Πώς να υποστηρίξετε κάποιον που παλεύει με τον εθισμό

0
Πώς να υποστηρίξετε κάποιον που παλεύει με τον εθισμό

Όταν κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με τον εθισμό στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, μπορεί να αισθάνεστε αβοήθητοι. Δεν ξέρεις ποια κατεύθυνση θα στραφεί το άτομο ή τι διάθεση θα έχει. Δεν ξέρεις πώς να βοηθήσεις. Ο εθισμός είναι μια πολύπλοκη ασθένεια που συχνά έχει πολλαπλές αιτίες. Τα άτομα που είναι εθισμένα στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ έχουν συχνά και άλλα προβλήματα. Μπορεί να είναι θύματα βίας, κακοποίησης και άλλων προβλημάτων στη ζωή τους. Μπορεί να θέλετε να προσφέρετε λόγια ενθάρρυνσης, να δώσετε υποστήριξη σε αυτό το άτομο με μια αγκαλιά ή και τα δύο. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να υποστηρίξετε κάποιον που παλεύει με τον εθισμό.

● Εκφράστε τις ανησυχίες σας με ειλικρίνεια

Άτομα με εθισμός έχουν συχνά προβλήματα με το να λένε ψέματα, να κρύβουν πράγματα από τους άλλους και να κρατούν μυστικά. Είτε το άτομο σας λέει ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ είτε κρατά μυστικό από εσάς, είναι σημαντικό να εκφράσετε τις ανησυχίες σας με ειλικρίνεια. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι υπάρχει ανοιχτή σχέση στη σχέση σας με το άτομο που βοηθάτε.

● Πείτε στο άτομο που το αγαπάτε

Θα πρέπει να πείτε στο άτομο ότι το αγαπάτε και να του προσφέρετε υποστήριξη. Είτε είστε το άτομο που αγαπά το άτομο είτε κάποιος που γνωρίζετε ότι αγαπά το άτομο, θα πρέπει να προσφέρετε λεκτική υποστήριξη και αγάπη όταν το άτομο παλεύει με τον εθισμό. Εάν το άτομο που αγαπάτε παλεύει με τον εθισμό, είναι σημαντικό να του μιλήσετε για αυτό. Μπορεί να χρειάζονται την υποστήριξή σας για να μάθουν να μοιράζονται τα συναισθήματά τους μαζί σας.

● Check-in με το άτομο κάθε τόσο

Περιστασιακά, θα πρέπει να κάνετε check-in με τους αγαπημένους σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά. Είναι σημαντικό να μιλάτε με το άτομο όταν τα πάει καλά, ώστε να μην το σκέφτεστε υπερβολικά και να συνεχίσετε να ασκείτε πίεση στον εαυτό σας. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε check in όταν πιστεύετε ότι το άτομο μπορεί να έχει μια κακή μέρα, ώστε να μην το σκέφτεστε υπερβολικά. Θα πρέπει επίσης να κάνετε check in όταν πιστεύετε ότι το άτομο μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στη δουλειά.

● Μείνετε ενεργοί γύρω από το άτομο

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να εμποδίσετε τον εθισμό του αγαπημένου σας προσώπου να εμποδίσει τη ζωή του. Εάν πρέπει να χάσετε ένα ή δύο ραντεβού λόγω του εθισμού του αγαπημένου σας προσώπου, θα πρέπει να πείτε στο άτομο που αγαπάτε ότι θα προσπαθήσετε να το φτιάξετε το συντομότερο δυνατό. Εάν αντιμετωπίζετε μια οικογενειακή έκτακτη ανάγκη, όπως ασθένεια ενός παιδιού ή μια σημαντική έκτακτη ανάγκη, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το άτομο που αγαπάτε έχει ένα ασφαλές μέρος για να απευθυνθεί όταν χρειάζεται υποστήριξη.

● Προσφορά για οδήγηση του ατόμου σε και από ραντεβού

Θα πρέπει να προσφέρετε να οδηγήσετε το άτομο από και προς τα ραντεβού όταν μπορείτε. Είτε οι επισκέψεις στον γιατρό, τον οδοντίατρο ή τον θεραπευτή είναι δύο ώρες ή δύο ημέρες, η στάθμευση είναι ένα ζήτημα για ορισμένα άτομα με εξαρτήσεις. Ενδέχεται να μην μπορείτε να οδηγήσετε το άτομο από και προς τα ραντεβού, οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να πάει μόνο του από και προς τα ραντεβού χωρίς τη βοήθειά σας. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε το άτομο να παρακολουθήσει ένα διακόψτε το ποτό webinar.

● Αφήστε το άτομο να βοηθήσει γύρω από το σπίτι

Αφήνοντας το άτομο να βοηθάει στο σπίτι το κάνει να αισθάνεται ότι εκτιμάται, επομένως, το βοηθά να ξεχάσει τα ναρκωτικά. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε την ποσότητα βοήθειας που προσφέρετε στο σπίτι ή εάν κάνετε ήδη τα πάντα γύρω από το σπίτι, θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αφήσετε άλλους να αναλάβουν ορισμένους από τους ρόλους που κάνατε.

Ο εθισμός στα ναρκωτικά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και πολλοί άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους ένα άτομο μπορεί να προσφέρει υποστήριξη σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο με προβλήματα εθισμού. Όταν κάποιος που αγαπάτε παλεύει με τον εθισμό, θα πρέπει να προσφέρετε λεκτική υποστήριξη και βοήθεια σε εργασίες στο σπίτι και στη δουλειά. Θα πρέπει να ελέγχετε συχνά το άτομο και να προσφέρετε να βοηθήσετε σε εργασίες. Θα πρέπει επίσης να προσφέρετε να οδηγήσετε το άτομο από και προς τα ραντεβού όταν μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια. Επιπλέον, θα πρέπει να παραμείνετε ενεργοί γύρω από το άτομο, ώστε να μην αισθάνεται πολύ μόνος ή απόμακρος από εσάς.

Φωτογραφία από Priscilla Du Preez επί Ξεβιδώστε

Schreibe einen Kommentar