Υπερελαφριά Πετσέτα | Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

0
Υπερελαφριά Πετσέτα |  Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

Φυσικά η καλύτερη εξαιρετικά ελαφριά πετσέτα δεν είναι καθόλου – αλλά μπορεί να μην απολαύσετε την αναμονή (ίσως με κρύο αέρα) για να στεγνώσετε (αν και θα το κάνετε). Δεν είναι τόσο άσχημο το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να είναι λίγο δοκιμαστικό στον πιο κρύο καιρό. Η ίδια στρατηγική μπορεί να εφαρμοστεί και στο πλύσιμο των ρούχων – και το έκανα εδώ και πολλά χρόνια, δηλ. απλά τα βάζω βρεγμένα αφού τα έχω πλύνει όσο καλύτερα μπορώ στο ποτάμι (χωρίς σαπούνι). Συνήθως καταφέρνω να τα στεγνώνω για ένα βράδυ, π.χ. με τα άπλυτα στις σκηνές μου, αλλά όχι πάντα.

Θα στεγνώσουν σε περίπου δεκαπέντε λεπτά στο σώμα σας εάν είναι ο (σύγχρονος) τύπος γρήγορου στεγνώματος. Αυτό είναι ένα αρκετά αυστηρό καθεστώς ενός πρωινού ομολογώ. Ντύνομαι πάντα με βρεγμένα ρούχα αμέσως πριν ξεκινήσω. Το συνηθίζεις.

Συνήθως προτιμώ κάποιο είδος πετσέτας μετά το πλύσιμο, καθώς συνήθως φοράω τα (στεγνά) νυχτερινά μου ρούχα μετά, καθώς συνήθως θα έκανα λίγο τρίψιμο μετά την κατασκήνωση (περίπου) στο τέλος της ημέρας ( ας πούμε γύρω στις 4:00 μ.μ.) πριν κάνει πολύ κρύο. Αυτή την ώρα της ημέρας μια βουτιά στο ποτάμι δεν είναι και πολύ άσχημη – ακόμα και το χειμώνα! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τέτοιες προσωπικές στρατηγικές πλυσίματος ρούχων και ρούχων, μπορείτε να δείτε αυτές τις δύο αναρτήσεις Υπερελαφρή γραμμή προσωπικής υγιεινής & Υπερελαφρή σειρά φορητών ρούχων.

Είναι πιο ωραίο αν η πετσέτα στεγνώνει τελείως, αλλά φαίνεται πολύ μικρή σχέση μεταξύ του βάρους (ή της τιμής) μιας πετσέτας και του αν το κάνει αυτό επαρκώς. Έχω δοκιμάσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Οι περισσότεροι είναι εντελώς απελπισμένοι.

Ως εκ τούτου, εδώ και χρόνια χρησιμοποιούσα φτηνές πετσέτες «μικροϊνών» από ένα κατάστημα $2, καθώς ήταν επίσης ό,τι καλύτερο μπορούσα να βρω. Είναι 38 x 96 cm και ζυγίζουν 80 γραμμάρια δηλαδή 219 γραμμάρια/μέτρο2. Συνήθως τα κόβω στη μέση κατά μήκος, ώστε η πετσέτα μου να ζυγίζει γύρω στα 40 γραμμάρια. (Συνήθως κόβω το άλλο μισό στα τέσσερα για να φτιάξω μαντήλια – και κουβαλάω δύο). Η μισή πετσέτα δεν στεγνώνει εντελώς, έτσι ώστε να υπάρχει μια ελαφριά ψύχρα (και υγρασία) όταν φοράτε τα ρούχα σας – αλλά έχει φύγει τελείως σε λιγότερο από δύο λεπτά σε σύγκριση με τη μεταφορά των άλλων 40 γραμμαρίων, ειδικά όταν μπορεί να να μην κάνετε καν μπάνιο – αν δεν είναι κανείς τριγύρω, ή αν είστε τεμπέλης, κ.λπ. Αυτό το έκανα καθημερινά, π.χ. μέχρι το Έβερεστ και πίσω (δύο φορές) μερικές φορές ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Δείτε π.χ. 9 Days Trekking the EBC Mind you ακόμη και ολόκληρη η πετσέτα δεν στεγνώνει τόσο πολύ όσο η πετσέτα παρακάτω – αλλά τότε είναι το μισό βάρος.

Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε πετσέτες που ζυγίζουν δύο φορές (δηλαδή 160 γραμμάρια για ολόκληρη την πετσέτα κανονικού μεγέθους) ή τετραπλάσιο – και φυσικά μπορείτε εύκολα να ξοδέψετε δέκα φορές περισσότερο – αλλά συχνά δεν έχετε καν μια τόσο καλή πετσέτα!

Τον τελευταίο καιρό δοκίμασα αυτές τις όμορφες πετσέτες από Tesalate. Είναι πράγματι πολύ καλά, αν και περίπου το διπλάσιο βάρος (ανά περιοχή) από το δικό μου μικροϊνών. Έχουν δύο είδη. Μια μικρότερη που έχει αντιοσμική και αντιβακτηριδιακή πετσέτα και μια πετσέτα θαλάσσης που είναι πάνω από δύο φορές μεγαλύτερη (καλά, σχεδόν τρεις φορές).

Δεδομένων των διαστάσεων τους και οι δύο πετσέτες είναι αρκετά ελαφριές και μικρές. Η μεγαλύτερη θα έκανε σχεδόν τρεις πετσέτες (αν κοπεί – αλλά ίσως χρειαστεί να στρίψετε την κομμένη άκρη). Θα ήταν ένας απαίσιος βανδαλισμός (το ξέρω) καθώς είναι εκπληκτικά όμορφα, αλλά αν είστε «στον» υπερελαφρύ, όλα πάνε! (Οι άνθρωποι στο Tesalate μπορεί να μην συμφωνούν! Είμαι σίγουρος ότι λατρεύουν τις πετσέτες τους όπως είναι.)

Η μικρότερη από τις δύο πετσέτες ήταν αρκετά καλή ώστε στέγνωσε και τα δυο Η Della και εγώ μετά από ένα ντους κατά τη διάρκεια του οποίου πλύναμε ακόμη και τα μαλλιά μας. Πήγα δεύτερος, αλλά δεν παρατήρησα καν ότι η πετσέτα ήταν υγρή όταν ήρθα να τη χρησιμοποιήσω. Αυτό έγινε χωρίς να χρειάζεται να το στύψω καθόλου. Αυτή είναι μια εκπληκτική απορροφητικότητα νερού που δεν έχω δει ποτέ σε κανένα άλλο υλικό πετσετών που ομολογώ, πεζοπορία ή κανονικό. Θα μπορούσα (προφανώς) εύκολα να τα βγάλω πέρα ​​με μισή τέτοια πετσέτα για δική μου χρήση περίπου στα 80 γραμμάρια και δεν χρειάζεται ποτέ να νιώσω καθόλου δροσερή ή υγρασία! Ακόμα κι έτσι, το να μοιράζεσαι μια πετσέτα μεταξύ δύο έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι ίσως μπορείς να πείσεις τη γυναίκα σου να μεταφέρει την πετσέτα και έτσι τουλάχιστον να ελαφρύνεις το φορτίο σου!

Πήραμε το μεγαλύτερο από τα δύο (160 x 80 cm A$89 χρώμα = Bohemian 454 γραμμάρια 354 γραμμάρια/μέτρο2) σε ένα τριήμερο ταξίδι με κανό πριν από τα Χριστούγεννα (Καλιέρα με κανό στην Πρωτοχρονιά) όπου απέδωσε θαυμάσια για το στέγνωμα και των δύο μας (και δύο σκυλιά ομολογώ) μετά από πολλές βουτιές στο ποτάμι κ.λπ. και ήταν επίσης εξαιρετικό για χρήση ως κουβέρτα/κάθισμα για πικνίκ κ.λπ. Οι πετσέτες (παραλίας) τους έχουν αυτό το πρόσθετο εκπληκτικό χαρακτηριστικό ότι η άμμος δεν τους κολλάει (ναι, πραγματικά). Η καλοσύνη ξέρει πώς λειτουργεί αυτό, αλλά κάνει!

Πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι μια πολύ όμορφη πετσέτα. Έρχονται σε πολλά άλλα σχέδια.

Πετσέτα γυμναστικής σε χρώμα Charcoal.

Σκοπεύω να βγω έξω και να δοκιμάσω τη μικρότερη από τις δύο πετσέτες (100 x 45 εκ. χρώμα 49 $ A$ = κάρβουνο 174 γραμμάρια = 386 γρ./μέτρο 2) για λόγους πεζοπορίας, αλλά (όπως γνωρίζετε) το πόδι μου έχει (ακόμα) δεν έχει πραγματοποιήσει πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας. Ελπίζω για το καλύτερο (σύντομα, παρακαλώ!). Η μικρότερη από τις δύο πετσέτες έχει αυτό το χαρακτηριστικό κατά της μυρωδιάς, το οποίο θα πρέπει να είναι πολύ καλό αν χρειαστεί να το αποθηκεύσετε στη συσκευασία σας υγρό κατά τη διάρκεια της ημέρας – επειδή δεν έχετε φτιάξει κινητή σειρά ρούχων (όπως παραπάνω). Το αντιβακτηριακό χαρακτηριστικό μπορεί επίσης να βοηθήσει με την τριβή.

Αυτή τη στιγμή (Ιούνιος 2022 έχουν μια συμφωνία όπου λαμβάνετε μια δωρεάν μικρή πετσέτα (προπόνηση) για κάθε πετσέτα θαλάσσης που αγοράζετε.

Επισκέψεις: 4

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο

Schreibe einen Kommentar