3 βήματα για να είσαι αισιόδοξος

1
3 βήματα για να είσαι αισιόδοξος

Όσο πιο ισορροπημένη και θετική είναι η ψυχική και συναισθηματική σας κατάσταση, τόσο περισσότερο το αντικατοπτρίζουν οι επιλογές, η συμπεριφορά, οι ενέργειες και τα αποτελέσματά σας και η εμπειρία σας από τη ζωή βελτιώνεται.

Ενώ μπορούμε να δούμε έρευνες που δείχνουν κάποια πιθανά οφέλη της αισιοδοξίας και συνδέσεις μεταξύ του επιπέδου της αισιοδοξίας ενός ατόμου και πράγματα όπως η υγεία και η μακροζωία του, δεν χρειάζεται ένας επιστήμονας πυραύλων ή ερευνητικές μελέτες για να μας πει αυτό που ήδη γνωρίζουμε εγγενώς …

Είμαστε αρκετά έξυπνοι για να ξέρουμε ότι αν σκεφτόμαστε πιο θετικά και νιώθουμε πιο αισιόδοξοι, όλα τα άλλα στη ζωή μας είναι λίγο (ή πολύ) πιο εύκολα.

Και τα πιο σημαντικά 2 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αισιοδοξία εκ των προτέρων είναι:

 1. ΔΕΝ γεννιέσαι αισιόδοξος και ΔΕΝ γεννιέσαι απαισιόδοξος. Αυτοί είναι ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ τρόποι ύπαρξης και συμπεριφοράς, το οποίο αναλαμβάνουμε στη ζωή μας μέχρι σήμερα, λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η νοοτροπία μας. Ως ενήλικας, λοιπόν, μπορείτε να ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ και να επαναρυθμίσετε το μυαλό σας σε όποια προοπτική προτιμάτε.
 2. Η αισιοδοξία ΔΕΝ αρνείται την πραγματικότητα. Δεν χάνεται στη γη λα-λα γεμάτη ψεύτικα ουράνια τόξα, νεράιδες και μονόκερους! Είναι μια σκόπιμη επιλογή να κρατήσει κανείς ανοιχτό το μυαλό και την καρδιά του, να φέρει συνειδητή επίγνωση, ελεύθερη βούληση και δυνατότητα σε οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Είναι ευφυΐα να ξέρεις ότι η δική σου αντίληψη επηρεάζει τα αποτελέσματα της ζωής σου.

Πίστευα ότι ήμουν αισιόδοξος. Μέχρι που έκανα μια κλινική συνεδρία ύπνωσης για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα και ο ιατρός μου πρότεινε να ωφεληθώ από το να μάθω πώς να είμαι αισιόδοξος! Σοκαρισμένος, το έσκαψα για να καταλάβω τι εννοούσε και ανακάλυψα ότι στην πραγματικότητα έδειχνα τα χαρακτηριστικά ενός απαισιόδοξου! Μικρές ύπουλες αρνητικές τάσεις που μεταμφιέζονταν ως «να είσαι ρεαλιστής».

Από εμπειρία από πρώτο χέρι, μπορώ να βεβαιώσω ότι:

 • Μπορείτε να αλλάξετε απολύτως από απαισιόδοξος σε αισιόδοξος, και
 • Βελτιώνει τη ζωή σας με ατελείωτους τρόπους!

Δεν θα ήμουν υγιής τώρα, ούτε θα είχα τη ζωή που ονειρευόμουν, αν δεν είχα επιλέξει να είμαι αισιόδοξος. Τουλάχιστον επειδή μια απαισιόδοξη άποψη θα ήταν: «Δεν μπορώ να θεραπεύσω και δεν μπορώ να έχω τη ζωή των ονείρων μου, άρα τι νόημα έχει!». Τέλος της ιστορίας. Αλλά η αισιοδοξία είναι μια διαφορετική ιστορία, με ένα διαφορετικό, πιο μαγικό, όμορφο τέλος.

Σε περίπτωση που χάσατε τους άλλους πόρους μου σχετικά με τον τρόπο αναγνώρισης των απαισιόδοξων εν ενεργεία, ώστε να μπορείτε να το πιάσετε και να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας, παρακάτω είναι 4 κοινά πράγματα που κάνουν οι απαισιόδοξοι. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε αυτό το μοτίβο του μυαλού, ώστε αν σας συμβεί, να μπορείτε να το μεταμορφώσετε:

 1. Ερμηνεία καταστάσεων/ανθρώπων είναι άμεσα αρνητικό ως αφετηρία.
 2. Υπερβολή ή διόγκωση της αρνητικότητας (ταΐζοντάς την, μεγαλώνοντάς την, ψάχνοντας για περισσότερα, κάνοντας την χειρότερη από ό,τι είναι)
 3. Υπόθεση ότι το αρνητικό πράγμα/κατάσταση/άτομο είναι διάχυτο ή μόνιμο («αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», «δεν υπάρχει διέξοδος», «αυτό είναι καταδικασμένο», «δεν υπάρχει λύση»)
 4. Προβολή της αρνητικότητας πέρα ​​από το πλαίσιο της κατάστασης (ερμηνεύοντας ότι θα επηρεάσει αρνητικά όλους τους τομείς της ζωής σας, έναντι του περιορισμού της στη συγκεκριμένη κατάσταση).

Καθώς παρατηρείτε αυτά τα μοτίβα, κρατήστε την απόλυτη ΑΓΑΠΗ & ΚΟΜΠΟΝΙΑ για τον εαυτό σας. Θυμηθείτε ότι η απαισιοδοξία μαθαίνεται (συχνά από νωρίς στη ζωή, προτού καν είμαστε αρκετά συνειδητοποιημένοι για να γνωρίζουμε καλύτερα). Είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι βιώνουμε αυτούς τους τομείς ανάπτυξης. Δεν είναι πρόβλημα!

ΚΑΙ… οι απαισιόδοξες τάσεις μετατρέπονται εύκολα σε νέα, ισχυρή, αισιοδοξία που αλλάζει τη ζωή.

Χρειαζόμαστε αυτή την κατανόηση εάν θέλουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω στην ψυχική και συναισθηματική μας ευεξία και σε μια καλύτερη ζωή. Γιατί πώς μπορούμε να αλλάξουμε στον εαυτό μας αυτό που δεν βλέπουμε ή δεν καταλαβαίνουμε;

Έτσι, στο παρακάτω προπονητικό βίντεο, καλύπτουμε:

 • Τα 3 βήματα ενός αισιόδοξου
 • Πώς αυτά τα απλά βήματα θα διακόψουν και θα αντικαταστήσουν τα απαισιόδοξα μοτίβα.
 • Και θα βλέπετε γιατί αυτό λειτουργεί ΑΜΕΣΑ, κάθε φορά!

3 βήματα για να είσαι αισιόδοξος

Εξασκηθείτε στα 3 βήματα ενός αισιόδοξου παρακάτω. Καθώς εκτυλίσσονται καταστάσεις ή εμπειρίες στην ημέρα σας ή καθώς εμφανίζονται σκέψεις για το παρόν ή το μέλλον – πείτε στον εαυτό σας…

 1. ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ – Ποιος είναι ένας ουδέτερος (ή θετικός) τρόπος ερμηνείας αυτής της κατάστασης? Θυμηθείτε ότι το ουδέτερο είναι πάντα διαθέσιμο – καθώς εστιάζει απλώς στα καθαρά γεγονότα χωρίς να προστίθεται κανένα νόημα, όχι
  κρίση, καμία γνώμη.
 2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ – Για τι είμαι ευγνώμων; Ψάξτε για κάτι για το οποίο να είστε ευγνώμονες μέσα/γύρω από την κατάσταση
  ή απλά στη ζωή σας γενικά (το να ευχαριστείτε για κάτι που ήδη υπάρχει μετατοπίζει αμέσως την ενεργειακή σας κατάσταση και σας βοηθά να αισθάνεστε πιο ανάλαφροι).
 3. ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ – Τι είναι μια νέα δυνατότητα; Ανοίξτε το μυαλό σας στην ατελείωτη σειρά δυνατοτήτων που μπορεί να είναι διαθέσιμες στο μέλλον, ακόμη και απλώς αναγνωρίζοντας ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ δυνατότητες που δεν μπορείτε να δείτε αυτήν τη στιγμή.

Μια εύκολη υπενθύμιση είναι το ακρωνύμιο CG O.

Συνειδητή ερμηνεία, ευγνωμοσύνη, αισιοδοξία!

Σχετικοί πόροι για να είσαι αισιόδοξος

3 βήματα για να είσαι αισιόδοξος

Schreibe einen Kommentar