Τι είναι η κηπουρική σε στυλ λαζάνια;

2
Τι είναι η κηπουρική σε στυλ λαζάνια;

Εάν είστε νέοι στην κηπουρική, μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι ακόμα με τεχνικές όπως το άρομα του εδάφους και το σκάψιμο για ορισμένους τύπους αποστράγγισης.

Σε αυτήν την περίπτωση, εάν είστε νέοι στην κηπουρική, μια καλή μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ονομάζεται κηπουρική σε στυλ λαζάνια. Αυτός ο τύπος κηπουρικής ονομάζεται επίσης μερικές φορές κηπουρική σε στρώματα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν τη μέθοδο φύτευσης.

Τα βασικά ενός κήπου σε στυλ λαζάνια

Όταν θέλετε να μάθετε τι είναι ένας κήπος σε στυλ λαζάνια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφτείτε μια πραγματική λαζάνια. Το θέμα είναι ότι είναι ένα είδος κατσαρόλας όπου υπάρχουν στρώσεις υλικών. Έχετε μια στρώση σάλτσας, μια στρώση νουντλς, μια στρώση κρέας και μια στρώση τυρί. Συνεχίζετε να επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του πιάτου. Η κηπουρική με λαζάνια είναι με τον ίδιο τρόπο. Στρώνετε τα διάφορα συστατικά για φύτευση στο έδαφος. Είναι ένας εύκολος τρόπος για τους αρχάριους να μάθουν πώς να χτίζουν υπέροχο έδαφος για να καλλιεργούν τη δική τους τροφή.

Οφέλη από τη χρήση της μεθόδου λαζάνια

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο. Πρώτα απ ‚όλα, ο κήπος σε στυλ λαζάνια μπορεί να ξεκινήσει σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Έτσι, εάν έχετε έναν ήπιο χειμώνα χωρίς παγετό, αλλά δεν φυτεύετε μέχρι την άνοιξη, προχωρήστε και ξεκινήστε να δημιουργείτε τη βάση του κήπου. Μέχρι να έρθει η άνοιξη, έχετε προετοιμάσει την περιοχή για φύτευση. Πραγματικά το κάνει πολύ πιο εύκολο.

Την πρώτη κιόλας άνοιξη μετά τη μετακόμισή μας στο σημερινό μας σπίτι, ξεκινήσαμε τον κήπο μας με τη μέθοδο λαζάνια. Είχαμε γυμνό, πολύ αμμώδες χώμα που δεν ήταν εξαιρετικό για φύτευση και δεν υπήρχε ακόμη κάδος κομποστοποίησης, οπότε σκέφτηκα ότι θα ξεκινούσα τον κήπο με αυτήν τη μέθοδο και θα πρόσθεσα σημαντικά θρεπτικά συστατικά στο έδαφος, ενώ επίσης θα χρησιμοποιούσα τα απορρίμματα της κουζίνας και τα εξαρτήματα από την αυλή.

Αυτός είναι ο πρώτος μας ανοιξιάτικος κήπος. Είχαμε οργώσει μια μεγάλη σειρά και την τροποποιήσαμε με σκουλήκια και τη φυτέψαμε με σκόρδο πριν από το χειμώνα και την άνοιξη ξεκινήσαμε τις στρώσεις μας με λαζάνια. Μπορείτε να δείτε μεγάλους βράχους που περιβάλλουν τα κρεβάτια, κρατούσαν το χαρτόνι.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι καταναλώνετε πολλά απορρίμματα αυλής και υπολείμματα τροφίμων που διαφορετικά θα πήγαιναν στα σκουπίδια, καθώς και άλλα υλικά που συχνά καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων ή στον κάδο απορριμμάτων. Είναι σαν ένα αυτόματο σύστημα ανακύκλωσης που βοηθά επίσης στις προσπάθειες κηπουρικής σας. Ή όπως η κομποστοποίηση χωρίς τον μεγάλο κάδο κομποστοποίησης.

Υλικά για χρήση στον κήπο με τα λαζάνια σας

Τώρα μάλλον αναρωτιέστε τι υλικά μπαίνουν σε αυτά τα στρώματα. Αυτό μπορεί να είναι ό,τι έχετε στη διάθεσή σας. Μπορεί να έχετε χαρτόνι στο σπίτι, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτό, στη συνέχεια προσθέστε ένα στρώμα από παλιά φύλλα, ακολουθούμενο από ένα στρώμα άχυρου ή εφημερίδας και ένα στρώμα ή αποκόμματα χόρτου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό με ό,τι έχετε στη διάθεσή σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στρώματα από κατακάθι καφέ, φύκια, τσιπς, φλούδες λαχανικών ή φρούτων, κλαδέματα και σχεδόν οτιδήποτε θα προσθέτατε κανονικά στο κομπόστ. Αντί να τα ανακατεύετε, τα στρώνετε ένα ένα. Καθώς τα στρώματα αρχίζουν να διασπώνται, δημιουργούν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για το έδαφος.

Εάν επικαλύψετε όλες τις στρώσεις σας με μερικές ίντσες καλού φυτικού εδάφους και στη συνέχεια καλύψτε, μπορείτε να φυτέψετε κάποια πράγματα αμέσως. Πράγματα όπως τα μαρούλια και τα κολοκυθάκια και τα μπιζέλια και τα φασόλια, πράγματα που φυτρώνουν πάνω από το έδαφος. Για λαχανικά με ρίζα, όπως καρότα, κρεμμύδια και παντζάρια, θα περίμενα μέχρι το επόμενο έτος, όταν τα στρώματα έχουν διαλυθεί σε ένα πλούσιο έδαφος.

Τα κολοκυθάκια και τα καλοκαιρινά κολοκυθάκια λάτρεψαν την κηπουρική σε στυλ λαζάνια!

Ελπίζω να σας άρεσε και ελπίζω να έχετε μάθει κάτι για την κηπουρική με λαζάνια. Μπορεί πραγματικά να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τόσο την κηπουρική όσο και την κομποστοποίηση.

Φροντίστε να δείτε περισσότερες αναρτήσεις σχετικά με την κηπουρική παρακάτω.

Σχετικές αναρτήσεις:

Καρφιτσώστε αυτήν την εικόνα:

Αν θέλετε να μάθετε τι είναι ένας κήπος με λαζάνια, σκεφτείτε ένα πραγματικό λαζάνια.  Είναι ένας εύκολος τρόπος για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε τη δική σας τροφή.


Schreibe einen Kommentar