8 Στόχοι βιβλίων που πρέπει να θέσετε το 2022 για να διαβάσετε περισσότερα σκόπιμα

8 Στόχοι βιβλίων που πρέπει να θέσετε το 2022 για να διαβάσετε περισσότερα σκόπιμα

Oktober 2, 2022 0 Von admin

Όπως πολλοί άνθρωποι, ψάχνω να δημιουργήσω κάποιους σκόπιμους στόχους το 2022. Ένας από αυτούς τους στόχους είναι να διαβάσω περισσότερα βιβλία. Και ως στοχευόμενος, ξέρω ότι η δημιουργία στόχων γύρω από οτιδήποτε στη ζωή σας απαιτεί ιδιαιτερότητα και ένα σκόπιμο σχέδιο.

Επομένως, εάν σκέφτεστε ότι θα θέλατε να θέσετε κάποιους στόχους σχετικά με το να διαβάσετε περισσότερα το 2022, δοκιμάστε μερικούς συγκεκριμένους στόχους. Διαλέξτε ένα ή δύο για να επιδιώξετε αυτό το επόμενο έτος – και δημιουργήστε ένα σχέδιο παιχνιδιού για να το πραγματοποιήσετε. Γιατί ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλώς μια ευχή, σωστά;

Είστε έτοιμοι για μερικές διασκεδαστικές ιδέες για στόχους που αφορούν την ανάγνωση; Ας μπούμε σε αυτό.

1. Δημιουργήστε έναν ρεαλιστικό στόχο ανάγνωσης

Πόσο διάβασες πέρυσι; Ποιος είναι ένας εφικτός στόχος για εσάς φέτος; Να διαβάζω δύο βιβλία κάθε μήνα; Αυτό είναι ένα για κάθε δύο εβδομάδες, που μπορεί να είναι περισσότερο από ό,τι διαβάσατε πέρυσι. Αναβαθμίστε τους αναγνωστικούς σας στόχους – χωρίς να θέσετε έναν παράξενο στόχο που δεν πιστεύετε ότι θα πετύχετε πραγματικά. Η ικανότητά μας να πετυχαίνουμε τους στόχους μας έχει να κάνει πολύ με την αυτοπεποίθησή μας.

2. Γράψτε τη λίστα επιθυμιών ανάγνωσης

Χρησιμοποιούμε το ClickUp για να οργανώσουμε τη λίστα επιθυμιών ανάγνωσης (βλ Κάντε κλικ για δημιουργικά εδώ και λάβετε ένα πρότυπο λίστας ανάγνωσης) – και παρακολουθήστε τις αξιολογήσεις μας. Ή χρησιμοποιήστε Goodreads για την επιμέλεια και την παρακολούθηση της λίστας σας.

Πόσες φορές ακούτε για ένα υπέροχο βιβλίο και μετά το ξεχνάτε τελείως; Ενώ όλοι μπορεί να έχουμε μια λίστα TBR, είναι πολύ πιο εύκολο να θυμάστε τι θέλετε να διαβάσετε αν το γράψετε. Μου αρέσει να κρατάω μια λίστα με τα βιβλία που θέλω να διαβάσω, τα βιβλία που έχω διαβάσει και να κρατάω σημειώσεις για όσα έμαθα. Περισσότερα για αυτό σε λίγο!

3. Δημιουργήστε ένα κοινότοπο βιβλίο

Ένα συνηθισμένο βιβλίο είναι ένα μέρος όπου κρατάτε αποσπάσματα και εμπνευσμένα στοιχεία από τα βιβλία που διαβάζετε. Πρώτη φορά άκουσα για αυτό από Έιμι Λαντίνο & Ryan Holiday.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά οι αγαπημένες μου εμπνεύσεις προέρχονται από αυτούς τους δύο που χρησιμοποιούν έναν φάκελο αρχείων για να οργανώσουν όλα τα χειρόγραφα εισαγωγικά ανά κατηγορία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο βιβλίο για έμπνευση – ή εάν έχετε ένα βιβλίο που θέλετε να γράψετε ή να δημιουργήσετε περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πηγή για να διατηρήσετε εισαγωγικά για να ανατρέξετε αργότερα.

4. Ακούστε ηχητικά βιβλία αντί για podcast

Αν είστε σαν εμένα, έχετε την τάση να προτιμάτε τα podcast και όχι τα ηχητικά βιβλία. Έχω χρησιμοποιήσει το Audible για λίγο και έχω τόσα πολλά βιβλία εκεί που με ενδιέφερε να διαβάσω. Κι όμως, όταν κάνω μια μεγάλη βόλτα ή με το αυτοκίνητο, δεν σκέφτομαι να ακούσω ηχητικά βιβλία. Το 2022, θέλω να αρχίσω να ακούω περισσότερα βιβλία στις βόλτες μου.

Δείτε τα καλύτερα βιβλία του 2021 Οι κορυφαίες επιλογές βιβλίων του Amazon.

5. Δημιουργήστε μια ανταλλαγή βιβλίων

Προκειμένου να αξιοποιήσω στο έπακρο την αγορά έντυπων αντιτύπων βιβλίων, μου αρέσει η ιδέα να κάνω μια ανταλλαγή βιβλίων με φίλους. (Ειδικά μια μυστική έκδοση όπου τα τυλίγεις και τα χαρακτηρίζεις με το είδος.) Γιατί, όλοι γνωρίζουμε ότι κρίνουμε τα βιβλία από τα εξώφυλλά τους – αλλά αυτό δεν είναι πάντα μια καλή ένδειξη του πόσο καλό είναι το βιβλίο!

Ή, ακόμα καλύτερα, δημιουργήστε μια μικρή βιβλιοθήκη έξω από το σπίτι σας με ένα «πάρε ένα βιβλίο, άφησε ένα βιβλίο». Δεν υπάρχει λόγος να συσσωρεύετε βιβλία αφού τα διαβάσετε, αν δεν θα αναφερθείτε ξανά σε αυτά. Γιατί λοιπόν να μην διαδώσετε την αγάπη – και να διαβάσετε μερικά βιβλία που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ;

6. Δοκιμάστε ένα νέο είδος

Σε αυτό το σημείο, θέστε ως στόχο να εξερευνήσετε ένα νέο είδος φέτος. Μερικές φορές μένουμε κολλημένοι στα κανονικά μας μοτίβα ανάγνωσης και ξεχνάμε πόσο διασκεδαστικό είναι να βουτάμε σε ένα βιβλίο για ευχαρίστηση – ειδικά όταν είναι έξω από τη ζώνη άνεσής μας.

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα των μπεστ σέλερ και εξερευνήστε έναν τίτλο που δεν είναι του συνηθισμένου είδους σας, είτε πρόκειται για επιστημονική φαντασία, φαντασία, YA ή ιστορική φαντασία.

7. Διαβάστε κάθε βιβλίο του αγαπημένου σας συγγραφέα

Αυτό μπορεί να είναι προφανές, γιατί όταν βρίσκετε έναν συγγραφέα που σας αρέσει, το φυσικό σας ένστικτο είναι να τους διαβάσετε όλους, σαν να πρέπει να τους πιάσετε όλα τα Pokemon vibes.

Κόλιν Χούβερ είναι μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς και πραγματικά δεν χορταίνω τα βιβλία της. ποιος είναι ο αγαπημένος σου συγγραφέας; Ποιον απολαμβάνετε να διαβάζετε περισσότερο;

Βάλτε έναν διασκεδαστικό στόχο αυτόν τον επόμενο χρόνο να διαβάσετε κάθε βιβλίο του αγαπημένου σας συγγραφέα – ή εξερευνήστε έναν προτεινόμενο συγγραφέα παρόμοιο με τους αγαπημένους σας.

8. Γράψτε μια μίνι αναφορά βιβλίου

Θυμάστε να γράφετε αναφορές βιβλίων στο σχολείο; Ήρθε η ώρα για μια διασκεδαστική, ενήλικη εκδοχή.

Δυσκολεύομαι να θυμηθώ τα πάντα (ή οτιδήποτε πραγματικά) για ένα βιβλίο αφού το διάβασα. Τείνω να πηδάω στο επόμενο – αλλά όταν διαβάζετε κάτι, ειδικά στα είδη μη μυθοπλασίας και προσωπικής ανάπτυξης – πιθανότατα μαθαίνετε πολλά πράγματα που μπορείτε να εφαρμόσετε στη ζωή σας.

Γιατί να μην δημιουργήσετε ένα μικρό σύστημα αναφοράς βιβλίων για να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας γεύματα. Κρατήστε το απλό και γράψτε μερικές φράσεις στα αγαπημένα σας φαγητά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο σύστημα βιβλίων παραπάνω για να παρακολουθείτε τα επισημασμένα αποσπάσματα σας – ή μπορείτε να σημειώσετε μερικά βήματα δράσης, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε πραγματικά τα μαθήματα που έχετε μάθει από τα βιβλία που διαβάσατε!


Ποιο είναι το καλύτερο βιβλίο που διαβάσατε πρόσφατα; Ας το ακούσουμε στα σχόλια!