Garden Cumbers όλο το καλοκαίρι

1
Garden Cumbers όλο το καλοκαίρι

Εικόνα

Καλλιεργείτε αγγούρια στον κήπο σας; Αν όχι, χάνετε ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα πράγματα που μπορείτε να καλλιεργήσετε κατά τους υπερ-καυτούς καλοκαιρινούς μήνες μας. Για να μαζεύετε αγγούρια τον Ιούλιο, θα πρέπει πραγματικά να τα φυτέψετε τώρα.
Το ταπεινό αγγούρι είναι στην πραγματικότητα μια διατροφική δύναμη. Εκπληκτος? Ήμουν, αλλά αποδεικνύεται ότι το αγγούρι είναι μια υπερτροφή που περιέχει σχεδόν όλες τις βιταμίνες που χρειάζεστε κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών Β, βιταμίνης C, φυτικών ινών, βιταμίνης Κ1, χαλκού, καλίου και μαγγανίου. Φάτε μόνο ένα αγγούρι καθημερινά αντί για πολυβιταμίνες.
Ποιος δεν λατρεύει ένα δροσερό, τραγανό αγγούρι που βγαίνει κατευθείαν από τον κήπο; Το τέταρτο πιο ευρέως καλλιεργούμενο «λαχανικό» στον κόσμο, το αγγούρι, που σχετίζεται τόσο με την οικογένεια του πεπονιού όσο και της κολοκυθιάς, είναι τεχνικά φρούτο. Με την ήπια, αναζωογονητική του γεύση που αναμειγνύεται τόσο καλά με άλλες προσφορές στον κήπο, τα αγγούρια είναι στην πραγματικότητα κατά 90% νερό, αλλά εξακολουθούν να καταφέρνουν να παρέχουν πολλά πολύτιμα οφέλη για την υγεία, ενώ είναι εύκολο να καλλιεργηθούν στον κήπο της πίσω αυλής.

Εικόνα

Τα αγγούρια που αναπτύσσονται σε ένα μακρύ αμπέλο που ακολουθεί, διακρίνονται σε δύο κύριες κατηγορίες: αγγούρια σε φέτες, τα οποία είναι γενικά μεγαλύτερα και με χοντρό δέρμα. και τα αγγουράκια τουρσί, τα οποία είναι μικρότερα και με λεπτότερη φλούδα. Μια εναλλακτική λύση είναι το μακρύτερο, λεπτότερο αγγλικό ή γκουρμέ αγγούρι, γνωστό και ως „χωρίς ρέψιμο“, με σπόρους τόσο μικρούς που είναι βασικά ασήμαντοι.
Τα αγγούρια που καλλιεργούνται άγρια ​​σε όλη την Ινδία χρησιμοποιούνται ως παραδοσιακό φάρμακο για τη θεραπεία των πονοκεφάλων. Οι σπόροι έχουν βρει θέση ως διουρητικό και ο χυμός χρησιμοποιείται ως κρέμα κατά της ακμής και καταπραϋντικό για τα κουρασμένα, πρησμένα μάτια. Αυτές οι πρώιμες χρήσεις οδήγησαν τους επιστήμονες να διερευνήσουν τα φρούτα, τους σπόρους και τα εκχυλίσματα του αγγουριού ως αποτελεσματική θεραπεία σε άλλους τομείς της ιατρικής.
Μαζί με την ντομάτα, τα αγγούρια είναι το αγαπημένο μου λαχανικό κήπου για αυτή την εποχή. Ο γεμάτος φουσκάλες καλοκαιρινός ήλιος, με λίγη βροχή, παρέχει αυτή την πρόκληση που δείχνει το μέταλλο των περισσότερων κηπουρών, αλλά ακόμα και στο κεντρικό καλοκαίρι του Τέξας μπορείτε ακόμα να καλλιεργήσετε ένα υπέροχο αγγούρι. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν καλλιεργείτε αγγούρια είναι ότι το νερό και το σάπια φύλλα είναι οι καλύτεροι φίλοι του κηπουρού. Στη ζέστη του καλοκαιριού μας, που είναι προ των πυλών, το πραγματικό κόλπο για να αποκτήσετε υπέροχα αγγούρια είναι το πότισμα. Η σύστασή μου είναι να ποτίζετε μία φορά την ημέρα το πρωί, εάν οι θερμοκρασίες είναι στις υψηλές 90s ή τριψήφιες θέσεις, ή κάθε δεύτερη μέρα εάν οι θερμοκρασίες είναι στις χαμηλές 90s.
Τα αγγούρια χρειάζονται πότισμα σε τακτική βάση, γι‘ αυτό ακολουθήστε προσεκτικά ένα κανονικό πρόγραμμα ποτίσματος. Ποτέ μην ποτίζετε λιγότερο από κάθε δεύτερη μέρα, εκτός εάν αισθάνεστε υγρασία μερικές ίντσες βαθιά όταν βάζετε το δάχτυλό σας στο χώμα, οπότε μπορείτε να καθυστερήσετε το πότισμα μέχρι το χώμα να στεγνώσει λίγο.
Εάν τα κλήματα αγγουριού χρειάζονται λίγη βοήθεια για να πιάσουν το πέργκολο, μετακινήστε απαλά το κλήμα για να καθίσει πάνω από ένα σκαλοπάτι στο πέργκολο που θα ασφαλίσει σύντομα. Σε λίγο, θα υπάρχουν λουλούδια και φρούτα. Συγκομίστε κάθε αγγούρι πριν παχύνει πολύ και αρχίσει να κιτρινίζει. Το Suyo Long Cucumber είναι μια από τις καλύτερες ποικιλίες για τα ζεστά καλοκαίρια μας, ή ίσως θέλετε να δοκιμάσετε το Lemon Cucumber που παράγει ένα στρογγυλό, κίτρινο φρούτο γεμάτο γεύση. Η φλούδα του αγγουριού περιέχει τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά, γι‘ αυτό φροντίστε να φάτε λίγο από το δέρμα. Το αγγούρι λεμονιού είναι καλό αν βρίσκετε το πράσινο δέρμα των άλλων κολοκυθιών πολύ πικρό, καθώς είναι η χρωστική ουσία στο δέρμα που κάνει το πράσινο που έχει πικρή γεύση. Άρα χωρίς πράσινο δέρμα, ούτε πικρή γεύση.

Παρατηρήστε ποτέ ότι τα αγγούρια φαίνονται να αλλοιώνονται αμέσως μετά την κατάψυξη, μελέτες έχουν βρει ότι, έκπληξη, τα αγγούρια διατηρούν τη φρεσκάδα τους περισσότερο όταν φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Τα αγγούρια είναι επίσης πολύ ευαίσθητα στο αιθυλένιο, μια φυσική φυτική ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την έναρξη της διαδικασίας ωρίμανσης σε πολλά φρούτα και λαχανικά, επομένως μια άλλη σύσταση είναι να αποθηκεύετε τα αγγούρια μακριά από μπανάνες, πεπόνια και ντομάτες λόγω του φυσικού αιθυλενίου που παράγουν.
 
Πώς να προστατέψετε τα αγγούρια σας στη ζέστη του καλοκαιριού…

  • Τα φυτά αγγουριού, όπως και τα περισσότερα λαχανικά, υποβάλλονται σε πίεση σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 95 βαθμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει μαρασμό, πτώση των φύλλων και ηλιακά εγκαύματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το φυτό μπορεί να σταματήσει να αναπτύσσεται εντελώς. Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψετε τα φυτά αγγουριού από την υπερβολική ζέστη είναι να εφαρμόσετε σάπια φύλλα για να ψύξετε το έδαφος και να παρέχετε απογευματινή σκιά από το άμεσο ηλιακό φως. Υπάρχουν πολλές απλές και φθηνές επιδιορθώσεις που μπορούν να μειώσουν τη θερμοκρασία του εδάφους έως και 10 βαθμούς.
    Αρχικά, μπορείτε να σφυρηλατήσετε τέσσερις πασσάλους στη θέση τους γύρω από τα φυτά αγγουριού. Τοποθετήστε ένα σκουρόχρωμο ύφασμα σκιάς πάνω από τους πάσσαλους, στρέφοντας το ύφασμα σε γωνία ώστε να επιτρέπεται τουλάχιστον δύο πόδια ροής αέρα γύρω από τα φυτά αγγουριού. Εάν το ύφασμα είναι πιο κοντά στο φυτό, χρησιμοποιήστε ένα ανοιχτόχρωμο πανί για να αντανακλά τον ήλιο.
  • Ή μπορείτε να τοποθετήσετε μουσελίνα ή τυρόπανο απευθείας πάνω στο φύλλωμα του φυτού αγγουριού για να το προστατέψετε από την υγρασία και το ηλιακό φως. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε χάρτινες σακούλες πάνω από τα αγγούρια για να τα προστατέψετε από τον ήλιο.
  • Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε μια ομπρέλα κήπου σε ένα στρατηγικό σημείο για να προστατεύσετε τα φυτά αγγουριού από το άμεσο ηλιακό φως, μετακινώντας την όσο χρειάζεται όταν δύει ο ήλιος. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα καλάθι ρούχων ανάποδα πάνω από μικρότερα φυτά αγγουριού.

 
Ανεξάρτητα από το πώς σκιάζετε τα φυτά σας, ένα πράγμα που πρέπει πάντα να κάνετε είναι να απλώνετε ένα φύλλο κομπόστ σε ένα χαλαρό στρώμα 2 ή 3 ιντσών γύρω από το φυτό αγγουριού ως σάπια φύλλα. Κρατήστε το σάπια φύλλα λίγα εκατοστά μακριά από το στέλεχος για να αποτρέψετε τη σήψη. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κομπόστ, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα στρώμα 4 ιντσών από ψιλοκομμένα ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φύλλα ή άχυρο στο έδαφος γύρω από το φυτό αγγουριού ή ακόμα και να εφαρμόσετε υγρά φύλλα εφημερίδας στο έδαφος γύρω από τα φυτά αγγουριού. Χρησιμοποιήστε τέσσερα έως έξι φύλλα και απλώστε τα χαλαρά. Βεβαιωθείτε ότι η εφημερίδα δεν είναι εμποτισμένη με νερό. Αποτρέψτε την πλήρη ξήρανση της εφημερίδας με ένα στρώμα άχυρου ή αποκόμματα γρασιδιού στην κορυφή της.

Εικόνα

Ανεξάρτητα από το γιατί τρώτε αγγούρια, δεν είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι με έναν μικρό προγραμματισμό και προσπάθεια μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας υγιεινά, βιολογικά και μη ΓΤΟ αγγούρια ακριβώς στην αυλή σας; Και τώρα ξέρετε πώς να διατηρήσετε τον κήπο σας να παράγει αγγούρια όλο το καλοκαίρι, οπότε δεν πρέπει να σας σταματήσει τώρα!

Καλή Κηπουρική!!


Schreibe einen Kommentar