Φύτευση πατάτας – Απλά βάζετε μαζί

2
Φύτευση πατάτας – Απλά βάζετε μαζί

Αυτή είναι μια δημοσίευση επισκέπτη. Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ως επισκέπτης στο Just Dabbling Along, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Ο Απρίλιος είναι, φυσικά, ο καλύτερος μήνας για τη φύτευση πατάτας και η κύρια καλλιέργεια πρέπει να είναι στο έδαφος από την 1η Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου. Πάντα βάζω το δικό μου στη γη τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ο χρόνος για να φυτέψετε τις πρώιμες ποικιλίες σας εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το πού βρίσκεστε. Στα νότια μπορεί να είναι μέσα Μαρτίου και στα βόρεια, η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Και πάλι, η επιλογή της τοποθεσίας θα ρυθμίσει σε κάποιο βαθμό την ημερομηνία της πρώτης φύτευσης. Είναι ασφαλέστερο να φυτέψετε σε ζεστό περίγραμμα δύο εβδομάδες νωρίτερα, μετά να φυτέψετε στο ύπαιθρο, γεγονός που συχνά παραβλέπεται.

Οι απόψεις ποικίλλουν ως προς την καλύτερη μέθοδο φύτευσης, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πιο δημοφιλής μέθοδος είναι μακράν η χειρότερη, δηλαδή αυτή του τραπεζιού για τη φύτευση των κονδύλων.

Η καλύτερη μέθοδος είναι να τοποθετήσετε τους κονδύλους σε ειδικές τάφρους και, αν το χώμα είναι βαρύ, να το ελαφρύνετε, τοποθετώντας ένα στρώμα μούχλας φύλλων στον πάτο της τάφρου.

Μια άλλη καλή μέθοδος — με την προϋπόθεση ότι το χώμα έχει σκαφτεί το χειμώνα — είναι να σκάψετε ξανά τη γη, να μετακινήσετε τη γραμμή και να φυτέψετε καθώς προχωρά το σκάψιμο.

Ένα καλό βάθος για να φυτέψετε πατάτες είναι τέσσερις ίντσες βάθος σε βαριά εδάφη και πέντε ίντσες σε ελαφρύτερα εδάφη.

Μπορεί να ειπωθεί εδώ ότι εάν οι κόνδυλοι έχουν φυτρώσει, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τα αδύναμα βλαστάρια και να αφήσετε μόνο δύο ισχυρότερους να παραμείνουν.

Πολλοί κόνδυλοι που αγοράζονται είναι πάνω από το κανονικό μέγεθος, μην διστάσετε να τους κόψετε στη μέση, αφήνοντας τουλάχιστον ένα καλό δυνατό βλαστάρι. Υπάρχει, ωστόσο, ένας κίνδυνος από επίθεση από παράσιτο του εδάφους, με αυτό.

Για να σταματήσετε τη ζημιά από το σκουλήκι χελιού και το συρμάτινο σκουλήκι για να κόψετε κονδύλους, είναι καλή ιδέα να τρίψετε παλιά αιθάλη και ασβέστη στην πληγή.

Μην βάζετε τεχνητή κοπριά στο έδαφος αυτή τη στιγμή, είναι καλύτερο να περιμένετε έως ότου όλα τα φυτά δείξουν φύλλα.

Σε φτωχή γη μπορούν να γίνουν δύο ντύσιμο, ένα όταν το φυτό έχει ύψος περίπου δύο ίντσες και το δεύτερο όταν το φύλλο έχει ύψος περίπου πέντε ίντσες. Σε καλό έδαφος, ένα ντύσιμο θα είναι αρκετό.

Όσον αφορά την απόσταση φύτευσης, είναι καλύτερο να κάνετε τις σειρές δύο πόδια μεταξύ τους για τις πρώτες πρώιμες πατάτες και δέκα ίντσες στη σειρά. δυόμισι πόδια μεταξύ των δεύτερων πρώιμων ποικιλιών και ένα πόδι από κόνδυλο σε κόνδυλο.

Η ισχυρή αναπτυσσόμενη κύρια καλλιέργεια χρειάζεται περισσότερο χώρο και για να τους δοθεί η ευκαιρία να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, είναι συνετό να επιτρέψετε μια αυλή μεταξύ των σειρών, με δεκαπέντε ίντσες από κόνδυλο σε κόνδυλο στην ίδια τη σειρά.

Μερικοί καλλιεργητές μπορεί να πιστεύουν ότι αυτές οι αποστάσεις είναι μάλλον περισσότερες από αυτές που μπορούν να αντέξουν οικονομικά, ωστόσο η εμπειρία που αποκτήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, θα αποδείξει ότι θα έχετε μεγάλες αποδόσεις. Οι κόνδυλοι θα μπορούν να «αναπνέουν» παρά από τις πολυσύχναστες σειρές.

Υπάρχει ακόμα ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί και αυτό είναι? αξίζει να καλλιεργήσετε πατάτες σε ένα μικρό οικόπεδο, γιατί είναι τόσο φθηνές στα καταστήματα.

Λοιπόν η απάντησή μου σε αυτό είναι ότι? Οι πατάτες ταιριάζουν στην αμειψισπορά και είναι πολύ καλές για το έδαφος. Καλλιεργήστε τα λοιπόν, ακόμα κι αν είναι μόνο οι πρώιμες πατάτες σας.

Ο Richard Haigh γράφει τακτικά στο http://the-organic-grower.blogspot.com/ και σας προσκαλεί να διαβάσετε περισσότερα από τα άρθρα του σχετικά με τη βιολογική κηπουρική εκεί.

Πηγή άρθρου: https://EzineArticles.com/expert/Richard_Haigh/51716

Πηγή άρθρου: http://EzineArticles.com/10275955

Schreibe einen Kommentar