφος κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Νομίζω ότι αυτό είναι έτοιμο!

Το ανοιχτό κίτρινο κάτω μέρος του νερού είναι ένδειξη για ώριμο πεπόνι. #TexasHomesteader

Χρησιμοποίησα λοιπόν το ψαλίδι κήπου μου και έκοψα το καρπούζι μακριά από το αμπέλι. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας! Είχα ήδη χάσει ένα καρπούζι νωρίτερα αυτή τη σεζόν επειδή το μάζεψα πολύ νωρίς. Θα έκανα λάθος πάλι; ΟΧΙ!

Δεν πήδηξα το όπλο αυτή τη φορά. Το καρπούζι είναι… Τέλειος!

Αν λοιπόν αναρωτιέστε αν το καρπούζι στον κήπο σας είναι ώριμο, δείτε αυτές τις χρήσιμες ενδείξεις που σας δίνει το φυτό. Θα απολαύσετε ένα κρύο, γλυκό καρπούζι σε χρόνο μηδέν!

~ TxH ~

Τα αγαπημένα μου Garden Hacks

Τα αγαπημένα μου hacks κηπουρικής όλα σε ένα μέρος. #TexasHomesteader

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ θέσεις κηπουρικής

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook. Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι – πολλοί καλοί άνθρωποι μοιράζονται! Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ίνσταγκραμ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που δημοσιεύεται μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, είναι ΕΥΚΟΛΟ
Εγγραφείτε στο blog μας!

Schreibe einen Kommentar