5 Συμβουλές για έναν αρχάριο δρομέα

1
5 Συμβουλές για έναν αρχάριο δρομέα

Γνωρίζατε ότι το τρέξιμο κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία;

Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι το τρέξιμο βελτιώνει τη διάθεση, το τρέξιμο ανακουφίζει από το άγχος και ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου. Αποδεικνύεται ότι το τρέξιμο αυξάνει τις συγκεντρώσεις της νορεπινεφρίνης στο σώμα, μιας χημικής ουσίας που βοηθά στη μετριοπάθεια της αντίδρασης του οργανισμού στο στρες.

Αυτό το ανακάλυψα από πρώτο χέρι όταν ξεκίνησα να τρέχω πριν από χρόνια. Ποτέ δεν με ενδιέφερε να τρέξω, αλλά αποφάσισα να εγγραφώ για ένα 5k για την προετοιμασία του γάμου μου. Δεν περίμενα να ερωτευτώ το τρέξιμο και τον τρόπο που με έκανε να νιώθω.

Αφού συμπλήρωσα αυτά τα πρώτα 5k, ήξερα ότι είχα κολλήσει! Το τρέξιμο με έκανε να νιώθω δυνατή και σίγουρη. Συνέχισα να ολοκλήρωσα διάφορους ημιμαραθώνιους, μαραθώνιους, ένα τρίαθλο και τελικά άρχισα να προπονώ ο ίδιος δρομείς! Λατρεύω τα οφέλη για την ψυχική υγεία του τρεξίματος και αυτό είναι που με κάνει να επιστρέφω για περισσότερα.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να ξεκινήσετε με το τρέξιμο αν θέλετε να ζήσετε και εσείς τα οφέλη για την ψυχική υγεία του τρεξίματος; Μοιράζομαι 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το τρέξιμο.

5 Συμβουλές για έναν αρχάριο δρομέα

1. Επενδύστε στο σωστό ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο

Η πιο σημαντική συμβουλή που μοιράζομαι πάντα με νέους δρομείς είναι να επενδύσουν σε ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο υψηλής ποιότητας. Πολλοί άνθρωποι αντιστέκονται στο να αποκτήσουν καλά παπούτσια επειδή τείνουν να είναι ακριβά, αλλά είναι τόσο σημαντικά για να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τραυματισμούς. Η επένδυση σε καλά παπούτσια είναι μια επένδυση στην υγεία σας.

Συνιστώ να αγοράσετε μια επαγγελματική εφαρμογή παπουτσιών σε ένα κατάστημα τρεξίματος. Πολλά καταστήματα τρεξίματος παρέχουν δωρεάν εξαρτήματα παπουτσιών για τρέξιμο. Θα συζητήσουν μαζί σας τους στόχους σας, ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν ένα παπούτσι που ανταποκρίνεται καλύτερα στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Θα διαγνώσουν το βήμα, το βήμα και τη στάση σας για να βρείτε ένα παπούτσι που είναι καλύτερο για εσάς!

2. Ξεκινήστε δημιουργώντας μια ρουτίνα περπατήματος

Μερικές φορές το πιο δύσκολο μέρος της οικοδόμησης μιας νέας συνήθειας είναι να ξεκινήσετε! Αν σας ενδιαφέρει να ξεκινήσετε μια ρουτίνα τρεξίματος, μπορείτε να ξεκινήσετε προσθέτοντας μια ρουτίνα πεζοπορίας στο πρόγραμμά σας.

Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια συνήθεια άσκησης. Μόλις προσθέσετε με επιτυχία το περπάτημα στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

3. Κάντε διαστήματα πεζοπορίας/τρεξίματος

Μην φοβάστε να κάνετε διαλείμματα με τα πόδια, ειδικά όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά. Ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να τρέχουν είναι κάνοντας διαστήματα βόλτας/τρεξίματος. Αυτό σας βοηθά να χτίσετε την αντοχή σας και σας προετοιμάζει σιγά σιγά να ξεκινήσετε να τρέχετε για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Το περπάτημα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε λίπος και να βοηθήσετε στην αποκατάσταση. Η προσθήκη περιπάτων στην προπόνησή σας όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε στο τρέξιμο.

4. Μην αναλαμβάνετε πάρα πολύ και πολύ γρήγορα

Όταν προσπάθησα για πρώτη φορά να τρέξω πίσω στο κολέγιο, βγήκα έξω και έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Όταν επέστρεψα στον κοιτώνα μου, ουσιαστικά κατέρρευσα επειδή είχα υπερφορολογήσει τον εαυτό μου. Αυτή ήταν η μόνη διαδρομή που έκανα ποτέ εκείνη τη χρονιά. Νόμιζα ότι το τρέξιμο ήταν πολύ δύσκολο και δυστυχώς δεν του έδωσα άλλη ευκαιρία για μερικά χρόνια.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το τρέξιμο, θέλετε να εστιάσετε στην απόσταση και όχι στον ρυθμό. Ένας εύκολος τρόπος για να καείτε γρήγορα είναι να αναλάβετε πολύ γρήγορα. Πήγαινέ αργά. Κάνε υπομονή.

Αν θέλετε το τρέξιμο να είναι βιώσιμο για εσάς, πρέπει να ξεκινήσετε αργά. Αν αισθάνεται πολύ γρήγορα, μάλλον είναι!

5. Συνεχίστε! Μην τα παρατάς!

Όταν είστε νέοι στο τρέξιμο, θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο. Μην τα παρατάς!

Όταν αρχίσετε να τρέχετε για πρώτη φορά, θα είναι αναπόφευκτα άβολα επειδή δοκιμάζετε κάτι νέο! Δώστε του λίγο χρόνο και κάντε υπομονή.

Το σώμα σας θα προσαρμοστεί και θα γίνει πιο εύκολο. Προτού το καταλάβετε, θα αισθάνεστε ότι ο δρομέας είναι ψηλά και τόσο χαρούμενος που είχατε την αποφασιστικότητα να μείνετε μαζί του αρκετά για να δείτε αποτελέσματα!

Καλό Τρέξιμο!

Σχετικές πηγές για την ψυχική υγεία

5 Συμβουλές για έναν αρχάριο δρομέα

Schreibe einen Kommentar