Συμβουλές μετακίνησης: Σχέδιο για μια μετάβαση χωρίς άγχος στο νέο σας σπίτι

Συμβουλές μετακίνησης: Σχέδιο για μια μετάβαση χωρίς άγχος στο νέο σας σπίτι

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Η χαρά και ο ενθουσιασμός της μετακόμισης του σπιτιού μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε τρόμο όταν συνειδητοποιήσετε τον όγκο της δουλειάς που πρέπει να γίνει.

Από τη διαλογή των αντικειμένων μέχρι τη συσκευασία των κιβωτίων και την εύρεση τρόπου μεταφοράς τους. στις συχνά παραμελημένες πτυχές της μετακόμισης σε ένα νέο σπίτι, όπως η αλλαγή παρόχων φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος και διαδικτύου.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν μετακομίζετε στο σπίτι που συχνά μπορεί να γίνει συντριπτική.

Δεν έχει σημασία αν είναι η πρώτη φορά που μετακομίζεις ή η δέκατη φορά, η διαδικασία δεν είναι ποτέ εύκολη. Αλλά με τη σωστή προετοιμασία και ανοιχτό μυαλό, μπορείτε να απολαύσετε μια πιο εύκολη μετάβαση από το παλιό σπίτι στο νέο σπίτι.

Συμβουλές για μετακόμιση σπιτιού χωρίς άγχος

Δείτε αυτές τις συμβουλές για να μετακομίσετε το σπίτι χωρίς άγχος:

Σχεδιάστε εκ των προτέρων

«Αποτυγχάνοντας να προετοιμαστείς, προετοιμάζεσαι να αποτύχεις». – Βενιαμίν Φραγκλίνος.

Θυμάστε τις μέρες του σχολείου σας και το άγχος του να στριμώξετε για ένα τεστ την τελευταία στιγμή; Η μετακόμιση είναι το αντίστοιχο για ενήλικες. Ακριβώς επειδή μπορείτε να περιμένετε μέχρι την τελευταία εβδομάδα, δεν σημαίνει ότι πρέπει.

Προγραμματισμός της μετακόμισής σας εβδομάδες πριν (στην ιδανική περίπτωση, τουλάχιστον δύο μήνες πριν από την ημέρα της μετακόμισης) θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να ενορχηστρώσετε όλα τα ακατέργαστα αντικείμενα στη λίστα σας.

Ξεκινήστε κάνοντας μια εβδομαδιαία λίστα ελέγχου. Η πρώτη εβδομάδα θα μπορούσε να οριστεί για τον καθαρισμό του σπιτιού σας και την ακαταστασία. Η δεύτερη εβδομάδα θα μπορούσε να είναι η διαλογή και η πυγμαχία, και ούτω καθεξής.

Επιμείνετε στο σχέδιό σας και θα αντιμετωπίσετε λιγότερα χτυπήματα στο δρόμο – και λιγότερο άγχος.

Οργανώστε μια φιλανθρωπική συλλογή

Οποιαδήποτε ανεπιθύμητα αντικείμενα ή ρούχα που δεν φοράτε πλέον μπορούν να δωριστούν απευθείας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φτιάξτε ένα σωρό από κουτιά με όλα τα αντικείμενα που θα δωρίσετε (αυτό θα μπορούσε να γίνει κατά τη διάρκεια του σταδίου απορρόφησης). Από εκεί, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την τοπική φιλανθρωπική οργάνωση και να οργανώσετε μια παραλαβή. Οι περισσότεροι φιλανθρωπικοί οργανισμοί προσφέρετε τώρα μια υπηρεσία παραλαβής, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τα ταξίδια επιστροφής στον τοπικό σας κάδο δωρεών.

Το καλύτερο μέρος για τη δωρεά παλαιών ρούχων, επίπλων και κειμηλίων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς; Θα πάει σε μια άξια οικογένεια που θα το απολαύσει όπως και εσείς. Απελευθερώνει επίσης επιπλέον χώρο στο νέο σας σπίτι.

Πάρτε ένα χέρι βοήθειας

Τι εξυπηρετούν οι φίλοι και η οικογένεια αν όχι για να προσφέρουν ένα χέρι;

Επιστρατεύστε τον πλησιέστερο και αγαπημένο σας για να σας βοηθήσει να κάνετε την κίνηση σας. Ρωτήστε τους αν μπορούν να σας βοηθήσουν με τη διαλογή και τη συσκευασία των κιβωτίων, ζητήστε από τον εύχρηστο θείο σας που είναι ιδιοκτήτης του τρέιλερ να σας βοηθήσει να μεταφέρετε τα έπιπλά σας στο νέο σπίτι και μαζέψτε ένα σωρό φίλους για να καθαρίσετε το παλιό σας σπίτι την τελευταία στιγμή.

Κάντε την εργασία διασκεδαστική μετατρέποντάς την σε κοινωνικό πράγμα. Παραγγείλετε πίτσες, τραβήξτε χαρούμενες φωτογραφίες και απολαύστε τη στιγμή. Οι φίλοι σας θα μπορούν να συμμετάσχουν στον ενθουσιασμό σας και μπορείτε να χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι έχετε αυτή την επιπλέον βοήθεια στη διάθεσή σας.

Ενημερώστε το Διαδίκτυό σας

Μαζί με την ενημέρωση του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος πριν από τη μετακόμισή σας, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε το διαδίκτυο.

Αν και μπορεί να μην είναι στο μυαλό όταν μετακομίζετε σπίτι, ρύθμιση σύνδεσης στο διαδίκτυο στο νέο σας σπίτι μπορεί να είναι τόσο σημαντικό όσο το νερό και το φυσικό αέριο. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε παρόχους Διαδικτύου όταν μετακινείστε ή να βρείτε ότι ταιριάζει καλύτερα σε άλλο πρόγραμμα στη νέα σας τοποθεσία. Αξίζει να εξετάσετε τις επιλογές της προσφοράς σας στο Διαδίκτυο.

Αν θέλετε να αλλάξετε παρόχους καλωδίων ή οποιονδήποτε άλλο τύπο σύνδεσης στο Διαδίκτυο, τότε υπάρχει η αντίληψη ότι μπορεί να είναι μια επίπονη διαδικασία.

Τα καλά νέα είναι ότι, αντίθετα με την αντίληψη, η μετάβαση σε έναν νέο πάροχο Διαδικτύου είναι μια γρήγορη λύση.

Χαλαρώστε!

Δεν έχει σημασία πόσο σχεδιάζετε και προετοιμάζεστε, μερικές φορές η ίδια η διαδικασία της μετακόμισης μπορεί να είναι σωματικά και συναισθηματικά κουραστική.

Φροντίστε να προγραμματίσετε χρόνο για να χαλαρώσετε. Με όλο το χάος της μετακίνησης, μπορεί να βρεις τον εαυτό σου παραμελώντας τη δική σας υγεία και ευημερία. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά η προσθήκη μιας «ημέρας ανάπαυσης» κάθε εβδομάδα ως μέρος της λίστας ελέγχου των μετακινήσεών σας θα σας δώσει χρόνο να επαναπροσδιορίσετε το πλαίσιο και να εστιάσετε ξανά.

Σχεδιάστε μια μέρα έξω ή μια ξεχωριστή βραδιά με τα παιδιά παραγγέλνοντας πακέτο σε πακέτο και παρακολουθώντας ταινίες. Μοιραστείτε τον ενθουσιασμό σας και αυτό που ανυπομονείτε στο νέο σας σπίτι και χαρείτε το γεγονός ότι όλο αυτό το άγχος συνοδεύεται από μια μεγάλη ανταμοιβή.

Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε την επόμενη κίνησή σας

Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι είναι μια ανταμοιβή από μόνη της. Αλλά είναι εύκολο να το χάσεις αυτό από τα μάτια σου όταν βρίσκεσαι στη μέση της συσκευασίας. Με την ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων, μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται γιατί κινείστε εξαρχής! Αλλά πάρτε μια ανάσα και χαλαρώστε. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η μετακόμιση σπιτιού είναι αγχωτική. Και ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε αυτό το άγχος είναι να προγραμματίσετε εκ των προτέρων, να είστε ευέλικτοι και να προγραμματίζετε τακτικά διαλείμματα για να ελαφρύνετε το φορτίο σας και να σας δίνουν χρόνο να θυμάστε ότι όλα αυτά αξίζουν τον κόπο!