The How-To of Rhubarb – Just Dabbling Along

1
The How-To of Rhubarb – Just Dabbling Along

Αυτή είναι μια δημοσίευση επισκέπτη.

Ιστορία:

Δεν είναι σαφές πού ή ποια είναι η προέλευση του Ραβέντι. Υπάρχουν αναφορές για το ραβέντι στην Κίνα που χρονολογείται από το 2.700 π.Χ., ωστόσο το ραβέντι βρέθηκε επίσης στις όχθες του Βόλγα.

Όποια και αν είναι η πηγή του Rhubarb? το φυτό χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανώλης, καθώς ήταν ένα πιο ισχυρό φάρμακο με καθαρτικές ιδιότητες.

Ήταν ο Μάρκο Πόλο που είναι το άτομο που πιστώθηκε ότι έφερε το φυτό στην Ευρώπη. Το πρώτο Rhubarb που καλλιεργήθηκε στην Αγγλία ήταν στο Banbury Oxfordshire.

Η δική μου ιστορία για το Rhubarb είναι να το μαζεύω με τον παππού μου στον κήπο του στις αρχές της δεκαετίας του ’40. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κήπο χωρίς αυτό.

Γιατί να καλλιεργήσετε ραβέντι:

Το ραβέντι έχει πολλά μυστικά και παρακάτω είναι μια λίστα με μερικά από αυτά:

Πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη Α, Κ, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο, μαγγάνιο, αντιοξειδωτικά όπως λυκοπένιο και ανθοκυανίνη. Πολλές άλλες βιταμίνες και μέταλλα που μας βοηθούν να διατηρήσουμε όλους μας σε πολύτιμη καλή υγεία.

Λόγω της βιταμίνης Α, η κατανάλωση ραβέντι είναι πολύ καλή για τα μάτια σας.

Βοηθά στη διατήρηση των οστών και των δοντιών σας γερά λόγω της περιεκτικότητας σε ασβέστιο.

Όπως η Αλόη Βέρα, το Ραβέντι βοηθά στην υποστήριξη ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.

Το ραβέντι είναι καλό για την καρδιά σας, καθώς είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες.

Η περιεκτικότητά του σε κάλιο σημαίνει ότι η κατανάλωση ραβέντι βοηθά στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το ραβέντι είναι πιο γνωστό για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Επειδή μια από τις καλλιέργειες με τις χαμηλότερες θερμίδες στον κόσμο, είναι πολύ χρήσιμο για άτομα που αγωνίζονται να χάσουν βάρος.

Προειδοποιητικά λόγια:

Λόγω της έντονης φύσης του ραβέντι, θα πρέπει να αποφύγετε να το τρώτε εάν έχετε μια πάθηση των νεφρών.

Μην τρώτε και μην καταναλώνετε τα φύλλα γιατί έχουν υψηλά επίπεδα οξαλικού οξέος.

Αν συναντήσετε την κινέζικη ποικιλία, μην την φάτε γιατί είναι δηλητηριώδης. Στο μεσαίωνα οι Κινέζοι το χρησιμοποιούσαν για να σκοτώνουν ανθρώπους, φτιάχνοντας τσάι με αυτό και προσκαλώντας τους «φίλους» για απόγευμα και κέικ.

Η μόνη κινέζικη ποικιλία που γνωρίζω στην Ευρώπη είναι στο Εδιμβούργο και στους Βοτανικούς Κήπους της Οξφόρδης. Κανένας από τους δύο δεν έχει τεϊοπωλεία, παρεμπιπτόντως.

Το Rhubarb’s Place στον κήπο:

Ίσως ένα από τα πιο παραμελημένα φυτά σε ολόκληρο τον κήπο. Το οποίο κατά την άποψή μου είναι κρίμα για τη σωστή μεταχείριση που μπορεί να σας ταΐσει από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τον πρώτο παγετό.

Ο λόγος για την κακή μεταχείριση του ραβέντι οφείλεται στο γεγονός ότι θα αναπτυχθεί σχεδόν παντού και επομένως δεν του δίνεται η κατάλληλη φροντίδα για να εξασφαλιστεί η παραγωγή μιας πρώτης τάξεως καλλιέργειας.

Η θέση του ραβέντι στην περιστροφή:

Αν και τα κοινά είδη ραβέντι μπορούν να αναπτυχθούν και να ανθίσουν σε ψυχρούς άργιλους, οι καλλιεργητές αναγνωρίζουν ότι οι προγενέστερες καλλιέργειες και τα καλύτερα αρωματισμένα καλοκαιρινά στελέχη καλλιεργούνται σε καλό αργιλώδες έδαφος που έχει τραφεί καλά με οργανική κοπριά.

Όταν στρώνετε το κρεβάτι Rhubarb σας, να γνωρίζετε ότι με τη σωστή επεξεργασία και το σωστό χώμα, το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί για δεκαπέντε χρόνια.

Φύτευση κρεβατιού με ραβέντι:

Τα νέα κρεβάτια ραβέντι φτιάχνονται τον Μάρτιο σε χώμα που έχει σκαφτεί βαθιά και γενικά είναι σε ανοιχτή θέση.

Τοποθετήστε το Rhubarb μια αυλή μακριά από κάθε πλευρά. Προσπαθήστε επίσης να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν περισσότερα από τρία „μάτια“ σε κάθε ρίζα. Στερεώστε το έδαφος γύρω από το φυτό και αν ο καιρός είναι ξηρός την ώρα της φύτευσης, ποτίστε.

Είναι καλή ιδέα να απλώσετε λίγο λίπασμα κομπόστ γύρω από το φυτό, ωστόσο μην το κάνετε ακριβώς πάνω από την άκρη ανάπτυξης.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το κρεβάτι καθαρό από ζιζάνια και να αφαιρέσετε τους μίσχους των λουλουδιών εκ των προτέρων.

Καλλιέργεια από σπόρους:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ραβέντι είναι τόσο εύκολο να αναπτυχθεί από σπόρους, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο. Οι σπόροι μπορούν να σπαρθούν σε κουτί ή γλάστρα τον Μάρτιο και να αφεθούν να βλαστήσουν σε κρύο πλαίσιο.

Τα νεαρά φυτά μπορούν στη συνέχεια να φυτευτούν σε ανοιχτό έδαφος προς τα τέλη Απριλίου.

Μια άλλη μέθοδος είναι να περιμένετε μέχρι τα μέσα Απριλίου και στη συνέχεια να καλλιεργήσετε τους σπόρους σε ανοιχτό έδαφος.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό με την καλλιέργεια του ραβέντι είναι να μην συγκομίζετε κατά την πρώτη σεζόν.

Ένας λόγος για την καλλιέργεια ραβέντι με σπόρους είναι: εάν ψάχνετε για μια σπάνια ποικιλία που μπορεί να βρεθεί μόνο σε άλλη χώρα και πρέπει να αποσταλεί στο ταχυδρομείο. Πολύ πιο εύκολο στη χρήση των σπόρων.

Αναγκάζοντας το ραβέντι:

Ο εξαναγκασμός των καθιερωμένων ριζών ραβέντι γίνεται πολύ εύκολα καλύπτοντας δυνατές κορώνες με κουτιά χωρίς πάτο ή μεγάλες γλάστρες και περιβάλλοντας αυτά τα καλύμματα με ήπιο οργανικό υλικό.

Η καλύτερη στιγμή για να αρχίσετε να πιέζετε το Ραβέντι σας είναι τον Ιανουάριο για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Καθαρίστε πρώτα το φυτό, ξεριζώνοντας και αφαιρώντας τυχόν νεκρά φύλλα γύρω από το στέμμα.

Το έξω αναγκαστικό Rhubarb θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 8 εβδομάδες.

Εάν έχετε θερμαινόμενο θερμοκήπιο, μια άλλη μέθοδος είναι να σηκώσετε τις ρίζες και να το τοποθετήσετε στο μισοσκόταδο κοντά στην πηγή θερμότητας. Περιβάλλεται με λίγο φυλλώδες χώμα και νερό κάθε τόσο με ζεστό νερό.

Το Ραβέντι παράγει γρήγορα βρώσιμους μίσχους. Κάντε αυτό μόνο μία φορά στη ζωή μιας ρίζας. Αυτή η μέθοδος εξαναγκασμού του ραβέντι θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 6 εβδομάδες για τη συγκομιδή.

Νόσος:

Η κύρια ασθένεια του ραβέντι είναι η σήψη των ριζών. Η βάση των στελεχών διογκώνεται και παραμορφώνεται. Τα φύλλα παίρνουν ένα χρώμα μπουκέτο. Οι κορώνες του φυτού συνήθως μαλακώνουν και σαπίζουν.

Ο τρόπος για να το ελέγξετε αυτό είναι να σκάψετε και να κάψετε και να ξαναφυτέψετε σε άλλο μέρος του κήπου.

Το ραβέντι δεν του αρέσει το νερό. Έχασα όλα τα δικά μου ένα χρόνο, όταν ο ποταμός Τάμεσης πλημμύρισε το οικόπεδό μου για οκτώ εβδομάδες έναν χειμώνα.

Συγκομιδή ραβέντι:

Μην συγκομίζετε τον πρώτο χρόνο και στην περίπτωση του Ραβέντι που καλλιεργείται από σπόρους. Μην τρυγάτε τα δύο πρώτα χρόνια.

Μην κόβετε ποτέ το ραβέντι με μαχαίρι. Αυτό που κάνετε είναι να τραβάτε σταθερά από τη βάση ενώ ταυτόχρονα στρίβετε ελαφρά.

Το εξωτερικό μου Rhubarb παράγει μίσχους από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο. Αυτό θα εξαρτάται πάντα από το έτος. Ζεστό/κρύο, υγρό/στεγνό.

Να γνωρίζετε ότι τα φύλλα είναι δηλητηριώδη για κατανάλωση, ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στο λίπασμα ή ως σάπια φύλλα.

Ποικιλίες:

Μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες ραβέντι είναι:

Livingstone: Αυτό είναι λίγο ιδιαίτερο Ραβέντι γιατί είναι μια φθινοπωρινή καλλιέργεια που μπορεί να συγκομιστεί από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον πρώτο παγετό.

Timperley: Μία από τις πιο πρώιμες ποικιλίες και πολύ καλή για ζόρισμα. Όχι εν μέρει γλυκό, ωστόσο μπορείτε να κάνετε τους γείτονές σας να ζηλέψουν τραβώντας το Ραβέντι στα τέλη Φεβρουαρίου ή πολύ αρχές Μαρτίου.

Victoria: Αυτή είναι η πιο ευρέως καλλιεργούμενη ποικιλία με γήινη γλυκιά γεύση.

Μπορείτε να τα αγοράσετε στο DT Brown and Mr Fothergill’s. Και οι δύο είναι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πώς χρησιμοποιώ το Rhubarb:

Απλώς μαγειρεύω και τρώω ραβέντι αρκετά κοντά κάθε μέρα του χρόνου: φρέσκο ​​όταν μπορώ και παγωμένο από την κατάψυξη τον υπόλοιπο χρόνο.

Φυσικά, για όσους από εσάς θέλετε μπορείτε να φτιάξετε: Μαρμελάδα, τουρσί, τάρτες κ.λπ.

Δεν λείπουν οι συνταγές στο διαδίκτυο.

Μια ενδιαφέρουσα χρήση του ραβέντι, που χρησιμοποιώ, είναι να παίρνετε τα πεταμένα φύλλα και να τα βράζετε, αφήνετε το «τσάι» να κρυώσει, κοσκινίζετε και περιχύνετε τα λάχανά σας.

Κάνοντας αυτό, σταματάτε τις πεταλούδες να γεννούν τα αυγά τους σε όλη τη σοδειά σας. Δεν αντέχουν τη μυρωδιά και πάνε κάπου αλλού.

Αναπτύξτε λοιπόν καλά και απολαύστε το Rhubarb σας, και ανταποκριθείτε στην πρόκληση και καλλιεργήστε Rhubarb κάθε μήνα του χρόνου.

Ο Richard Haigh γράφει τακτικά στο http://the-organic-grower.blogspot.com/ και σας προσκαλεί να διαβάσετε περισσότερα από τα άρθρα του σχετικά με τη βιολογική κηπουρική εκεί.

Πηγή άρθρου: https://EzineArticles.com/expert/Richard_Haigh/51716

Πηγή άρθρου: http://EzineArticles.com/9888793

Schreibe einen Kommentar