1 Ερώτηση που θα φέρει επανάσταση στη ζωή σας

0
1 Ερώτηση που θα φέρει επανάσταση στη ζωή σας

Έχετε κοιτάξει ποτέ μια τεράστια λίστα υποχρεώσεων ή ένα γεμάτο ημερολόγιο και σκεφτήκατε: Πώς έγινε έτσι;

Πώς έφτασα στο σημείο να νιώθω συντετριμμένος από το βάρος διαφόρων υποχρεώσεων; Όλα αυτά τα πράγματα είναι καλά, οπότε γιατί είμαι συγκλονισμένος και έτοιμος να τα παρατήσω όλα;

Αν αυτό νιώθεις τώρα, το καταλαβαίνω. Κάποτε ένιωθα έτσι συνέχεια.

Έχω περάσει χρόνια παγιδευμένος από την τυραννία των καλών πραγμάτων.

Τι άλλαξε λοιπόν, ακριβώς; Είμαι κάποιος ιδιαίτερος μονόκερος, ανοσία στις πιέσεις της σύγχρονης ζωής;

Σε καμία περίπτωση. Καθώς πληκτρολογώ, το γραφείο μου είναι γεμάτο με σημειώσεις Post-It που μου θυμίζουν να παραγγείλω αυτό, κάντε κράτηση, μην ξεχάσετε! Επιπλέον, κοιτάζω μια μακρά ψηφιακή λίστα με εκκρεμότητες που χρειάζονται κάποια σοβαρή οργάνωση και ιεράρχηση.

Με άλλα λόγια, είμαι σαν εσένα. Δεν έχω τη ζωή μου δεμένη τέλεια σε ένα τόξο. Κι όμως, δεν είμαι αγχωμένος αυτή τη στιγμή. Καθώς κοιτάζω τις λίστες, δεν νιώθω το παλιό άγχος να σέρνεται και να σφίγγει το λαιμό μου.

Γιατί όχι? Επειδή επέλεξα να κάνω πρώτα άσκηση και φυσικοθεραπεία σήμερα, αντί να το αναβάλλω μέχρι να τελειώσω όλες τις άλλες εργασίες μου.

Αυτή τη σεζόν, η άσκηση και το PT είναι απαραίτητα για μένα. Και έχω ανακαλύψει ότι αν δεν τους κάνω χώρο, τότε θα νιώθω απογοητευμένος ανεξάρτητα από το πόσα άλλα «καλά» πράγματα κάνω σε μια μέρα.

Αν και τα περισσότερα από τα στοιχεία στις λίστες μου είναι καλά, πολύ λίγα είναι απαραίτητα.

Εδώ πρέπει να δώσω το καπέλο μου στον συγγραφέα και ομιλητή Greg McKeown, του οποίου το βιβλίο Essentialism με εισήγαγε σε αυτήν την έννοια.

Σε αυτό το βιβλίο, κάνει μια λαμπρή δήλωση, την οποία θα παραφράσω εδώ:

Συχνά η επιλογή δεν είναι μεταξύ καλού και κακού, αλλά μεταξύ καλού και ουσιώδης.

Έχει απήχηση σε εσάς; Σίγουρα κάνει για μένα.

Η καθημερινή μου μάχη δεν είναι «Να ληστέψω μια τράπεζα ή να σώσω ένα γατάκι;» Μάλλον, είναι περισσότερο σαν, „Απαντάω σε κάθε email στα εισερχόμενά μου ή γράφω μια νέα αποστολή;“ «Πηγαίνω για γυμναστική και κάνω PT ή απαντώ σε αυτό το έκπληξη τηλεφώνημα από έναν καλό φίλο;»

Καθώς εργάζομαι με πελάτες καθοδήγησης και κοιτάζω πίσω τη ζωή μου, βλέπω ότι συνήθως είναι οι επιλογές «καλές έναντι ουσιαστικών» που μας εκκινούν. Αν δεν διακρίνουμε μεταξύ των δύο, η ζωή μας γεμίζει με καλά πράγματα, αλλά χρεοκοπούμε στα βασικά.

  • Βοηθάμε τους άλλους, αλλά δεν κοιμόμαστε.
  • Λέμε ναι στις προσκλήσεις, αλλά δεν δημιουργούμε καθόλου ήσυχο χρόνο για σκέψη.
  • Κάνουμε εθελοντική εργασία για αξιόλογους σκοπούς, αλλά απωθούμε τη δημιουργικότητά μας.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε αγχωμένοι, κουρασμένοι και αποθαρρυμένοι! Δεν είναι επειδή υπάρχει κάτι κακό με εμάς. Είναι απλώς επειδή μας λείπουν ορισμένα βασικά.

Πολλά πράγματα είναι καλά, αλλά μόνο λίγα πράγματα είναι απαραίτητα.

Διακρίνοντας το Καλό από το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ

Πώς όμως διακρίνεις το καλό από το ουσιαστικό; Πώς κάνετε αυτή τη κρίσιμη διάκριση; Υπάρχει ένα απλό πλαίσιο πέντε λέξεων που με βοηθάει πολύ τον τελευταίο καιρό.

Όπως έγραψα στο νέο μου βιβλίο, δεν χρωστάς σε κανέναν:

«Όποτε έρχομαι στο Spirit αναζητώντας διάκριση ή κατεύθυνση, μου δίνει αυτή την ισχυρή οδηγία: Πήγαινε εκεί που είναι η ζωή.

Να πω ναι σε αυτή την πρόσκληση ή να μείνω σπίτι; Να διαβάζω ή να βλέπω τηλεόραση; Να απλώσω το χέρι ή να κάτσω σε ησυχία; Πήγαινε εκεί που είναι η ζωή.

Αυτές οι πέντε λέξεις μου δίνουν την άδεια να αξιοποιήσω αυτό που μου φαίνεται ζωή κάθε στιγμή. Όταν μοιράζομαι αυτή τη φράση με τους πελάτες καθοδήγησης, συχνά αρχίζουν να τη χρησιμοποιούν αμέσως, με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μας βοηθά όλους να περάσουμε από τις λίστες υπέρ/κατά και την ανάλυση νοητικού επιπέδου στην εμπιστοσύνη στη διαίσθηση. Μας ελευθερώνει να φτάσουμε στην ουσία του θέματος.

Αλλά δυσκολευτήκατε ποτέ να δείτε πράγματα τόσο απλά, τόσο καθαρά;

Το «πήγαινε εκεί που είναι η ζωή» λειτουργεί μόνο αν δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να νιώσει πώς νιώθεις πραγματικά παρά πώς «υποτίθεται» να νιώθεις. Εάν αισθάνεστε πολύ ανήσυχοι, τότε οι πιθανότητες είναι καλές να αισθάνεστε παγιδευμένοι μεταξύ των αληθινών συναισθημάτων σας και των εγκεκριμένων ρόλων σας. καθώς κάνετε πινγκ-πονγκ ανάμεσά τους, το άγχος σας αυξάνεται».

1 Ερώτηση που θα φέρει επανάσταση στη ζωή σας

Να τι ξέρω…

Η διέξοδος από το άγχος δεν είναι να συνεχίσετε να βιάζεστε, να κάνετε περισσότερα και να υποτιμάτε τα αληθινά σας συναισθήματα. Αντίθετα, η διέξοδος είναι να αμφισβητήσετε την υπόθεση που σας κρατάει κολλημένους.

Αμφισβητήστε τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τις στάσεις που σας λένε ότι δεν είναι εντάξει να γνωρίζετε τι γνωρίζετε και να αισθάνεστε αυτό που αισθάνεστε.

Εδώ είναι η θαυμάσια αλήθεια: Βαθιά μέσα σας, γνωρίζετε ήδη τη διαφορά μεταξύ καλού και ουσιαστικού.

Η ερώτηση είναι:

Θα αφοσιωθείς στο να κάνεις το έργο της ανακάλυψης αυτού που ήδη γνωρίζεις;

Και θα τολμήσεις να ζήσεις ανάλογα;

1 Βασική ερώτηση που θα φέρει επανάσταση στη ζωή σας

Schreibe einen Kommentar