Τι πραγματικά χρειάζεται για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε (και να μην τακτοποιήσετε ποτέ)

Τι πραγματικά χρειάζεται για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε (και να μην τακτοποιήσετε ποτέ)

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Όλοι έχουν ιδέες για το τι θέλουν, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι τις ακολουθούν χωρίς να συμβιβάζονται με κάτι που αισθάνεται πιο ασφαλές.

Στα είκοσί μας, έχουμε τόσο εμμονή να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να καταλάβουμε τι είναι αυτό που θέλουμε ακόμη.

Αλλά αυτό που νιώθω είναι χειρότερο από το να μην ξέρεις τι θέλεις είναι όταν ξέρεις τι θέλεις και επιλέγεις να συμβιβαστείς με κάτι που δεν είναι αυτό.

Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι θέλεις στη ζωή και ακόμα πιο δύσκολο να το παραδεχτείς στον εαυτό σου.

Και αυτό που είναι ακόμα πιο δύσκολο από αυτό είναι να πάρεις πραγματικά την απόφαση να μην αποδεχτείς τίποτα λιγότερο. Είτε είναι στις σχέσεις σας, στην καριέρα σας, στο πού επιλέγετε να ζήσετε κ.λπ.

Οι άνθρωποι μιλούν για να ακολουθήσετε αυτό που θέλετε σαν να είναι εύκολο. Αλλά το να αποφασίσετε να μην συμβιβαστείτε με λιγότερο από αυτό που θέλετε είναι ΤΟΣΟ τρομερό δύσκολο, και ειλικρινά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό.

Επειδή σας δίνονται συνεχώς επιλογές που δείχνουν αρκετά καλό.

Φοβάσαι ότι δεν θα βρεις ποτέ τον σύντροφο που πραγματικά θέλεις, έτσι κι εσύ συμβιβαστείτε με έναν σύντροφο που σου δίνει προσοχή. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, φοβάσαι ότι δεν αξίζεις το άτομο που θέλεις.

Ή φοβάστε ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση, οπότε μένετε στο 9-5 με οφέλη.

Ξέρετε τι θέλετε, αλλά φοβάστε ότι δεν θα το αποκτήσετε ποτέ – επομένως επιλέγετε την ασφαλέστερη, «αρκετά καλή» διαδρομή. Και μετά βρίσκεις τον εαυτό σου να λέει ότι όλοι όσοι ακολουθούν τα όνειρά σου είναι δίκαιοι ΤΥΧΕΡΟΣ.

Είναι δύσκολο να έχεις εμπιστοσύνη ότι η αναμονή και η επιμονή θα αποδώσουν.

Αλλά αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι οι άνθρωποι είτε βρίσκουν την αποδοχή στην ασφαλέστερη διαδρομή και βρίσκουν τον εαυτό τους εξίσου ευτυχισμένο. Ή, συμβιβάζονται με την ασφαλέστερη διαδρομή και είναι αγανακτισμένοι που δεν ακολούθησαν αυτό που ήθελαν. Διαμαρτύρονται και δεν το αλλάζουν.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που με βοήθησαν με τη νοοτροπία μου να ακολουθήσω αυτό που θέλω και να μην τακτοποιηθώ. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτή είναι μια συνεχής ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Δεν είναι κάτι που γίνεται εφάπαξ ή κάτι που έχετε πάντα σωστά. Είναι κάτι που πρέπει να αξιολογείς και να δουλεύεις συνεχώς.

Εδώ είναι το σύστημα τριών βημάτων για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε και να μην τακτοποιήσετε ποτέ.

1. Εκδηλώνοντας

Όπως το βλέπω εγώ, η καλύτερη προοπτική για να έχεις είναι να αγαπάς εκεί που βρίσκεσαι, ενώ γνωρίζεις ότι θα κάνεις ό,τι καλύτερο μπορώ για να μείνεις σταθερός στην πεποίθησή σου ότι αυτό που θέλεις είναι στο δρόμο του. Τα πράγματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται – και είστε επίσης χαρούμενοι εκεί που βρίσκεστε.

Με αυτήν την εκδηλωμένη νοοτροπία, δεν υπάρχει απελπισμένη ενέργεια. Δεν υπάρχει ευχή και αρνητική σκέψη – είναι απλά, είμαι χαρούμενος (ή τουλάχιστον αποδέχομαι) Αυτό και θέλω περισσότερα ότι. Όταν το κάνω αυτό καλά, δεν υπάρχουν προσδοκίες στο χρονοδιάγραμμα. Υπάρχει αυτή η εσωτερική γνώση ότι αυτό που επιθυμώ είναι καθ‘ οδόν. Ή, ίσως κάτι ακόμα καλύτερο που δεν μπορούσα να το προβλέψω. Θα πάρω ένα από τα δύο. 😉

Ο λόγος που νιώθω ότι αυτή η νοοτροπία είναι τόσο σημαντική είναι ότι αν κυνηγάς συνεχώς τη μελλοντική ευτυχία, δεν θα τη βρεις ποτέ. Ή θα είναι τόσο φευγαλέα που δεν αξίζει τον κόπο. Αλλά αν μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι στην παρούσα κατάστασή σας όταν δεν είναι τέλεια εικόνα, είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχετε τους στόχους σας και επίσης να μην τοποθετήσετε την αυτοεκτίμησή σας εκεί που δεν ανήκει.

@rhsin

2. Προθυμία να απομακρυνθείς

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα εμφανιστούν και σας δίνουν την επιλογή να κάνετε ενέργειες που να αισθάνεστε καλά αυτή τη στιγμή και άσχημα στο μέλλον.

Και για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε, θα χρειαστεί συχνά να επιλέξετε να κάνετε ενέργειες που ευθυγραμμίζονται με αυτό. Μερικές φορές, αυτό σημαίνει να είσαι πρόθυμος να φύγεις μακριά από το άτομο που αγαπάς και να κρατάς σταθερά τα όρια που θέτεις επειδή δεν σου φέρονται καλά. Ή να παραμείνουν σταθεροί όταν ζητούν αύξηση και να είναι πρόθυμοι να φύγουν από τη δουλειά αν δεν δεχτούν.

3. Το να το αποδεχτείς δεν προοριζόταν για σένα

Όταν πρέπει να απομακρυνθείτε ή κάτι δεν λειτουργεί όπως θέλατε, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε την αποδοχή. Να εμπιστευτείς τη διαδικασία, ουσιαστικά. Αυτό που προορίζεται για εσάς ΘΑ βρει το δρόμο του πίσω σε εσάς.

Αυτό είναι ένα διαρκές ταξίδι και ένα ταξίδι που θα κάνετε συνέχεια λάθος.

Αν είσαι σαν εμένα, έχεις συνηθίσει να κάνεις επιλογές λόγω έλλειψης και νιώθεις ότι αν το αφήσεις αυτό (σχέση, δουλειά κ.λπ.) να φύγει, δεν θα υπάρχει τίποτα καλύτερο εκεί έξω.

Και μόλις συνειδητοποιήσετε ότι 1) αυτό είναι παράλογο, θα υπάρχει εντελώς και 2) θα είστε εντάξει αν δεν υπάρχει, μπορείτε να αρχίσετε να απελευθερώνετε λίγη από αυτήν την ένταση που νιώθετε. Γιατί το να είσαι σε σχέση/καριέρα/κτλ δεν είναι αυτό που πρέπει να καθορίζει την ευτυχία σου.

Η κοινωνία μας λέει τι πρέπει να θέλουμε και ως εκ τούτου, συμφωνούμε με αυτή την πεποίθηση ότι αν δεν είμαστε παντρεμένοι με παιδιά μέχρι τα πρώτα τριάντα μας, κάνουμε λάθος. Και δεν υπάρχει μόνο πίεση από τον εαυτό μας να ανταποκριθούμε σε ορισμένα πρότυπα, αλλά προσδοκίες από όλους τους άλλους ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη διαδρομή.

Είμαι εδώ για να σας πω ότι αυτό που θέλετε δεν είναι μόνο απολύτως εφικτό, αλλά και ότι δεν χρειάζεται να θέλετε αυτό που θέλουν όλοι οι άλλοι. Καθορίστε το δικό σας μονοπάτι και μην συμβιβάζεστε ποτέ με τίποτα λιγότερο – εκτός κι αν το θέλετε.