Συμβουλές για τη χρήση μιας λάμπας θερμότητας πάνω από το Brooder Box

0
Συμβουλές για τη χρήση μιας λάμπας θερμότητας πάνω από το Brooder Box

Εάν είστε άνθρωπος της φάρμας, θα ξέρετε πώς τα νεοεκκολαπτόμενα μωρά χρειάζονται ένα ορισμένο επίπεδο θερμότητας και θερμοκρασίας. Μετά τη γέννησή τους, αυτά τα μωρά δεν μπορούν φυσικά να ρυθμίσουν τις θερμοκρασίες του σώματός τους, γι‘ αυτό, ιδανικά, η μητέρα κότα τα κρατά κάτω από τη ζεστασιά του σώματός της για μερικές πρώτες μέρες. Το μητρικό πουπουλένιο κρεβάτι είναι περίπου 90 βαθμούς Φαρενάιτ.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι νεοσσοί αρχίζουν να αναπτύσσουν την ικανότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος και αρχίζουν να περνούν λιγότερο χρόνο κάτω από τη ζεστασιά της μητέρας τους. Ωστόσο, μερικές φορές είναι απολύτως απαραίτητο να διατηρείται η θερμότητα στον εκτροφέα χειροκίνητα. Για αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μια αξιόπιστη λάμπα θερμότητας για τη διατήρηση μιας καθορισμένης θερμοκρασίας για την υγεία των νεοσσών.

Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια του Brooder όταν χρησιμοποιείτε μια λάμπα θερμότητας;

Η κοινή λογική και μερικά τρομερά περιστατικά καμένων κτηνοτρόφων με μη αναστρέψιμη απώλεια νεοσσών και κότες έχουν πείσει αρκετούς ανθρώπους ότι οι λαμπτήρες θερμότητας πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ προσεκτικά. Είτε χρησιμοποιείτε τα φωτιζόμενα είτε τα υπέρυθρα, η ασφάλισή τους έτσι ώστε να μην ανάβουν φωτιά είναι εξαιρετικά σημαντική. Μπορείτε να τα στερεώσετε χρησιμοποιώντας δεματοποιητές σύρμα. Αυτή είναι μια καλή ιδέα γιατί τότε δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως πέσει το φως και ανάψει φωτιά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια αλυσίδα αντ ‚αυτού, αλλά συνιστάται το σύρμα χορτοδετικής, επειδή δεν θερμαίνεται όπως η αλυσίδα.

Ποια είναι η Ιδανική θερμοκρασία για τους νεοσσούς;

Το χνούδι στο σώμα των νεοσσών όταν γεννιούνται δεν είναι σε θέση να τα προστατεύσει από την άγρια ​​θερμοκρασία του έξω κόσμου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του γεννητού. Μόλις περάσει η αρχική φάση της ζωής των νεοσσών, αναπτύσσουν φτερά που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Ξεκινώντας από τους 95 βαθμούς Φαρενάιτ την πρώτη εβδομάδα, θα πρέπει να μειώσετε σταδιακά τη θερμοκρασία του γεννητού σε περίπου 70 βαθμούς Φαρενάιτ περίπου έξι εβδομάδες. Ωστόσο, μια σημαντική πτυχή που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι όταν οι νεοσσοί αρχίζουν να περνούν λιγότερο χρόνο στο κουτί των γεννητριών και περισσότερο χρόνο περιπλανώμενοι, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον κόσμο.

Σημαντικά σημεία και συμβουλές για τη χρήση λαμπτήρων θερμότητας στο Brooder

Σκεφτείτε το περιβάλλον

Παρόλο που τα μωρά δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις θερμοκρασίες του σώματός τους τις πρώτες μέρες και μπορεί να πεθάνουν από το κρύο εάν δεν τους δοθεί η κατάλληλη ζεστασιά, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα πριν εγκαταστήσετε τεχνητή θερμότητα στον εκτροφέα. Μετά την εγκατάσταση μιας λάμπας θερμότητας, η θερμοκρασία του εκτροφέα επηρεάζεται επίσης από τον αριθμό των νεοσσών σε αυτό. Εάν υπάρχουν πολλά νεογνά στον εκτροφέα, μπορεί να χρειαστείτε μια ισχυρότερη λάμπα θερμότητας.

Επίσης, για παράδειγμα, αν έχει απίστευτη ζέστη έξω όταν θηλάζετε, τότε μπορεί να μην χρειάζεστε τεχνητή πηγή θερμότητας για τα κοτοπουλάκια. Επιπλέον, είναι επίσης σημαντικό να ελέγχεται ο εκτροφέας για τυχόν μυρωδιά ή άνεμο που αποσταθεροποιεί τη θερμότητα που παράγεται από τη λάμπα θερμότητας. Μια συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο για συνεχή παρακολούθηση της θερμοκρασίας.

Αφήστε τις νεοσσούς να σας καθοδηγήσουν

Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά τα μικρά εκκολαπτόμενα, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν ορισμένοι ήχοι και συμπεριφορές των νεοσσών που υποδεικνύουν εάν πρέπει να ανεβάσετε τη θερμότητα ή να τη μειώσετε λίγο. Αν δείτε ότι οι νεοσσοί σας βρίσκονται κυρίως απλωμένοι γύρω από τους τοίχους αντί κάτω από τον εκτροφέα, τότε είναι πολύ πιθανό η θερμοκρασία του γεννητού να είναι πολύ ζεστή για αυτούς. Επίσης, εάν τα κοτοπουλάκια φαίνονται να τρέχουν μακριά από τη λάμπα και/ή να λαχανιάζουν, να είναι αφυδατωμένα ή να δείχνουν σημάδια κολλώδους γλουτού, θα πρέπει να μειώσετε τη θερμότητα στον εκτροφέα.

Από την άλλη πλευρά, αν δείτε ότι οι νεοσσοί βρίσκονται πάντα να στριμώχνονται μαζί κοντά στη λάμπα θερμότητας ή/και να κάνουν δυνατούς θορύβους, τότε μάλλον είναι πολύ κρύο για αυτούς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δυναμώσετε τη θέρμανση και να παρατηρήσετε εάν οι νεοσσοί συμπεριφέρονται κανονικά – δηλαδή τρώνε, πίνουν και εξερευνούν τον χώρο χωρίς καμία ενόχληση.

Η καλύτερη λάμπα θερμότητας για τον Brooder

Είναι πάντα καλύτερο να επενδύσετε σε μια καλής ποιότητας λάμπα θερμότητας για τον εκτροφέα. Η λάμπα θερμότητας που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι ασφαλής από διάφορες απόψεις. Η πηγή θερμότητας πρέπει να καλύπτεται καλά από ένα μονωτικό υλικό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς η λάμπα βγαίνει από το άγκιστρο και πέφτει. μια πυρκαγιά μπορεί να αποφευχθεί.

Διάφορες μάρκες διαθέτουν κοτόπουλα με φανοστάτη, όπως το φυτώριο νεοσσών Harris Farms με φανοστάτη για κοτόπουλα. Αυτοί οι εκτροφείς μπορούν να χωρέσουν σε μικρό αριθμό νεοσσών – έως 15 – και είναι πολύ εύκολο να συναρμολογηθούν ή να αποσυναρμολογηθούν. Επίσης, οι υπέρυθρες λάμπες θερμότητας θεωρούνται καλύτερες από τις λευκές. Τα πρώτα βοηθούν τους νεοσσούς να κοιμούνται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με τα δεύτερα.

Σε γενικές γραμμές, οι λαμπτήρες θερμότητας που δεν εκπέμπουν καθόλου φως είναι οι καλύτεροι – αν μπορείτε να τους πάρετε στα χέρια σας. Είναι, ωστόσο, πολύ ζεστά στο άγγιγμα.

Τοποθέτηση Λάμπας

Η καλύτερη πρακτική είναι να αναρτήσετε με ασφάλεια δύο λαμπτήρες ακριβώς πάνω από το δάπεδο του εκτροφείου. Θα πρέπει ιδανικά να είναι περίπου 12 έως 18 ίντσες πάνω από το πάτωμα. Εάν χρησιμοποιείτε μια συμβατική λάμπα θερμότητας brooder, τότε τοποθετήστε και τις δύο λάμπες με λαμπτήρες 60 Watt. Οι λάμπες με λαιμό χήνας είναι πολύ αποτελεσματικοί και διατίθενται εύκολα στον αντιπρόσωπο ζωοτροφών. Αυτοί οι λαμπτήρες μπορούν να λειτουργήσουν καλά με λαμπτήρες πυρακτώσεως ή με παραδοσιακούς λαμπτήρες θερμότητας.

Γιατί δύο λαμπτήρες είναι σημαντικοί

Η ανάρτηση δύο λαμπτήρων θερμότητας είναι σημαντική γιατί εάν, για οποιονδήποτε λόγο, η μία λάμπα σβήσει ή σταματήσει να λειτουργεί στη μέση της νύχτας, η άλλη εφεδρική λάμπα συνεχίζει να λειτουργεί. Η κάλυψη του εκτροφέα με ένα φύλλο χαρτονιού είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε τη θερμότητα στο εσωτερικό του. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αν ξεσπάσει φωτιά. Επομένως, να είστε πολύ προσεκτικοί όταν τοποθετείτε λαμπτήρες θερμότητας στους εκτροφείς.

Συμβουλές για την ασφάλεια των λαμπτήρων Brooder

Συμβουλές για την ασφάλεια των λαμπτήρων Brooder

Η παροχή τεχνητής θερμότητας στον εκτροφέα για να βοηθήσει τα μικρά κοτοπουλάκια να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον είναι αναμφίβολα μια επικίνδυνη επιχείρηση. Εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των νεοσσών, το τέλος μπορεί να είναι πολύ φρικτό και οδυνηρό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι τα μικρά νεογνά είναι ασφαλή και υγιή.

Αποφύγετε την αυτοσυναρμολόγηση ή την αποσυναρμολόγηση

Οι χαμηλής ποιότητας λαμπτήρες brooder χρησιμοποιούν ελαφριά υλικά για τους λαμπτήρες θερμότητας. Συνθέτουν μια φθηνή λάμπα θερμότητας χωρίς να εξασφαλίζουν την κατάλληλη ασφάλεια. Αποφεύγετε πάντα να αγοράζετε φθηνούς λαμπτήρες θερμότητας ή εάν αγοράζετε έναν, αποφύγετε να ασχολείστε μαζί του, καθώς μπορεί να αφήσετε μια πρίζα ή έναν σφιγκτήρα χαλαρό.

Μια αυθεντική λάμπα Brooder είναι η πιο ασφαλής

Βεβαιωθείτε ότι η λάμπα θερμότητας που παίρνετε είναι κατασκευασμένη για εκτροφείς. Θα πρέπει να έχει μια υποδοχή λάμπας πορσελάνης βαρέως τύπου που μπορεί να αντέξει θερμότητα έως και 250 Watt. Το πιο σημαντικό, μια αυθεντική λάμπα brooder συνοδεύεται πάντα με ένα προστατευτικό ράγας. Αυτό το προστατευτικό βοηθά να κρατήσει την πηγή θερμότητας μακριά από το δάπεδο ακόμα και αν συμβεί κάποιο περιστατικό και η λάμπα χαλάσει και πέσει. Ο προφυλακτήρας βοηθά επίσης να κρατήσει τη λάμπα να κυλά στο πάτωμα για να αποτρέψει το ξέσπασμα πυρκαγιάς. Η χρήση μιας λάμπας με βρόχο υψηλής ποιότητας είναι καλύτερη από τη χρήση ενός σφιγκτήρα, καθώς είναι πιο ασφαλής.

Κρεμώντας τη λάμπα Brooder

Ο τρόπος με τον οποίο αναρτάτε τη λάμπα τροφοδοσίας είναι επίσης μια επικίνδυνη εργασία. Θα πρέπει να συγκεντρωθείτε στο να κρεμάσετε τη λάμπα όσο πιο ασφαλή γίνεται. Χρησιμοποιήστε μια ισχυρή αλυσίδα που είναι ανθεκτική στη θερμότητα για να κρεμάσετε τη λάμπα, καθώς μπορεί να αποτρέψει ατυχίες και περιστατικά. Επίσης, για πρόσθετη ασφάλεια, συνιστάται να τυλίξετε το καλώδιο τροφοδοσίας σε κάτι που δεν αφήνει τη λάμπα να πέσει ακόμα κι αν σπάσει η αλυσίδα. Αυτό επίσης αποτρέπει τους νεοσσούς από το να τσιμπήσουν το κορδόνι και να το καταστρέψουν.

Κλειδώστε την περιοχή Brooder

Δεν είναι μόνο τα μικρά κοτοπουλάκια που κινδυνεύουν να πιάσουν ή να προκαλέσουν φωτιά στην περιοχή του εκτροφείου. Τα παιδιά σας, οι φίλοι τους ή ακόμα και αυτοί που σας επισκέπτονται μπορεί να προκαλέσουν κατά λάθος μια ανεξέλεγκτη φωτιά. Το κλείδωμα της περιοχής εκτροφής είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τη μείωση κάθε κινδύνου. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αφήνετε τα κοτόπουλα σας χωρίς επίβλεψη. Συνεχίστε να τα ελέγχετε και να τα παρακολουθείτε περιοδικά.

συμπέρασμα

Η χρήση των λαμπτήρων θερμότητας εκτροφής είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, με αποτέλεσμα την μη αναστρέψιμη απώλεια νεοσσών και τον θάνατο άλλων ζώων. Ως εκ τούτου, οι λάμπες εκτροφής πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγάλη προσοχή και προσοχή. Αποκτήστε λαμπτήρες θερμότητας υψηλής ποιότητας κατασκευασμένους ρητά για αυτόν τον σκοπό. Αυτοί οι λαμπτήρες θερμότητας διαθέτουν προστατευτικές ράγες για να αποτρέψουν την επαφή της λάμπας με το έδαφος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη διασφάλιση της ασφάλειας των νεοσσών σας.

Schreibe einen Kommentar