Πώς να μεταμοσχεύσετε δέντρα και σπορόφυτα Moringa

0
Πώς να μεταμοσχεύσετε δέντρα και σπορόφυτα Moringa

Είτε θέλετε να μετακινήσετε τα σπορόφυτα moringa στον κήπο, είτε αν θέλετε να μάθετε πώς να μεταμοσχεύσετε δέντρα moringa, Σε έχω! Το καλύτερο πράγμα για το moringa είναι ότι μπορεί να καλλιεργηθεί σε δοχεία, υπερυψωμένα κρεβάτια ή ακόμα και σε κρεβάτι κήπου στο έδαφος.

Αφού έχετε φυτέψει δέντρα, μερικές φορές εύχεστε να τα είχατε φυτέψει αλλού. Γι‘ αυτό θέλω να μιλήσω για το πώς να μεταμοσχεύσετε δέντρα moringa σήμερα, ώστε να αισθάνεστε λίγο καλύτερα για να το κάνετε αν χρειαστεί. Η Moringa μεγαλώνει πολύ γρήγορα και συνήθως αγαπά τον ήλιο.

Πώς να μεταμοσχεύσετε το δέντρο Moringa

Συμβουλές για το σκάψιμο δέντρων moringa για μεταφύτευση: Όταν θέλετε να μετακινήσετε δέντρα που είναι ήδη εγκατεστημένα, καλό είναι να τα ποτίζετε κάθε μέρα μέχρι τη μετακόμιση. Το υγρό έδαφος είναι συνήθως πιο εύκολο να σκάψει.

Για σπορόφυτα: Συνήθως κατά τη μεταφύτευση οποιωνδήποτε δενδρυλλίων θα θέλετε το χώμα να είναι αρκετά στεγνό. Εάν τα μεταμοσχεύσετε όταν είναι υγρά, μπορεί να λάβετε χώμα που διαλύεται σε κομμάτια, καθώς το βάρος του εδάφους πέφτει πίσω στη γη όπου οδηγείται από τη βαρύτητα.

ποτίζοντας ένα δέντρο

Η καλύτερη στιγμή για μεταφύτευση δέντρων και σπορόφυτων Moringa

Είναι σχεδόν Απρίλιος εδώ και σχεδιάζω χειμερινές δραστηριότητες κηπουρικής! Η καλύτερη εποχή του χρόνου για μεταμόσχευση δέντρο moringa ή οποιοδήποτε δέντρο, θάμνος ή θάμνος είναι συνήθως όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από 40ºF ή λιγότερο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φυτά συνήθως σταματούν να κάνουν νέα φύλλα και βρίσκονται σε περισσότερο αδρανοποιημένη κατάσταση.

Κατά τη μεταφύτευση σπορόφυτα moringa είναι καλύτερο συνήθως το καλοκαίρι, όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες παραμένουν γύρω στους 75ºF και πάνω (ακόμα και τη νύχτα). Πριν μεταφυτέψετε οποιοδήποτε δενδρύλλιο θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το έχετε σκληρύνει.

Για τα σπορόφυτα που έχουν ζήσει μέσα στη μικρή τους ζωή, ο ήλιος μπορεί να είναι ένα πολύ δυνατό πράγμα. Το φυτό χρειάζεται χρόνο για να εγκλιματιστεί στη σκληρότητα του ήλιου.

Σκληρώνουμε τα φυτά εισάγοντάς τα αργά στην ύπαιθρο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη σκλήρυνση των σπόρων στο The Rosevine Cottage Girls δικτυακός τόπος.

Μεταφύτευση δέντρων Moringa εκτός εποχής

Έτσι, εάν μεταφυτεύσετε στα τέλη του φθινοπώρου-αρχές του χειμώνα το δέντρο σας δεν θα πρέπει να ξαναζωντανέψει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι…Αυτό συμβαίνει γιατί θα προκαλέσει σοκ στο δέντρο moringa…Τα φύλλα θα μαραθούν και θα πεθάνουν.

Ακόμα κι αν μεταμοσχεύσετε ένα δέντρο που είναι γεμάτο φύλλα, πιθανότατα δεν θα μείνει έτσι…Έτσι συνήθως είναι καλύτερο να προχωρήσετε και να μαζέψετε τα φύλλα και να κλαδέψετε ενώ είστε σε αυτό.

Καλύτερη εποχή για να μεγαλώσεις Moringa

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για την καλλιέργεια του moringa είναι συνήθως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η θερμοκρασία είναι 75ºF ή υψηλότερη ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Moringa δεν χρειάζεται μόνο φως και νερό αλλά και λίγη ζεστασιά για να μεγαλώσουν αυτά τα νέα φύλλα.

Προτείνω να ξεκινήσετε σπόροι moringa σε μικρές έως μεσαίου μεγέθους γλάστρες γεμάτες με χαλαρό οργανικό χώμα με λίγη κοκοφοίνικα ανακατεμένη. Στη συνέχεια, αφού έχουν φτάσει περίπου τα 8″, τα μεταφέρω σε εξωτερικό χώρο. Μπορείτε επίσης να τα ράψετε απευθείας στο έδαφος. Για περισσότερες συμβουλές ανάπτυξης, ανατρέξτε στο Πώς να μεγαλώσετε τη Moringa.

πώς να μεταμοσχεύσετε moringa

Η Μορίνγκα μεγαλώνει σαν τρελή!

Όταν χτυπήσουν οι καυτές καλοκαιρινές θερμοκρασίες, το moringa σας θα αρχίσει να μεγαλώνει σαν τρελό στο κατάλληλο περιβάλλον. Η κυρία Κάρεν, μια φίλη μου, έγραψε μερικές αναρτήσεις στο moringa, ενώ ως καλεσμένη δημοσίευσε μια για μένα στο How to Grow Moringa. Πάντα με δίδασκε ότι πολλοί άνθρωποι που μοιράζονταν πώς να καλλιεργούν mornga θα έλεγαν ότι δεν χρειάζεται πολύ νερό.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας moringa στην έρημο της Αριζόνα, έμαθε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια…Βρίσκω ότι αυτό το ζήτημα είναι αλήθεια…όχι μόνο κατά την καλλιέργεια της moringa αλλά και με πολλά άλλα φυτά…όταν μεγαλώνει στον ήλιο της Φλόριντα. Δεν νομίζω ότι πολλοί καλλιεργητές στα βόρεια καταλαβαίνουν ότι το έδαφος στεγνώνει γρήγορα σε αυτές τις εξαιρετικά καυτές θερμοκρασίες.

Υποθέτω ότι όσοι ζουν στο βορρά, δεν χρειάζεται να ποτίζουν τόσο πολύ όσο εμείς στην έρημο ή στις υποτροπικές περιοχές. Αν λοιπόν ζείτε στο βορρά και καλλιεργείτε ήδη πολλά φυτά, έχετε μια καλή ιδέα για το πόσο νερό χρειάζονται τα φυτά. Εάν δεν είστε ειδικευμένοι σε αυτόν τον τομέα, μπορείτε να μάθετε από άλλους κηπουρούς στην περιοχή σας ή ζώντας και μαθαίνοντας…

Λένε επίσης ότι το moringa δεν χρειάζεται ούτε λίπασμα. Να τι μου πρότεινε η κυρία Κάρεν και τώρα σας το μεταφέρω… Η Μορίνγκα τα καταφέρνει καλύτερα όταν ποτίζεται γενναιόδωρα και της δίνεται μια δόση λιπάσματος… Είπε ότι θα κάλυπτε τα κρεβάτια της μορίνγκα με ένα στρώμα σάπιας κοπριάς μια φορά το χρόνο… Επιπλέον, πότιζε καθημερινά τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου ή κάθε δεύτερη μέρα ανάλογα με τη ζέστη.

Προφανώς, αν βρέξετε αρκετά καλά…δεν θα χρειαστεί να τα ποτίσετε εκείνη τη μέρα και ίσως και την επόμενη… Μου αρέσουν τα βροχερά καλοκαίρια μας εδώ στη Φλόριντα!

Οι πολλοί λόγοι για να αυξηθεί η Moringa

Μερικές φορές οι άνθρωποι καλλιεργούν το moringa ως δέντρα για τη συγκομιδή σπόρους. Παράγουν λοβούς σπόρων. Ωστόσο, εάν ζείτε σε ψυχρότερο κλίμα, τα δέντρα moringa σας μπορεί να μην παράγουν ποτέ λοβούς σπόρων. Ο καιρός πρέπει να είναι ζεστός για να δημιουργήσει το δέντρο τους σπόρους.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να καλλιεργήσετε moringa! Μερικοί άνθρωποι καλλιεργούν moringa για αυτό φύλλα Μόνος… Η καλλιέργεια της moringa ως θάμνος ή σε εντατική κλίνη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί κανείς για τη συγκομιδή των φύλλων. Όταν καλλιεργείτε moringa για τα φύλλα του, μπορείτε να κόψετε και να ξαναφυτρώσετε μερικές φορές σε μία καλλιεργητική περίοδο ανάλογα με το κλίμα σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το ύψος διαχειρίσιμο για τη συγκομιδή των φύλλων.

πώς να μεταμοσχεύσετε δέντρα moringa

Πώς να μεταμοσχεύσετε δέντρα Moringa Οδηγίες

 1. Αρκετές μέρες πριν σκάψετε τα δέντρα…ποτίστε τα καλά κάθε μέρα.
 2. Σκάψτε πρώτα τη νέα τρύπα. Σκάψτε περίπου 2-3′ γύρω και βαθιά.
 3. Ξεθάψτε το δέντρο σκάβοντας περίπου 6 ή περισσότερες ίντσες από τη βάση του δέντρου. Σκάψτε κατευθείαν κάτω για να μην κόψετε όλες τις ρίζες.
 4. Σκάψτε προσεκτικά γύρω από τις ρίζες, γιατί συνήθως αναπτύσσονται και όχι κάτω. Διατηρήστε όσο το δυνατόν περισσότερες ρίζες.
 5. Τοποθετήστε το δέντρο στη νέα τρύπα και καλύψτε το με χώμα.
 6. Τέλος, κρατήστε όλες τις νέες μεταμοσχεύσεις καλά ποτισμένες για να προωθήσετε την ανάπτυξη των ριζών.
πώς να μεταμοσχεύσετε moringa

Οδηγίες μεταφύτευσης σπορόφυτων Moringa

 1. Αυτό που μου αρέσει να κάνω όταν μεταφυτεύω δενδρύλλια είναι να σκάβω μια τρύπα που θα χωράει το δοχείο. Προχώρα λοιπόν και σκάψε την τρύπα σου.
 2. Ξεκινήστε με αρκετά στεγνό χώμα. Όχι πολύ στεγνό, αλλά υγρό όπως το πότισες πριν από μια ή δύο μέρες.
 3. Στη συνέχεια, γυρίστε το φυτό ανάποδα και χτυπήστε σταθερά στον πάτο του δοχείου για να απελευθερωθούν οι ρίζες και η βρωμιά.
 4. Στη συνέχεια, κρατήστε απαλά το φυτό στη βάση, πιο κοντά στο χώμα, και αφαιρέστε το από το δοχείο.
 5. Μετά από αυτό, τοποθετήστε απαλά το φυτό στην τρύπα και μου αρέσει να ρίχνω λίγο λίπασμα για να γεμίσω τις ρωγμές. Αυτό του δίνει μια μικρή ώθηση σε θρεπτικά συστατικά.
 6. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο λίπασμα και σάπια φύλλα από πάνω αν θέλετε.
 7. Στη συνέχεια, αφήστε το να μουλιάσει καλά.

Τι είναι η Moringa

Μάθετε περισσότερα για το Moringa και τα οφέλη του! Έγραψα μια ανάρτηση εδώ σχετικά με τα οφέλη που αποκομίζονται από τη χρήση του Moringa.

Πώς να αυξηθεί η Moringa

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια της Moringa; Δείτε μια άλλη ανάρτηση της Moringa σχετικά με αυτό εδώ.

Βρείτε περισσότερα όμορφα ιστολόγια στο Κατάλογος ιστολογίων και Αρχική Κατάλογος Ιστολογίου

Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτεστε!… Αφήστε μου ένα σχόλιο!

Μοιραστείτε το στο Pinterest!

πώς να μεταμοσχεύσετε moringa

Schreibe einen Kommentar