7 πρακτικές συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη την κηπουρική

2
7 πρακτικές συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη την κηπουρική

Η κηπουρική δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν έχετε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια σε αυτήν. Δεν θα σας πάρει πολύς καιρός πριν αρχίσετε να αισθάνεστε κουραστικές και κουραστικές για να φροντίζετε τα παρτέρια, να κλαδεύετε και να κάνετε κάθε είδους άλλες δουλειές στον κήπο. Ο σκοπός της κηπουρικής είναι να σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι, όχι εξαιρετικά κουρασμένοι.

Για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να υιοθετήσετε μερικά έξυπνα κόλπα που θα κάνουν τη ροή εργασίας εύκολη. Οι παρακάτω τεχνικές στοχεύουν να σας κρατήσουν ευκρινείς στις εργασίες κηπουρικής ενώ σας βοηθούν να εξοικονομήσετε την ενέργειά σας.

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι ευλογία

Είτε είναι κατασκευασμένα από ξύλο (κατασκευασμένο ή κανονικό), πλακόστρωτα ή τσιμεντόλιθους, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα διευκολύνουν τις προσπάθειές σας στον κήπο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κατασκευή υπερυψωμένων κρεβατιών μόνοι σας, καθώς θα δείτε πιο συχνά κιτ σε μεγάλα καταστήματα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι το ύψος του υπερυψωμένου κρεβατιού δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Συνιστάται το πολύ 40 ίντσες. Πρέπει επίσης να τα κάνετε τουλάχιστον 3-4 πόδια πλάτος, ώστε η πρόσβαση στη μέση να μην είναι δύσκολη.

Κηπουρική σε δοχεία

Τα δοχεία είναι επίσης βολικά για σκοπούς κηπουρικής, αφού μπορείτε πρακτικά να τα τοποθετήσετε σε όποιο ύψος είναι κατάλληλο. Μπορείτε να τα βάλετε στο έδαφος ή σε ένα τραπέζι, αν αυτό σας βολεύει περισσότερο. Το ξεβοτάνισμα των φυτών σε δοχεία είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι σε υπερυψωμένα κρεβάτια και μπορείτε επίσης να τα ποτίζετε χωρίς πολύ κόπο. Ανάλογα με το μέγεθος του δοχείου, δεν θα έχετε πολύ πρόβλημα. Αξίζει τον κόπο να ελέγξετε για δοχεία με τροχούς, καθώς είναι πολύ εύκολο να μετακινηθούν.

Χρησιμοποιείτε μόνο εργονομικά εργαλεία

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων διαθέσιμα εκεί έξω και μπορείτε να κάνετε μια επιλογή για να αποκτήσετε πιο βολικά. Για παράδειγμα, υπάρχουν εργαλεία με μικρότερες λαβές και τέτοια που συνοδεύονται από τιράντες για την προστασία των καρπών σας. Ορισμένα εργαλεία διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό λαβής με καμπύλες λαβές και εσοχές για τα δάχτυλα. Εάν αισθάνεστε ότι η λαβή ενός εργαλείου δεν είναι τόσο άνετη όσο θα έπρεπε, χρησιμοποιήστε μόνωση σωλήνα ή ταινία για να το κάνετε.

Επενδύστε σε ένα σύστημα τροχαλίας για κρεμαστά καλάθια

Εάν βρίσκετε τα κρεμαστά καλάθια πολύ βαριά για να τα μετακινήσετε, να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να πάρετε ένα σύστημα τροχαλίας για αυτά. Αυτό μειώνει το βάρος κατά το ήμισυ τουλάχιστον και είναι αρκετά βολικό. Μπορείτε να κατεβάσετε τα καλάθια όταν πρέπει να τα ποτίσετε ή να φροντίσετε τα φυτά εκεί και στη συνέχεια να τα επιστρέψετε εκεί που πρέπει με ευκολία.

Προσαρμόστε το ποτιστήρι σύμφωνα με τις δυνατότητές σας

Εάν δεν μπορείτε να σηκώσετε βαριά, ίσως ένα τυπικό πότισμα μπορεί να αποδειχθεί κακή απόφαση. Αυτό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα μικρότερο δοχείο που είναι πιο εύκολο να το σηκώσετε και να το μεταφέρετε.

Κάντε προθέρμανση πριν ξεκινήσετε την εργασία και κάντε διαλείμματα

Αντιμετωπίστε την κηπουρική με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Για να προετοιμάσετε το σώμα σας, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε εύκολα, ως προθέρμανση πριν από την πραγματική προπόνηση. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι να κάνετε τακτικά διαλείμματα για να μην κουράζεστε γρήγορα αφού ξεκινήσετε. Καθίστε για λίγα λεπτά ή σηκωθείτε για να τεντώσετε τα πόδια σας εάν δουλεύετε κάτι στο έδαφος.

Κηπουρική διαδοχής

Εάν φυτεύετε καλλιέργειες, θα πρέπει να δοκιμάσετε τη διαδοχική κηπουρική. Αυτό σημαίνει φύτευση καλλιεργειών σε κλιμακωτές ημερομηνίες. Με αυτόν τον τρόπο θα ωριμάσουν σε διαφορετικούς χρόνους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι.

Όλες αυτές οι πρακτικές συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν πολύ τις προσπάθειές σας στον κήπο. Θυμηθείτε να τα εφαρμόσετε και θα διαπιστώσετε ότι η δουλειά δεν είναι τόσο δύσκολη.

Μάθετε περισσότερες υπέροχες συμβουλές με Τοπικοί Κηπουροί.

Πηγή άρθρου: https://EzineArticles.com/expert/Simon_Ballard/2352079

Πηγή άρθρου: http://EzineArticles.com/10112448

Schreibe einen Kommentar