Φθινοπωρινή αντίστροφη μέτρηση για την κηπουρική – Εξωραϊσμός του Τορόντο με φτελιές

2
Φθινοπωρινή αντίστροφη μέτρηση για την κηπουρική – Εξωραϊσμός του Τορόντο με φτελιές

Φθινοπωρινή αντίστροφη μέτρηση για την κηπουρική

Χωρίς κατηγορία – 15 Αυγούστου 2017

Το φθινόπωρο είναι προ των πυλών και είναι μια από τις πιο σημαντικές περιόδους του χρόνου για τον κήπο σας. Η Elm Landscaping γνωρίζει ότι η κηπουρική και η συντήρηση του γκαζόν δεν είναι απλώς μια καλοκαιρινή δραστηριότητα. Προκειμένου να διατηρήσετε τον κήπο σας να φαίνεται καλύτερα, λίγη αγάπη πάει πολύ. Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι πιο σημαντικοί μήνες για να ξεχειμωνιάσετε το γκαζόν και τον κήπο σας και να προετοιμαστείτε για το επόμενο έτος (ω ναι, σχεδιάζουμε ήδη για το 2018!)

Έχουμε έναν μήνα με τον μήνα οδηγό για τη φροντίδα του γκαζόν και του κήπου σας καθώς όλα τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν το Pumpkin Spice.

Σεπτέμβριος

φθινοπωρινή κηπουρική

Η περίοδος φύτευσης απέχει πολύ από το τέλος! Τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι η τέλεια στιγμή για να φυτέψετε τους φθινοπωρινούς βολβούς σας. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να μεταφυτεύσετε τυχόν θάμνους που έχετε αγοράσει με μπάλες ρίζας τυλιγμένες σε λινάτσα. Βεβαιωθείτε ότι τα βάζετε στο έδαφος δύο έως τρεις ημέρες μετά την αγορά. Μην κάνετε λίπανση μέχρι το δεύτερο έτος, όταν έχουν εδραιωθεί οι ρίζες τροφοδοσίας. Εάν έχετε φθινοπωρινές καλλιέργειες όπως φασόλια, παντζάρια, μπρόκολο, καρότα, κινέζικο λάχανο, λαχανίδα, μαρούλι και μπιζέλια, αξιοποιήστε στο έπακρο τη φύτευση στο τέλος της σεζόν.

Υπάρχει λόγος που το φθινόπωρο είναι η ώρα της συγκομιδής. Ο λαχανόκηπος σας θα πρέπει να απαιτεί καθημερινή συγκομιδή. Διαλέξτε λαχανικά μόλις είναι έτοιμα για να πάρουν τη μεγαλύτερη γεύση και να δημιουργήσετε χώρο για νέα λαχανικά. Εάν ο κήπος με τα βότανα σας φαίνεται καταπράσινος και σκέφτεστε να τα στεγνώσετε για το χειμώνα, κόψτε τα βότανα λίγο πριν ανοίξουν τα λουλούδια για να πάρετε τη μεγαλύτερη γεύση.

Το γκαζόν σας έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για τον χειμώνα. Οι περισσότεροι χλοοτάπητες του Τορόντο είναι ένα υβρίδιο χόρτων ζεστής και δροσερής εποχής. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τα χόρτα της ζεστής εποχής έχουν περάσει τον ήλιο και τα χόρτα της δροσερής εποχής είναι αυτά που αρχίζουν να ανθίζουν. Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσετε το νερό και να φυτέψετε ξανά τις περιοχές που φαίνονται άσχημες.

Οκτώβριος

φθινοπωρινή κηπουρικήΦέτος έχουμε 158 όμορφες μέρες φύτευσης! Η σεζόν φτάνει στο τέλος της επίσημα 9 Οκτωβρίουου με τον πρώτο παγετό. Εάν δεν έχετε φέρει ακόμα τα φυτά εσωτερικού χώρου, κάντε το πριν ξεκινήσετε τη θέρμανση του σπιτιού σας. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να προσαρμοστούν. Πλύνετε τα καλά πριν τα φέρετε μέσα για να απαλλαγείτε από τυχόν παράσιτα και αυγά.

Με τα φυτά εσωτερικού χώρου να μετακομίζουν, σκεφτείτε να κάνετε κάποια μεγαλύτερα έργα έξω. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να φυτέψετε νέα δέντρα και θάμνους, επειδή οι νέες ρίζες θα έχουν αρκετό χρόνο για να εδραιωθούν πριν από την άνοιξη. Αν έχετε υπάρχοντα δέντρα, αποφύγετε να τα κλαδέψετε, γιατί θα χρειαστεί να μείνουν αδρανείς για τον χειμώνα. Ωστόσο, ελέγξτε για κλαδιά που είναι άρρωστα και αφαιρέστε τα πριν το χιόνι.

Τώρα είναι η ώρα να λιπάνετε το γκαζόν σας για την επόμενη άνοιξη. Περιορίστε το πότισμα και δώστε στο λίπασμα την ευκαιρία να απορροφηθεί στο γρασίδι. Οι χλοοτάπητες που γονιμοποιούνται το φθινόπωρο έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν τον χειμώνα.

Νοέμβριος

φθινοπωρινή κηπουρική

Τώρα είναι η ώρα να μαζέψετε τις υπόλοιπες καλλιέργειες, να καθαρίσετε το γκαζόν και τον κήπο και να αφαιρέσετε νεκρά κλαδιά και κλαδιά.

Τέλος, μεταφέρετε τα εργαλεία κηπουρικής σας στην αποθήκευση. Καθαρίστε φτυάρια, φτυάρια, κλαδευτήρια και ψαλίδια κηπουρικής και σκουπίστε τα με ένα λαδωμένο πανί. Φέρτε σωλήνες κήπου και αδειάστε τις εξωτερικές βρύσες σας.

Αφιερώστε ένα λεπτό για να απολαύσετε τους καρπούς της εργασίας σας και να ξέρετε ότι ο κήπος σας είναι καλά προετοιμασμένος για τον χειμώνα που έρχεται. Και όπως πάντα, καλέστε το Elm Landscaping για τις ανάγκες συντήρησης (συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης του χιονιού!)

Schreibe einen Kommentar