Πώς να πολλαπλασιάσετε την Αλόη Βέρα

0

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που δίνει συνέχεια. Εάν το φυτό σας είναι χαρούμενο και υγιές, μπορεί να αρχίσει να παράγει κουτάβια ή μωρά αλόες που αναπτύσσονται παράλληλα με την μαμά αλόη. Σήμερα, θα μιλήσουμε για πώς να πολλαπλασιάσετε την αλόη βέρα χρησιμοποιώντας αυτά τα κουτάβια και πώς να πολλαπλασιάσετε ένα φύλλο αλόης βέρα.

Αυτά τα κουτάβια μπορούν να αφαιρεθούν αρκετά εύκολα και να φυτευτούν στη δική τους γλάστρα. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να μετακινήσετε τα κουτάβια αν δεν το θέλετε.

Τελικά, τα κουτάβια θα γεμίσουν τη γλάστρα και θα χρειαστεί να ξαναφυτέψετε την αλόη σε μια μεγαλύτερη γλάστρα.

Δημιουργικά πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας αλόη βέρα

Σπιτικό απολυμαντικό χεριών
Συνταγή για σπιτικά μωρομάντηλα

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στα Οφέλη για την Αλόη Βέρα

Πριν από τη φύτευση κουταβιών Aloe Vera

 • Η επιλογή του σωστού δοχείου είναι σημαντική. Η τερακότα είναι ένα πορώδες υλικό, το οποίο είναι εξαιρετικό για χρήση στα παχύφυτα. Το πορώδες υλικό θα αφήσει το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Είναι επίσης αρκετά βαρύ για να μην ανατραπεί η βαριά αλόη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν πλαστικές ή γυαλισμένες ζαρντινιέρες, αλλά συγκρατούν περισσότερη υγρασία.
 • Κατά προτίμηση, επιλέξτε ένα δοχείο με τρύπα αποστράγγισης. Μην προσθέτετε χαλίκι ή άλλο υλικό αποστράγγισης, καθώς αυτό θα καταλαμβάνει βιώσιμο χώρο για την ανάπτυξη των ριζών.
 • Το χώμα που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. Υπάρχουν ειδικά μείγματα που γίνονται μόνο για παχύφυτα (δείτε παρακάτω για πρόταση).

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα κουτάβια Aloe Vera (σε εσωτερικούς χώρους)

Για να πολλαπλασιάσετε τα κουτάβια της αλόης, θα χρειαστείτε μερικές ωραίες ζαρντινιέρες. Λατρεύω την τερακότα. Είναι σχετικά φθηνό. Μπορείς να βρεις τερακότα διαδικτυακά, στο Lowes ή στο Home Depot.

προμήθειες πολλαπλασιασμού αλόης βέρα

Ένα κουτάλι και ένα πιρούνι θα κάνουν τη δουλειά, αλλά αυτό κιτ εργαλείων μεταφύτευσης χυμώδους είναι φθηνό και λειτουργεί ακόμα καλύτερα!

προμήθειες πολλαπλασιασμού αλόης βέρα
 1. Προαιρετικά* Αφαιρέστε την αλόη από την κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε καθαρό στεγνό μέρος, όπως το τραπέζι της κουζίνας καλυμμένο με εφημερίδες. (Δεν χρειάζεται να το αφαιρέσετε από την κατσαρόλα, ωστόσο, διευκολύνει λίγο την αφαίρεση των κουταβιών.)

  Δεν το έβγαλα από την κατσαρόλα γιατί ήταν ήδη αρκετά χαλαρά.

 2. Ξύστε απαλά το χώμα γύρω από τα κουτάβια, είτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και ένα κουτάλι ή ένα ειδικό κιτ εργαλείων μεταφύτευσης χυμώδους.

  πώς να πολλαπλασιάσετε την αλόη βέρα

 3. Μόλις απομακρύνετε όσο περισσότερο χώμα από τις ρίζες, τραβήξτε απαλά το κουτάβι προς τα έξω, προσπαθώντας να κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ρίζες.

  πολλαπλασιάζοντας την αλόη βέρα

  Ξαπλώστε τα κουτάβια κάπου ενώ προετοιμάζετε το χώμα, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

  κουτάβια αλόης βέρα

 4. Φυτέψτε ξανά τα κουτάβια στα δικά τους δοχεία, χρησιμοποιώντας α μίγμα εδάφους η αλόη θα αγαπήσει. Το κάτω μέρος των φύλλων πρέπει απλώς να ακουμπά στην επιφάνεια του εδάφους.

  Αφήστε 3/4 ελεύθερου χώρου σε κάθε ζαρντινιέρα, έτσι ώστε το νερό να έχει την ευκαιρία να απορροφηθεί από το χώμα, αντί να τελειώσει από τη γλάστρα και να κάνει χάος!

  Πώς να πολλαπλασιάσετε την Αλόη Βέρα | Πολλαπλασιάζοντας φύλλα και κουτάβια

 5. Τοποθετήστε τα κουτάβια αλόης σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο παράθυρο, αλλά όχι στο άμεσο ηλιακό φως. Τουλάχιστον έως ότου προλάβουν να αρχίσουν να μπαίνουν στις ρίζες τους.
 6. Αφήστε αυτά τα κουτάβια να ηρεμήσουν για μία εβδομάδα πριν τα ποτίσετε.
 7. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το νερό για να τα ποτίσετε ξανά.

Πότισμα μωρών

Η βρεφική αλόη μπορεί να χρειαστεί να ποτιστεί λίγο περισσότερο για να τα βοηθήσει να ριζώσουν. Προσέξτε μόνο να μην τα ποτίσετε υπερβολικά. Μπορούν να σαπίσουν τις ρίζες από το υπερβολικό πότισμα.

Ποτίστε τα κουτάβια της αλόης όταν το χώμα είναι εντελώς στεγνό. Ανάλογα με τον τύπο του εδάφους, τις συνθήκες φωτός και τη θερμοκρασία, μπορείτε να ποτίζετε τα κουτάβια αλόης βέρα οπουδήποτε από μία φορά την εβδομάδα έως μία φορά κάθε 3 εβδομάδες.

Το κόλπο είναι να ποτίζετε όταν το χώμα είναι εντελώς στεγνό. Εάν το ποτίζετε πολύ, μπορεί να έχετε προβλήματα με τη σήψη των ριζών. Εάν έχετε προβλήματα με οποιαδήποτε από τις αλόες σας, όπως το να γίνει καφέ, λευκό, συρρικνώνεται ή περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μου σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων της αλόης βέρα.

Η αλόη της μεγάλης μαμάς μου βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε χώμα γλάστρας που δεν προορίζεται για αλόη. Είναι εντάξει να χρησιμοποιείτε κανονικό χώμα γλάστρας ακόμη και για κουτάβια γλάστρας, ειδικά όταν τα μεγαλώνετε σε εσωτερικούς χώρους.

Θα χρειαστούν λιγότερο νερό με αυτόν τον τρόπο, καθώς το έδαφος είναι πιο πυκνό από όσο χρειάζεται. Επίσης, τα κουτάβια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ριζώσουν σε κανονικό χώμα γλάστρας. Μπορεί ακόμη και να γίνουν καφέ και να φαίνονται λίγο λυπημένοι για λίγο.

Εάν συμβεί αυτό, ποτίστε τα ως συνήθως και συνήθως, αναπηδούν και αρχίζουν να δυναμώνουν.

Μπορείτε να προσθέσετε ελαφρόπετρα ή περλίτη για να ελαφρύνετε την πυκνότητα του εδάφους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πολύ απαραίτητο εάν έχετε χώμα που στραγγίζει καλά και ζαρντινιέρα κατασκευασμένη από υλικό όπως η τερακότα.

Πότισμα κουταβιών αλόης βέρα

Πώς να πολλαπλασιάσετε συστάδες κουταβιών αλόης

Εάν έχετε κουτάβια που είναι μαζεμένα μεταξύ τους και είναι αδύνατο να τα χωρίσετε, μπορείτε να τα ξαναφυτέψετε μαζί.

Απλώς διαχωρίστε τα μαζεμένα κουτάβια από τη μητέρα και φυτέψτε ξανά ως ομάδα. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια ζαρντινιέρα που θα αφήνει λίγο χώρο για να αναπτυχθεί μέσα. Όταν ξεπεράσουν τη γλάστρα, απλώς αναβαθμίστε την σε μια ακόμη μεγαλύτερη ζαρντινιέρα.

πολλαπλασιάζοντας την αλόη βέρα

Λίστα με τα ψώνια

Πώς να πολλαπλασιάσετε φύλλα ή μοσχεύματα Aloe Vera

Η χρήση μοσχευμάτων μπορεί να είναι ένας τρόπος πολλαπλασιασμού της αλόης βέρα. Ο καλύτερος τρόπος πολλαπλασιασμού είναι χρησιμοποιώντας τα νεογνά.

Κατευθύνσεις

 1. Ξεκινήστε κόβοντας ένα φύλλο κοντά στο στέλεχος.
 2. Αφήστε αυτό το κόψιμο να καθίσει για μια εβδομάδα, ενώ σχηματίζει ένα λεπτό στεγνό στρώμα, σαν μια ψώρα που κλείνει μια πληγή.
 3. Προετοιμάστε την κατσαρόλα σας με χυμώδες χώμα.
 4. Ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο χώμα περίπου 2 ίντσες σε βάθος, ή περισσότερο εάν έχετε ένα πολύ μεγάλο κόψιμο.
 5. Ταμπονάρετε λίγη ορμόνη ριζοβολίας ή μέλι στην κοπτική άκρη του φύλλου της αλόης.
 6. Τοποθετήστε το φύλλο στο χώμα και στριμώξτε το χώμα γύρω του, έτσι ώστε να στέκεται ίσιο.
 7. Μην ποτίζετε το κόψιμο για περίπου μία εβδομάδα.
 8. Μετά το πρώτο πότισμα, αφήστε το χώμα να στεγνώσει τελείως πριν ποτίσετε ξανά.

Οι φίλοι μου στο Αντίθετα έκαναν υπέροχα λίστα παχύφυτων. Συνεχίστε και δείτε τι άλλο μπορείτε να καλλιεργήσετε!

τι να φυτέψω τον Ιούνιο μπάμιες

Η φύτευση είναι υπέροχη στη ζώνη 8. Έχουμε μια μεγάλη καλλιεργητική περίοδο και έχουμε τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να φυτέψουμε κατά τον μήνα Ιούνιο. Ας μπούμε λοιπόν σε αυτό…Ξέρετε τι να φυτέψετε τον Ιούνιο; Θα χωρίσω αυτήν την ανάρτηση σε μια γρήγορη, απλή λίστα και μια λεπτομερή λίστα. Γιατί?…

Συνέχισε να διαβάζεις Τι να φυτέψετε τον Ιούνιο | Ζώνη 8

Σελίδες ζωγραφικής φυτών 1370x775

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά μου αρέσει να χρωματίζω. Ναι, είμαι σχεδόν 40 και εξακολουθώ να έχω ένα παιδικό πάθος για το χρωματισμό. Σε εμένα και στα έφηβα αγόρια μου αρέσει να εκφραζόμαστε με καλλιτεχνικούς τρόπους. Μας αρέσει να σχεδιάζουμε και να χρωματίζουμε μαζί! Ωστόσο, αυτές οι σελίδες χρωματισμού απευθύνονται περισσότερο στους λάτρεις των φυτών. Αυτές οι σελίδες ζωγραφικής φυτών…

Συνέχισε να διαβάζεις Σελίδες χρωματισμού φυτών | Εκτυπώσιμες σελίδες χρωματισμού

Ιδέες κάθετης κηπουρικής

Οι κάθετες ζαρντινιέρες κήπου είναι τέλειες όταν δεν έχετε χώρο για κήπο. Τα φυτά αναπτύσσονται καλά σε αυτούς τους μικρούς χώρους εκπληκτικά! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν τα πάντα για να δημιουργήσετε έναν κατακόρυφο κήπο και σήμερα θα μοιραστώ μερικές δροσερές ιδέες για DIY από όλο τον κόσμο και ακόμη και ορισμένα προϊόντα που θα μπορούσατε να αγοράσετε για να βοηθήσετε…

Συνέχισε να διαβάζεις Κάθετες Ζαρντινιέρες Κήπου | Κήπος έμπνευση

φύλλα moringa

Είτε θέλετε να μετακινήσετε τα σπορόφυτα moringa στον κήπο, είτε αν θέλετε να μάθετε πώς να μεταμοσχεύετε δέντρα moringa, σας έχω! Το καλύτερο πράγμα για το moringa είναι ότι μπορεί να καλλιεργηθεί σε δοχεία, υπερυψωμένα κρεβάτια ή ακόμα και σε κρεβάτι κήπου στο έδαφος. Αφού φυτέψεις δέντρα, μερικές φορές εύχεσαι…

Συνέχισε να διαβάζεις Πώς να μεταμοσχεύσετε δέντρα και σπορόφυτα Moringa | Μεταφύτευση Moringa

Οι απαρχές ενός φαγητού δάσους

Ένα Urban Food Forest είναι αυτοσυντηρούμενο και μιμείται αυτό που κάνει η φύση φυσικά. Για παράδειγμα, τα φυτά στο δάσος παίρνουν τα νεκρά φύλλα, τις πευκοβελόνες, τα πεσμένα δέντρα και χρησιμοποιούν τα θρεπτικά συστατικά για να γίνουν μεγάλα και δυνατά. Από την άλλη πλευρά, ο κήπος μου απαιτεί πολύ χρόνο και πρόσθετα μόνο για να έχω ένα ελάχιστο…

Συνέχισε να διαβάζεις Urban Food Forest | Δημιουργία ενός παραγωγικού δάσους τροφίμων χωρίς συντήρηση

Περιποίηση φυτών Aloe Vera

Η αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικό φυτό για να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί, είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χαμηλή συντήρηση. Το να μάθετε πώς να φροντίζετε ένα φυτό αλόης βέρα είναι απλό. Ίσως παρατηρήσετε ότι υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι αλόης. Όπως πολλά άλλα έμβια όντα σε αυτόν τον πλανήτη, η αλόη μπαίνει…

Συνέχισε να διαβάζεις Φροντίδα φυτών Aloe Vera | Πώς να Φροντίζετε την Αλόη Βέρα

Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτεστε!… Αφήστε μου ένα σχόλιο!

Μοιραστείτε το στο Pinterest!

Πώς να πολλαπλασιάσετε την αλόη βέρα

Schreibe einen Kommentar