5 φοβερές ποικιλίες ντομάτας για να αναπτυχθούν για φανταστικές σπιτικές σάλτσες

2
5 φοβερές ποικιλίες ντομάτας για να αναπτυχθούν για φανταστικές σπιτικές σάλτσες

Με χιλιάδες ποικιλίες ντομάτας στην αγορά, η επιλογή των καλύτερων επιλογών για τον κήπο σας μπορεί να φαίνεται σαν μια μνημειώδης εργασία. Δεδομένου ότι κάθε ποικιλία προσφέρει το δικό της μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών, θα θελήσετε να κάνετε επιλογές με βάση τον τρόπο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την πολύτιμη γενναιοδωρία του κήπου σας. Εάν ο στόχος σας είναι να διατηρήσετε και να σερβίρετε νόστιμη σάλτσα ντομάτας, ορισμένες ποικιλίες είναι πιο κατάλληλες για τη δουλειά από άλλες.

Οι καλύτερες ντομάτες για ζουμερές σπιτικές σάλτσες έχουν λιγότερους σπόρους και σφιχτή, κρεατική υφή.

Καλλιεργήστε αυτές τις 5 φοβερές ποικιλίες ντομάτας για φανταστικές σπιτικές σάλτσες

Ρωσικές μεγάλες ντομάτες Roma

Αυτή η ανθεκτική στις ασθένειες ντομάτα κειμήλιο είναι εξαιρετική για πάστες και σάλτσες. Αν θέλετε να σας βλέπουν ως λάτρης της σάλτσας ντομάτας, θα θελήσετε να καλλιεργήσετε αυτήν την ποικιλία. Πολλοί ειδικοί της ντομάτας και κύριοι κηπουροί αποκαλούν πραγματικά τους Ρώσους Big Roma «την τέλεια σάλτσα ντομάτα». Σε αντίθεση με τις περισσότερες ντομάτες με πάστα και σάλτσα, αυτή είναι μια απροσδιόριστη ποικιλία (που σημαίνει αμπελουργική ποικιλία) που παράγει μεγάλα, σκούρα και βαθυκόκκινα φρούτα με καθαρή και πλούσια γεύση που είναι διαθέσιμη καθ‘ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Οι ρωσικές ντομάτες Big Roma είναι νόστιμες ψητές και κατεψυγμένες για να γίνουν αργότερα εκπληκτικές σάλτσες ζυμαρικών
Οι ρωσικές ντομάτες Big Roma είναι νόστιμες ψητές και κατεψυγμένες για να γίνουν αργότερα εκπληκτικές σάλτσες ζυμαρικών.

San Marzano Tomatoes

Αυτή η ιταλική ποικιλία ντομάτας παράγει ένα βαθύ κόκκινο φρούτο μήκους μεταξύ 3 και 4 ιντσών. Μερικοί ειδικοί στην κηπουρική πιστεύουν ότι το San Marzano κάνει την απόλυτη καλύτερη σάλτσα ντομάτας. Προειδοποιήστε, ωστόσο, μην κρίνετε το San Marzano από την ακατέργαστη, σωστή γεύση του. Η άψητη γεύση αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά, αλλά η διαδικασία μαγειρέματος για να φτιάξετε σάλτσα απελευθερώνει τις μαγικές ιδιότητες σε αυτή τη νόστιμη ποικιλία ντομάτας.

Πολωνικές ντομάτες Linguisa

Η πολωνική ντομάτα Linguisa είναι μια ποικιλία κειμήλιο με πολύ κρεατώδη σάρκα. Παράγει μεγάλα φρούτα που έχουν σχήμα λουκάνικου και ζυγίζουν μέχρι 12 ουγγιές. Αυτές οι παράξενες και μοναδικές ντομάτες είναι ιδανικές για σάλτσες και πάστες. Η συγκεκριμένη ντομάτα κάνει μια πιο γλυκιά σάλτσα και αποτελεί κορυφαία επιλογή πολλών απαιτητικών καλλιεργητών ντομάτας που κάνουν σάλτσα σε όλο τον κόσμο.

καλύτερες ντομάτες για καλλιέργεια για σάλτσα;
Ανυπομονώ να ξεκινήσει ξανά η κηπουρική για να έχω φρέσκια ντομάτα από το αμπέλι

Jersey Devil Tomatoes

Η ντομάτα Jersey Devil είναι εξαιρετικά παραγωγική. Με λαμπερά κόκκινα φρούτα σε σχήμα μπανάνας που φτάνουν τα 4 έως 5 ίντσες σε μήκος στην ωριμότητα, το Jersey Devil έχει πολύ λίγους σπόρους και μια πλούσια, γλυκιά γεύση. Χάρη στην παχιά, σαρκώδη υφή της, αυτή η νόστιμη ντομάτα μπορεί επίσης να καταναλωθεί κατευθείαν από το κλήμα σε σάντουιτς και σαλάτες.

Ντομάτες πάστας Amish

Αυτή η εξαιρετική ποικιλία ντομάτας που παράγει σάλτσα αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει επιλεγεί από το περιοδικό Organic Gardening ως κορυφαίος πολτός ντομάτας. Δεδομένου ότι το ευέλικτο φρούτο είναι πιο ζουμερό από τις περισσότερες άλλες ποικιλίες ντομάτας με πάστα, αυτή η νόστιμη ντομάτα είναι ιδανική για φαγητό απευθείας από τον κήπο. Επομένως, μην φοβάστε να προσθέσετε λίγο στην αγαπημένη σας σαλάτα ή σάντουιτς, αλλά φροντίστε να εξοικονομήσετε αρκετά ώστε να φτιάξετε πολλή πηχτή και γεμάτη σάλτσα!

Φυσικά, αυτή η λίστα απέχει πολύ από το να είναι περιεκτική. Υπάρχουν πολλές άλλες καταπληκτικές επιλογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε χυμώδεις πάστες και σάλτσες. Αυτή η λίστα είναι μια εξαιρετική αφετηρία, ωστόσο, επειδή μπορείτε εύκολα να βρείτε πολλές από αυτές τις ποικιλίες στα τοπικά κέντρα κήπου ή στο διαδίκτυο. Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά ή όλα στον κήπο σας φέτος για πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα αργότερα!

Σχετικές αναρτήσεις:

Καρφιτσώστε αυτήν την εικόνα:

Οι καλύτερες ποικιλίες ντομάτας για σάλτσες όπως σάλτσα μακαρονιών, σάλτσα πίτσας κ.λπ.


Schreibe einen Kommentar