3 φαρμακευτικά ζιζάνια που θα θέλετε να κρατήσετε στην αυλή και τον κήπο σας

0
3 φαρμακευτικά ζιζάνια που θα θέλετε να κρατήσετε στην αυλή και τον κήπο σας

Όταν ξεκινάτε τον εποχιακό καθαρισμό της αυλής, μπορεί να συναντήσετε κάποια ζιζάνια που κανονικά θα τραβούσατε και θα ξεφορτωθείτε. Εάν ξεκινάτε ένα κιτ φυσικής θεραπείας ή ένα ντουλάπι φυσικών φαρμάκων (ή την πιο περίεργη λέξη που μου αρέσει, το Homestead Apothecary σας) στο σπίτι σας, τότε μπορεί να θέλετε να επιβραδύνετε και να ρίξετε μια ματιά σε διαφορετικά ζιζάνια. Περπατώντας γύρω από το σπίτι σας μπορεί να δείξει ότι έχετε πολλά πολύτιμα ζιζάνια στην αυλή σας που έχουν πραγματικά φαρμακευτική αξία.

Εδώ είναι μερικά από αυτά τα ζιζάνια και μερικές σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το καθένα.

Τσουκνίδα

Όταν μερικοί άνθρωποι ακούν τις λέξεις τσουκνίδα σκέφτονται ξεσπάσματα στο δέρμα, φαγούρα και εξανθήματα. Υπάρχουν μερικές πολύ καλές χρήσεις που είναι ιατρικά ωφέλιμες για την τσουκνίδα που μπορεί να σας κάνουν να αποφασίσετε να κρατήσετε το ζιζάνιο στην αυλή σας. Η τσουκνίδα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος. Η τσουκνίδα μπορεί να ληφθεί σε μορφή κάψουλας για να βοηθήσει με τον πόνο από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος καθώς και από διαρροές και άλλα σχετικά θέματα. Αν και μπορεί να ληφθεί σε μορφή τσαγιού, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ήταν η συγκομιδή των φύλλων, η αφυδάτωση και η λήψη τους σε μορφή κάψουλας.

Πικραλίδα

Η πικραλίδα είναι ένα μικρό κίτρινο ανθοφόρο ζιζάνιο που μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα με αγριολούλουδα με την πρώτη ματιά. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα από τα πιο κοινά ζιζάνια και πρέπει να φυλάσσεται σε κάθε αυλή. Εδώ είναι οι λόγοι γιατί.

Το λουλούδι αναγνωρίζεται πολύ εύκολα και συγκομίζεται εύκολα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τσάγια, σαλάτες, ακόμα και ως σιρόπι. Όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινές εφαρμογές μαγειρέματος, αλλά μπορεί επίσης να καταποθεί για να βοηθήσει σε προβλήματα πέψης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ρίζα της πικραλίδας έχει αποδειχθεί ότι βοηθά με πόνους, πόνους στο σώμα και σε περιπτώσεις σοβαρών ημικρανιών.

Πέρα από τα ιατρικά οφέλη, οι πικραλίδες είναι ένας εξαιρετικός επικονιαστής για τις μέλισσες, επομένως η διατήρηση αυτών των ζωντανών κίτρινων λουλουδιών στην αυλή σας έχει πολλές χρήσιμες χρήσεις.

Φλόμος

Το ζιζάνιο του Mullein παράγει ένα κίτρινο φυτό με ψηλό μίσχο. Αυτό είναι αρκετά προφανές σε
στα περισσότερα μέτρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους ιατρικούς σκοπούς. Η πρωταρχική χρήση του
το λουλούδι και τα φύλλα βοηθούν σε θέματα που σχετίζονται με τη διάρροια που έχουν διαρκέσει περισσότερο
από μια μέρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το φυτό για ναυτία και για βοήθεια με έντονους εμετούς.

Λόγω αυτών των πλεονεκτημάτων, το ζιζάνιο χρησιμοποιείται συχνά για βοήθεια στη μείωση των συμπτωμάτων
σχετίζεται με τροφική δηλητηρίαση.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η μικρή βαθιά βουτιά στα φαρμακευτικά ζιζάνια που βρίσκονται στην πίσω αυλή σας και σε τι χρησιμοποιούνται συνήθως. Πάντα ψάχνω για λιτούς και πιο φυσικούς τρόπους για να προσθέσω στο φαρμακείο του σπιτιού μου (ντουλάπι φαρμάκων).

Εάν ανησυχείτε να αφήσετε αυτά τα ζιζάνια να μεγαλώσουν άγρια, σκεφτείτε το. Μπορείς
στην πραγματικότητα μεγαλώνουν εύκολα ζιζάνια σε ελεγχόμενη περιοχή όπως θα κάνατε με άλλα φυτά και λουλούδια.
Απλώς αποκόψτε μια περιοχή και δημιουργήστε έναν ιατρικό κήπο που είναι γεμάτος από αυτά τα ζιζάνια. Αυτοί
θα τεμαχιστεί και θα συγκομιστεί εύκολα, ενώ θα αποφευχθεί η ανάμειξη με το τοπίο που
έχετε δουλέψει σκληρά για να δημιουργήσετε.

Σχετικές αναρτήσεις:

Schreibe einen Kommentar