Aloe Vera Turning Brown | Αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων με την αλόη βέρα

0

Είναι τεράστιο κακό όταν βλέπεις μια αλόη να φαίνεται λίγο λυπημένη. Αν σας Η αλόη βέρα γίνεται καφέ και απαλήτότε μπορεί να έχει κάποια προβλήματα.

Το ήξερες? Η αλόη βέρα είναι εγγενής στην Αφρική! Θεωρείται τροπικό φυτό, που είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Η αλόη είναι παχύφυτο, και όπως πολλά παχύφυτα, έχει την ικανότητα να το κάνει λουλούδι.

Η αλόη βέρα είναι συνήθως εύκολη στην καλλιέργεια. Αυτό το παχύφυτο δεν θα ζητήσει πολλά από εσάς, απλώς βεβαιωθείτε ότι έχει καλή πηγή φωτός και εξαιρετική αποστράγγιση και μπορείτε να απολαύσετε τα πολλά οφέλη της αλόης βέρα.

Χρησιμοποιώ τα φυτά μου αλόης βέρα για να φτιάξω σπιτικό απολυμαντικό χεριών, τη συνταγή για μωρομάντηλα και φυσικά το χρησιμοποιούμε σε εγκαύματα από τον ήλιο!

Τα φύλλα αλόης που γίνονται καφέ μπορεί να προκληθεί από διάφορες συνθήκες. Το να γίνει καφέ μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικής ποσότητας νερού ή πολύ λίγου. Μπορεί επίσης να σημαίνει πρόβλημα με το έδαφος ή τη θερμοκρασία.

Γιατί η Aloe Vera μου γίνεται καφέ και συρρικνώνεται;

Aloe Vera που γίνεται καφέ και απαλή

Το πολύ λίγο πότισμα μπορεί να προκαλέσει τα φύλλα της αλόης να μαυρίσουν και να συρρικνωθούν ή να συρρικνωθούν. είναι πολύ είναι πολύ ανθεκτικό φυτό και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία.

Όταν υπάρχει πολύ λίγη υγρασία για ένα φυτό αλόης βέρα, αρχίζει να παίρνει την υγρασία που χρειάζεται για να επιβιώσει ανακατανέμοντάς την από τα φύλλα.

Η κίνηση του νερού υποβοηθάται από τη συστολή των ακτινωτών τοιχωμάτων. Αυτοί οι τοίχοι μπορούν να συστέλλονται και να διαστέλλονται ξανά μετά την αναπλήρωση του νερού.

Aloe Vera που γίνεται καφέ και απαλή

Είναι μια πολύ εύχρηστη τεχνική επιβίωσης αν με ρωτάτε. Το φυτό έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, αλλά μπορεί να χάσει μερικά φύλλα στη διαδικασία εάν μείνει πολύ καιρό χωρίς νερό.

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι η αλόη σας βρίσκεται σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος γλάστρας. Εάν πιστεύετε ότι το χώμα είναι καλό, δώστε στο φυτό λίγο νερό. Φροντίστε να ποτίζετε βαθιά. Αφήστε το νερό να στεγνώσει τελείως πριν το ποτίσετε ξανά.

Ποτίστε περίπου μία φορά κάθε 3 εβδομάδες. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει 1 έως 2 ίντσες βάθος μεταξύ των ποτισμών.

Καφέ Συμβουλές

Aloe Vera που γίνεται καφέ και απαλή

Κάθε τόσο μπορεί να έχετε ένα φύλλο που έχει νεκρές καφέ άκρες στα φύλλα του.

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το φυτό πάθει ζημιά, όπως αν χτυπήσει κάτι πάνω του.

Μπορείτε να κόψετε αυτό το άσχημο καφέ κομμάτι. Χρησιμοποιώ ένα δυνατό ψαλίδι κουζίνας και το κόβω όσο πιο κοντά στο υγιές πράσινο μπορώ.

Γιατί η Aloe Vera μου γίνεται καφέ και απαλή;

Aloe Vera που γίνεται καφέ και απαλή

Εάν η αλόη βέρα σας γίνεται καφέ και μαλακή (νερά φύλλα), τότε είναι σημάδι ότι την ποτίζετε πολύ.

Αστεία ιστορία, η γιαγιά μου μου έδωσε την πρώτη μου αλόη όταν ήμουν στις αρχές των 20 μου και τη σκότωσα με επιτυχία, ποτίζοντας την ή όπως μου αρέσει να την αποκαλώ ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Σε αυτήν την περίπτωση, είτε δίνετε στην αλόη πάρα πολύ νερό, είτε ίσως το χώμα ή το δοχείο που χρησιμοποιείτε δεν βοηθάει στη διατήρηση της υγρασίας.

Τερρακότα είναι ένα εξαιρετικό υλικό για τη χρήση της αλόης σε γλάστρες, καθώς είναι ένα πορώδες υλικό που μπορεί να βοηθήσει στο στέγνωμα του εδάφους ανάμεσα στα ποτίσματα. Είναι επίσης υπέροχο γιατί συνήθως έχουν μια τρύπα αποστράγγισης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή κάθε επιπλέον υγρασίας.

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα…Δοκιμάστε να μετατοπίσετε την αλόη σε μια γλάστρα από τερακότα με α καλά στραγγιζόμενο μείγμα γλάστρας.

Ποτίστε περίπου μία φορά κάθε 3 εβδομάδες. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει 1 έως 2 ίντσες βάθος μεταξύ των ποτισμών. Προσπαθήστε να μην το αγαπήσετε μέχρι θανάτου δίνοντάς του πολύ νερό!

Aloe Vera που γίνεται λευκό

leggy aloe vera, η αλόη βέρα ασπρίζει

Έχετε δει ποτέ τα φύλλα της αλόης να ασπρίζουν; Τυπικά, το λευκό ξεκινά από τη βάση του φύλλου και βγαίνει. Όταν τα φύλλα της αλόης αρχίζουν να ασπρίζουν, σημαίνει ότι δεν παίρνει αρκετό φως.

Όταν η αλόη βέρα δεν έχει αρκετό ηλιακό φως, τείνει να γίνει ποδαρική. Αυτό σημαίνει ότι το στέλεχος κολλάει πολύ έξω από το έδαφος. Κάτι που μπορεί να κάνει την αλόη να γίνει ασταθής. Τότε μπορεί να γίνει πολύ βαρύ και μπορεί να είναι επιρρεπές σε ανατροπή.

Θρυλικό παράδειγμα φυτού αλόης βέρα

Εάν η αλόη σας αναποδογυρίζει, πρέπει να επανατοποθετηθεί.

  • Αφαιρέστε την αλόη από την κατσαρόλα και σπάστε τη βρωμιά γύρω από τις ρίζες, πολύ απαλά.
  • Προσθέστε το 1/3 του χώματος πίσω στη ζαρντινιέρα ή τη γλάστρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την αλόη στη ζαρντινιέρα, ενώ προσθέστε περισσότερο χώμα γύρω της.
  • Θέλετε τα κάτω φύλλα να αγγίζουν την επιφάνεια του εδάφους.
  • Αφήστε ένα 3/4 ιντσών προεξοχή στο πάνω μέρος της ζαρντινιέρας, για να αφήσετε το νερό να απορροφηθεί, αντί να χύνεται από το χείλος και να κάνει χάος.
  • Βρείτε ένα πιο ηλιόλουστο σημείο για την αλόη ή τοποθετήστε το έξω κάτω από μια σκεπαστή βεράντα για μια εβδομάδα, όπου μπορεί να δέχεται άφθονο έμμεσο ηλιακό φως. Μετά από αυτήν την εβδομάδα, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε άμεσο ηλιακό φως εάν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από 90ºF. Εάν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, κρατήστε το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Εδαφολογικά θέματα

Μπορεί να προκύψουν προβλήματα εδάφους εάν λιπάνετε αλόη. Μερικές φορές μπορεί να συσσωρευτεί αλάτι στο έδαφος που μπορεί να κάψει τις ρίζες και να προκαλέσει καφέ χρώμα στα φύλλα της αλόης.

Κατά τη λίπανση αλόης χρησιμοποιεί ένα λίπασμα φτιαγμένο ειδικά για παχύφυτα. Συνήθως, το λίπασμα μπορεί να προστεθεί περίπου μία φορά το μήνα. Δεν χρειάζεται όμως να προσθέσετε λίπασμα στην αλόη. Εφόσον του δίνεις ηλιακό φως και νερό όσο χρειάζεται, συνήθως είναι μια χαρά.

Μπορείτε να διορθώσετε τη συσσώρευση αλατιού αλλάζοντας το έδαφος έξω, με α καλά στραγγιζόμενο χώμα γλάστρας που αγαπούν τα παχύφυτα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κοιτάξει τις ρίζες και ελέγξτε για σήψη των ριζών. Κόψτε τυχόν ρίζες που σαπίζουν και φυτέψτε ξανά.

Μετά τη μεταφύτευση της αλόης βέρα, μην την ποτίζετε για περίπου μία εβδομάδα. Αυτό θα επιτρέψει στις ρίζες να αποκατασταθούν.

Αλόη βέρα με καφέ άκρες

Βέλτιστη θερμοκρασία για φυτά Aloe Vera

Η αλόη προτιμά θερμοκρασίες μεταξύ 55 και 85ºF. Αυτά τα φυτά είναι ευαίσθητα σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.

Εάν αφήσετε την αλόη σας έξω κατά τη διάρκεια μιας κρύας νύχτας, το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να υποστεί κάποια ζημιά στο φύλλωμα. Ακριβώς όπως αφήνοντάς το σε άμεσο ηλιακό φως σε θερμοκρασίες υψηλότερες από 85ºF θα μπορούσε να προκαλέσει καφέ ή κιτρίνισμα.

Κατά τους θερμότερους μήνες, η αλόη βέρα μπορεί να μεταφερθεί έξω.

Ωστόσο, πρέπει να το ρυθμίσετε για να συνηθίσετε τη ζέστη και τις φωτεινότερες ακτίνες του ήλιου. Τοποθετήστε το σε μια σκεπαστή βεράντα για περίπου μια εβδομάδα πριν το βάλετε στο άμεσο ηλιακό φως.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνήθως τα φυτά εσωτερικού χώρου πρέπει να ποτίζονται λιγότερο και να φυλάσσονται μακριά από τα κρύα ρεύματα, όπως στα περβάζια.

Κρατώ μερικές αλόες στο παράθυρο της κουζίνας, αλλά τις κρύες νύχτες τις βγάζω έξω για να μην κρυώσουν πολύ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας φροντίστε να φυλάσσονται σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο, όπου μπορούν να λάβουν τη ζεστασιά και το φως που χρειάζονται για να επιβιώσουν τον χειμώνα.

Aloe Vera που γίνεται καφέ και απαλή

Συνοψίζοντας

Η Αλόη Βέρα είναι ανθεκτική και πολύ επιεικής. Μπορείτε να αποκαταστήσετε μια άρρωστη μικρή αλόη μόνο με λίγη προσπάθεια.

Όταν αποκτήσετε την αλόη σας υγιή και χαρούμενη, θα πρέπει να αρχίσει να παράγει κουτάβια για εσάς! Μάθετε πώς να πολλαπλασιάσετε την αλόη βέρα με μερικά απλά και εύκολα βήματα!

Αν είστε εδώ, πιθανότατα διαβάσατε ολόκληρο ή απλώς παραλείψατε! ΧΑΧΑ…

Για πλάκα αφήστε μου ένα σχόλιο και πείτε ποιο είναι το αγαπημένο σας πράγμα για καλλιέργεια!

Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτεστε!… Αφήστε μου ένα σχόλιο!

Μοιραστείτε το στο Pinterest!

Φροντίδα φυτών αλόης βέρα, αντιμετώπιση προβλημάτων

Πόροι

τι να φυτέψω τον Ιούνιο μπάμιες

Η φύτευση είναι υπέροχη στη ζώνη 8. Έχουμε μια μεγάλη καλλιεργητική περίοδο και έχουμε τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να φυτέψουμε κατά τον μήνα Ιούνιο. Ας μπούμε λοιπόν σε αυτό…Ξέρετε τι να φυτέψετε τον Ιούνιο; Θα χωρίσω αυτήν την ανάρτηση σε μια γρήγορη, απλή λίστα και μια λεπτομερή λίστα. Γιατί?…

Συνέχισε να διαβάζεις Τι να φυτέψετε τον Ιούνιο | Ζώνη 8

Σελίδες ζωγραφικής φυτών 1370x775

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά μου αρέσει να χρωματίζω. Ναι, είμαι σχεδόν 40 και εξακολουθώ να έχω ένα παιδικό πάθος για το χρωματισμό. Σε εμένα και στα έφηβα αγόρια μου αρέσει να εκφραζόμαστε με καλλιτεχνικούς τρόπους. Μας αρέσει να σχεδιάζουμε και να χρωματίζουμε μαζί! Ωστόσο, αυτές οι σελίδες χρωματισμού απευθύνονται περισσότερο στους λάτρεις των φυτών. Αυτές οι σελίδες ζωγραφικής φυτών…

Συνέχισε να διαβάζεις Σελίδες χρωματισμού φυτών | Εκτυπώσιμες σελίδες χρωματισμού

Ιδέες κάθετης κηπουρικής

Οι κάθετες ζαρντινιέρες κήπου είναι τέλειες όταν δεν έχετε χώρο για κήπο. Τα φυτά αναπτύσσονται καλά σε αυτούς τους μικρούς χώρους εκπληκτικά! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν τα πάντα για να δημιουργήσετε έναν κατακόρυφο κήπο και σήμερα θα μοιραστώ μερικές δροσερές ιδέες για DIY από όλο τον κόσμο και ακόμη και ορισμένα προϊόντα που θα μπορούσατε να αγοράσετε για να βοηθήσετε…

Συνέχισε να διαβάζεις Κάθετες Ζαρντινιέρες Κήπου | Κήπος έμπνευση

φύλλα moringa

Είτε θέλετε να μετακινήσετε τα σπορόφυτα moringa στον κήπο, είτε αν θέλετε να μάθετε πώς να μεταμοσχεύετε δέντρα moringa, σας έχω! Το καλύτερο πράγμα για το moringa είναι ότι μπορεί να καλλιεργηθεί σε δοχεία, υπερυψωμένα κρεβάτια ή ακόμα και σε κρεβάτι κήπου στο έδαφος. Αφού φυτέψεις δέντρα, μερικές φορές εύχεσαι…

Συνέχισε να διαβάζεις Πώς να μεταμοσχεύσετε δέντρα και σπορόφυτα Moringa | Μεταφύτευση Moringa

Οι απαρχές ενός φαγητού δάσους

Ένα Urban Food Forest είναι αυτοσυντηρούμενο και μιμείται αυτό που κάνει η φύση φυσικά. Για παράδειγμα, τα φυτά στο δάσος παίρνουν τα νεκρά φύλλα, τις πευκοβελόνες, τα πεσμένα δέντρα και χρησιμοποιούν τα θρεπτικά συστατικά για να γίνουν μεγάλα και δυνατά. Από την άλλη πλευρά, ο κήπος μου απαιτεί πολύ χρόνο και πρόσθετα μόνο για να έχω ένα ελάχιστο…

Συνέχισε να διαβάζεις Urban Food Forest | Δημιουργία ενός παραγωγικού δάσους τροφίμων χωρίς συντήρηση

Περιποίηση φυτών Aloe Vera

Η αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικό φυτό για να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί, είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χαμηλή συντήρηση. Το να μάθετε πώς να φροντίζετε ένα φυτό αλόης βέρα είναι απλό. Ίσως παρατηρήσετε ότι υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι αλόης. Όπως πολλά άλλα έμβια όντα σε αυτόν τον πλανήτη, η αλόη μπαίνει…

Συνέχισε να διαβάζεις Φροντίδα φυτών Aloe Vera | Πώς να Φροντίζετε την Αλόη Βέρα

Schreibe einen Kommentar