8 εβδομαδιαίες συνήθειες προγραμματισμού για να κάνετε περισσότερα

8 εβδομαδιαίες συνήθειες προγραμματισμού για να κάνετε περισσότερα

Oktober 2, 2022 0 Von admin

Όπως είπε κάποτε ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν — «Εάν αποτύχετε να σχεδιάσετε, σχεδιάζετε να αποτύχετε».

Η ζωή έχει τόσα πολλά κινούμενα μέρη και είναι αδύνατο να παρακολουθείς τα πάντα όταν ζεις μια γεμάτη ζωή.

Εκεί μπαίνουν οι συνήθειες προγραμματισμού. Δημιουργώντας ρουτίνες και τελετουργίες, κάνετε πολύ πιο εύκολο να ολοκληρώσετε τα πράγματα και να εμφανίζεστε λιγότερο διάσπαρτοι και καταπονημένοι και ποιος καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά από το να καλλιεργήσετε κάποιες συνήθειες εβδομαδιαίου προγραμματισμού;

Τελετουργικές ιδέες για τις συνήθειες εβδομαδιαίου προγραμματισμού σας

Να έχετε μια Κυριακή GYST ημέρα

Έχετε ακούσει για αυτήν την εβδομαδιαία πρακτική από YouTuber Kalyn Nicholson ονομάζεται „Get Your Shit Together Day“ γνωστό και ως GYST Day; Είναι αυτό που μπορεί να θεωρήσετε μια κυριακάτικη ρουτίνα, αλλά ανέβηκε στο επόμενο επίπεδο. Ο τρόπος που το εξασκώ είναι αναλύοντάς το σε αυτούς τους τρεις κύριους τομείς: συντήρηση, προετοιμασία και αυτοφροντίδα, με αυτή τη σειρά.

Μου αρέσει να συντηρώ κάνοντας πράγματα που έχουν παραμεληθεί για λίγο. κάντε πράγματα για να προετοιμαστείτε για την εβδομάδα που ακολουθεί. και τέλος, να προσέχω τον εαυτό μου, ώστε να νιώθω ότι ο καλύτερος εαυτός μου για την εβδομάδα που έρχεται.

Δημιουργήστε μια λίστα για κάθε Κυριακή, χωρίστε τις σε αυτές τις κατηγορίες και νιώστε έτοιμοι για μια επιτυχημένη εργάσιμη εβδομάδα.

Δημιουργήστε μια λίστα „μην κάνετε“.

Γνωρίζουμε ότι έχετε μια λίστα υποχρεώσεων, αλλά τι γίνεται με τα πράγματα στα οποία δεν πρόκειται να εστιάσετε; Συνιστώ να δημιουργήσετε μια μηνιαία κύρια λίστα με όλες τις εργασίες σας, ώστε να τις έχετε όλες γραμμένες και, στη συνέχεια, να τις σημειώσετε (μπορείτε ακόμη και να κωδικοποιήσετε χρώμα) με τα εξής:

  1. Κάντε αυτό αμέσως
  2. Κάντε αυτό στη συνέχεια
  3. Μην κάνεις

Αποφασίστε ποια θα είναι τα βασικά σας τρία και επίσης επιλέξτε τι δεν πρόκειται να δουλέψετε. Δεν σημαίνει ότι δεν θα το καταφέρετε ποτέ, αλλά είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα και να εξαλείψετε το άγχος της προσπάθειας να κάνετε πάρα πολλά.

Οι τρεις κορυφαίες λίστες

Αισθάνομαι ότι υπάρχει δύναμη στο νούμερο τρία, γιατί όταν μια λίστα ανεβαίνει περισσότερο από αυτό, μπορεί να αισθάνεται λίγο συντριπτική. Θέλετε να αισθάνεστε ότι οι λίστες υποχρεώσεων σας είναι εφικτές. Αφού έχετε το masterlist σας, φροντίστε να ξεκινήσετε με τους τρεις πρώτους. Μπορείτε να έχετε τη συνήθεια να προσθέτετε ένα ακόμη στη λίστα κάθε φορά που τσεκάρετε ένα στοιχείο.

Μην κάνετε διπλές ή υπερβολικές περιπλοκές

Στο όνομα της οργάνωσης, τείνουμε να περιπλέκουμε υπερβολικά ή να επαναλαμβάνουμε τις προσπάθειές μας – ειδικά όταν σχεδιάζουμε τόσο ψηφιακά όσο και σε χαρτί. Αναρωτηθείτε, «Πού το περιπλέκω υπερβολικά αυτό;»

Επειδή λατρεύω την αισθητική, μπορεί μερικές φορές να αφιερώνω πολύ χρόνο για να κάνω τα πράγματα να φαίνονται όμορφα και να εστιάζω στο αποτέλεσμα και τα πραγματικά αποτελέσματα. Τελικά, πρέπει να συνειδητοποιήσω τι πραγματικά πρέπει να κάνω για αποτελεσματικότητα και πού το χρησιμοποιώ απλώς ως τρόπο για να αποφύγω να κάνω τη δουλειά.

Έχετε 2-3 τρόπους για να παραμένετε οργανωμένοι, μέγ. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώ το Trello για την οργάνωση των εβδομάδων και των έργων μου, το Ημερολόγιο Google για συναντήσεις και ένα χαρτί σχεδιασμού για μια λίστα υποχρεώσεων. Βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν συγκεκριμένες χρήσεις και ότι το σύστημά σας λειτουργεί για εσάς.

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Θα το προλογίσω λέγοντας ότι μερικές φορές το να παρακολουθείς κάτι μπορεί να σε κάνει να νιώσεις υπερβολικά προσηλωμένος σε αυτό. Μερικές φορές πρέπει να συνεχίσετε τα ένστικτά σας και απλά να εμπιστεύεστε ότι η πρόοδος θα έρθει. Τούτου λεχθέντος, εάν αισθάνεστε ότι έχετε καλή σχέση με την παρακολούθηση, μπορεί να είναι χρήσιμο – ειδικά όταν εργάζεστε για να κάνετε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή ή την επιχείρησή σας.

Κάθε εβδομάδα, ρίξτε μια ματιά στα στατιστικά. Είτε διευθύνετε μια επιχείρηση είτε έχετε μια παράπλευρη φασαρία είτε απλά έχετε έναν στόχο οποιουδήποτε είδους – παρακολουθήστε την πρόοδό σας για να δείτε πώς τα πάτε.

Εξετάζω τις προβολές σελίδων και τα έσοδα από διαφημίσεις καθημερινά για να δω πώς τα πάμε και ποιες αναρτήσεις έχουν την καλύτερη απόδοση. Αλλά όταν νιώθω ότι με απογοητεύει ή με κάνει να νιώθω πολύ τυλιγμένος στους αριθμούς, μπορεί να πάρω μερικές μέρες άδεια για να το κοιτάξω.

Η παρακολούθηση σάς βοηθά να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε ό,τι λειτουργεί και λιγότερο χρόνο σε ό,τι δεν λειτουργεί. Τελικά, θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι απλώς να καταναλώνουμε το χρόνο μας με πράγματα που δεν μας εξυπηρετούν.

Δημιουργήστε μια εβδομαδιαία συνάντηση αξιολόγησης με τον εαυτό σας

Αντιμετωπίζω τις εβδομαδιαίες συναντήσεις ανασκόπησης ως ένα τελετουργικό επαναδέσμευσης για τους στόχους μου, γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεχάσω το κομμάτι της λογοδοσίας.

Έχουμε αυτούς τους χαριτωμένους στόχους, αλλά αν δεν τους ξανακοιτάξουμε, ποιο ακριβώς ήταν το νόημα να τους βάλουμε; Αυτό είναι το πρόβλημα με τις λύσεις – δεν τις επιδιώκουμε ενεργά και δεν τις εξετάζουμε κάθε εβδομάδα. Απλώς τα πετάμε έξω και συνεχίζουμε τη ζωή χωρίς να επανασυνδεόμαστε με τους στόχους μας και να αναρωτιόμαστε – «Πώς λειτουργεί αυτό για μένα;» Αυτό που κάνω με φέρνει πιο κοντά στους στόχους μου ή χρειάζεται να αναπροσαρμόσω και να δημιουργήσω ένα νέο σχέδιο;

Αποφασίστε για μια πρόθεση

Γιατί δουλεύεις τόσο σκληρά σε αυτό που κάνεις; Ποια είναι η πρόθεσή σας πίσω από αυτό;

Το «γιατί» μας είναι τόσο πολύτιμο στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τις συνήθειές μας βιώσιμες. Χωρίς λόγο που να μιλάει στην καρδιά σας, είναι δύσκολο να παραμείνετε παρακινημένοι. Ξεκαθαρίστε ποιον εξυπηρετείτε και γιατί το κάνετε πριν αναπτύξετε ένα σχέδιο δράσης για να φτάσετε εκεί.

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα ιδεών προθέσεων για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σκόπιμα.

Μαζέψτε τις εργάσιμες ημέρες σας

Έχετε θεματικές ημέρες στην εβδομάδα εργασίας σας; Ένα παράδειγμα αυτού για μένα είναι να αφιερώσω μερικές ημέρες σε χρόνο για τη συγκέντρωση περιεχομένου ενός μήνα ή μεγαλύτερης αξίας.

Η διαδικασία μου για την επεξεργασία ήταν ότι θα δούλευα στην ανάρτηση εκείνης της ημέρας κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Αυτό ήταν σίγουρα δύσκολο να διατηρηθεί. Αν εμφανιζόταν κάτι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, μια ανάρτηση δεν θα έβγαινε έξω – ίσως μέχρι εκείνο το βράδυ που έφτασα σπίτι. Συνειδητοποίησα ότι οι αναρτήσεις δεν ήταν τόσο δομημένες ή υψηλής ποιότητας όσο θα μπορούσαν να είναι.

Να γιατί μαζεύω τις μέρες μου:

  • Κάνω περισσότερα εστιάζοντας σε ένα βασικό πράγμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Μπορώ να προγραμματίσω περιεχόμενο εκ των προτέρων, έτσι μου επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και ποιότητα.
  • Είναι πιο εύκολο να παρακολουθείτε το περιεχόμενο.

Έχετε συνήθειες εβδομαδιαίου προγραμματισμού; Δώστε μας τις καλύτερες συμβουλές σας!