Τρόποι για να βοηθήσετε ένα αγαπημένο άτομο που αντιμετωπίζει τον εθισμό

0
Τρόποι για να βοηθήσετε ένα αγαπημένο άτομο που αντιμετωπίζει τον εθισμό

Εάν έχετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που επιζεί από έναν εθισμό, μπορεί να φαίνεται σχεδόν αδύνατο να τον βοηθήσετε να ξεπεράσει την κατάσταση. Η ζωή με έναν εθισμό μπορεί να προκαλέσει ανείπωτη βλάβη στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία κάποιου. Και μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείς κάποιον που αγαπάς να παλεύει με αυτό το πρόβλημα. Παρακάτω είναι μερικές βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διευκολυνθείτε μια συνομιλία με κάποιον που ενδιαφέρεστε να αναζητήσετε θεραπεία για τον εθισμό του.

Προετοιμαστείτε για τη Συζήτησή σας

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι θέλετε να πείτε στον φίλο ή στα μέλη της οικογένειάς σας πριν ορίσετε χρόνο για να μιλήσετε μαζί τους. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να οργανώσετε τις σκέψεις σας και πώς μπορείτε να δομήσετε καλύτερα τη συζήτηση για να τους βοηθήσετε να μπουν στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορεί να είναι χρήσιμο να φτάσετε γνωρίζουν κάποια γεγονότα και μάθετε ό,τι μπορείτε για τις προκλήσεις του εθισμού. Και αφιερώνοντας χρόνο για να κάνετε έρευνα θα σας βοηθήσει να νιώσετε ακόμη πιο προετοιμασμένοι για τη συνομιλία σας και θα σας βοηθήσει να παρέχετε κάποιες πληροφορίες στον φίλο σας, εάν είναι έτοιμος να αναζητήσει θεραπεία.

Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε μια συζήτηση με το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι σε ένα ήρεμο περιβάλλον στο οποίο ο καθένας σας αισθάνεται άνετα. Επίσης, η εμπλοκή τους σε μια συνομιλία ένας προς έναν μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα, καθώς μπορεί να τους προσφέρει τον χώρο και την ευκαιρία να ανοιχτούν σε εσάς χωρίς να νιώθουν ότι μοιράζονται την ιστορία και τα συναισθήματά τους με πάρα πολλούς ανθρώπους. Ίσως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε συζητώντας πράγματα που έχετε παρατηρήσει γι ‚αυτούς, όπως η αλλαγή της συμπεριφοράς τους, το πώς περνούν το χρόνο τους ή τις συνήθειές τους. Η έναρξη της συζήτησης με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση μιας πολύ πιο εύκολης διαδικασίας, καθώς μπορεί να τους αποτρέψει από το να αισθάνονται επίθεση ή πληγωμένοι. Επιπλέον, αυτό εστιάζει στην κατανόηση της συμπεριφοράς και των στάσεων τους χωρίς να τους κατηγορείτε για χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ.

Προσπαθήστε να κρατήσετε τη συζήτηση όσο πιο χαλαρή γίνεται. Θέλετε να προσπαθήσετε να διασφαλίσετε ότι ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας είναι ανοιχτό στις ανησυχίες σας και γνωρίζει ότι θίγετε αυτό το ζήτημα από αγάπη και σεβασμό προς αυτούς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει περισσότερο από αρκετό χρόνο για εσάς και τον φίλο σας για να συζητήσετε το θέμα χωρίς να ανησυχείτε για την εκπλήρωση άλλων δεσμεύσεων. Επίσης, σκεφτείτε να εστιάσετε σε ένα σημείο τη φορά. Εάν η συζήτηση αρχίσει να γίνεται πολύ έντονη, ίσως είναι καλύτερο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ηρεμήσουν όλοι και να επικεντρωθούν εκ νέου.

Παρέχω υποστήριξη

Αφού αντιμετωπίσετε το ζήτημα και έχετε ακούσει το μέλος της οικογένειάς σας ή τον φίλο σας, είναι σημαντικό να παρέχετε υποστήριξη. Η αναζήτηση θεραπείας είναι συχνά το πρώτο βήμα για να τους βοηθήσει να ξεκινήσουν τη διαδικασία του ταξιδιού ανάρρωσης. Για παράδειγμα, Θεραπεία υποβοηθούμενη από φαρμακευτική αγωγή στο Orange County είναι μια εξαιρετική επιλογή για το αγαπημένο σας πρόσωπο που παλεύει με τον εθισμό. Ό,τι κι αν γίνει, να ξέρετε ότι η υποστήριξη μπορεί να λάβει πολλές μορφές. Μερικές φορές όσοι είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ δεν είναι έτοιμοι να δεσμευτούν για θεραπεία. Να είστε ανοιχτοί στη συνεργασία μαζί τους και να παρέχετε συνεχώς υποστήριξη και επιλογές θεραπείας, ώστε να γνωρίζουν πότε, πού και πώς να αναζητήσουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Να είστε ευγενικοί και με ενσυναίσθηση

Μια ουσιαστική πτυχή της συζήτησης αυτού του ευαίσθητου θέματος με τον φίλο σας είναι να αναγνωρίσετε τους αγώνες του με τον εθισμό. Πολλοί άνθρωποι που ζουν με χρήση ουσιών φοβούνται να μοιραστούν αυτές τις πληροφορίες. Πολλοί ντρέπονται για τις ενέργειές τους, ιδιαίτερα όταν δεν βιώνουν τις αισθήσεις ευφορίας της χρήσης μιας ουσίας. Το να ανησυχείτε για την κρίση και την παρεξήγηση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που οι άνθρωποι δεν αναζητούν βοήθεια.

Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να ακούτε τον αγαπημένο σας για την εμπειρία του καθ‘ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας σας. Να είστε ευγενικοί μαζί τους και προσπαθήστε να κατανοήσετε τη χρήση τους από τη δική τους οπτική γωνία. Το να ακούς για να καταλάβεις είναι πολύ πιο σημαντικό από το να ακούς για να απαντάς. Και χρησιμοποιώντας την αρχική συζήτηση για να δείξετε ότι νοιάζεστε πραγματικά για αυτούς και την ευημερία τους μπορεί να κάνει τη διαφορά βοηθώντας τους να αναζητήσουν υποστήριξη και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

συμπέρασμα

Το να έχετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο εθισμένο στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ μπορεί να είναι δύσκολο. Το να γνωρίζετε πώς να τους μιλήσετε και να τους παρέχετε υποστήριξη είναι το κλειδί για να τους βοηθήσετε να αναζητήσουν θεραπεία και να βρουν το δρόμο τους πίσω σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Schreibe einen Kommentar