Young Luffa Ένα τρυφερό, νόστιμο υποκατάστατο κολοκυθιών ~ Texas Homesteader

2
Young Luffa Ένα τρυφερό, νόστιμο υποκατάστατο κολοκυθιών ~ Texas Homesteader

από το Texas Homesteader ~

Γνωρίζατε ότι η νεαρή, τρυφερή λούφα είναι πράγματι βρώσιμη;;!! Ναι, είναι ένα νόστιμο, τρυφερό και εκπληκτικά απαλλαγμένο από παράσιτα υποκατάστατο για τα κολοκυθάκια στον κήπο.

Αυτό είναι σωστό, αν μαζέψετε τη νεαρή λούφα σας όταν έχουν μήκος μόνο περίπου 5″ μοιάζουν πολύ στη γεύση και την υφή με ένα κολοκυθάκι κολοκυθιού. Οχι πραγματικά!

Τα τελευταία χρόνια καλλιεργώ Luffa (κάποιοι το γράφουν λούφα). Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την απόφαση να φυτέψω κήπο, εκτός από το να καλλιεργήσω τα δικά μου σφουγγάρια luffa.

Οφέλη Luffa:

Η νεαρή λούφα είναι τρυφερή και βρώσιμη, παρόμοια με τα κολοκυθάκια. #TexasHomesteader

Ειλικρινά, δεν μπορώ να προτείνω να καλλιεργείτε λούφα αρκετά. Απλώς δείτε αυτά τα οφέλη:

 • *Προσελκύει και ταΐζει μέλισσες και άλλους επικονιαστές
 • *Το όμορφο κλήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζωντανή σκιά.
 • *Τα νεαρά λουφά 5” είναι βρώσιμα ως υποκατάστατο του κολοκυθιού
 • *Τα σφάλματα του σκουός δεν ενοχλούν ποτέ τη luffa μου (Αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!)
 • *Η Luffa παράγει παραγωγικά
 • *Αν αφεθεί να ωριμάσει, η luffa γίνεται ένα εύχρηστο σφουγγάρι απολέπισης
 • *Μια ώριμη λούφα παρέχει πολλούς σπόρους για τον κήπο του επόμενου έτους και για κοινή χρήση

Θα σας το αναλύσω παρακάτω. Τσέκαρέ το.

Οι επικονιαστές αγαπούν τα Luffa Blooms

Ως μελισσοκόμοι πρωτίστως (όπως με όλες σχεδόν τις αποφάσεις μου για φύτευση) Φυτεύω λούφα για να ωφεληθούν οι επικονιαστές. Αυτά τα λαμπερά κίτρινα λουλούδια της λούφα τα ελκύουν πραγματικά. Θέλω να πω, πολλά.

Οι μέλισσες αγαπούν τις ανθίσεις της λούφα περισσότερο από τους ηλίανθους που τους φύτεψα. Ναι, ξέρω. Ούτε εγώ το πίστευα. Αλλά είναι αλήθεια.

Hardy Living Shade

Δεύτερον και πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι ένα φυτό λούφα είναι ένα αμπέλι με μεγάλα φύλλα. Και του αρέσει να μεγαλώνει στη ζέστη ενός καλοκαιριού του Τέξας.

Οπότε εκμεταλλεύομαι και τις δύο αυτές ιδιότητες της λούφα και μεγαλώνω τα αμπέλια κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει την αυλή με τα κοτόπουλα από τον λαχανόκηπό μου. Γιατί επέλεξα αυτήν την τοποθεσία για να φυτέψω λούφα;

Όχι μόνο προσελκύω επικονιαστές στην περιοχή του κήπου μου με αυτά τα κίτρινα άνθη, αλλά τα μεγάλα φύλλα λούφα δημιουργούν μια ανθεκτική οθόνη σκιάς για την αυλή μας με τα κοτόπουλα στην άλλη πλευρά του φράχτη.

Το φύτεψα στη δυτική πλευρά της αυλής για να κρατήσουν τα κοτόπουλα δροσερά, ειδικά από τον πιο καυτό ήλιο της Δύσης τα απογεύματα.

Όλα τα φυσικά σπιτικά σφουγγάρια Luffa

Επίσης, ξέρετε, μπορείτε να τα μεγαλώσετε σε ώριμα σφουγγάρια luffa. Όταν κάποιος περνά κρυφά και δεν έχω την ευκαιρία να μαζέψω πριν γίνει πολύ μεγάλος, απλώς του αφήνω να μεγαλώσει σε πλήρη λούφα.

Αν και πρόθεσή μου ήταν να φάω αυτή τη λούφα όσο ήταν μικρή, δεν πάει χαμένη γιατί χρησιμοποιώ πολύ σφουγγάρια λούφα στο σπίτι μας.

Έχω δίσκους λούφα κάτω από τα σπιτικά σαπούνια μας στο πλάι του νεροχύτη για να μην κάνει το σαπούνι ένα θολό σαπουνόνερο.

Φτιάξαμε επίσης τα σαπούνια Luffa πέρυσι ως μέρος μας Σπιτικό δώρο Χριστουγέννων καλάθια. Ήταν μια υπέροχη ιδέα για σπιτικό δώρο που έτυχε πολύ καλής αποδοχής.

Και ο RancherMan & εγώ χρησιμοποιούμε συχνά σαπούνι λούφα όταν κάνουμε ντους για να βεβαιωθούμε ότι καθαρίζουμε τυχόν τσιγκέρ προτού προκαλέσουν υπερβολική θλίψη. (Διαβάστε το Γεγονότα και πλάνη για τους Chiggers) Τι όφελος διπλής χρήσης, ρε!

Και μάλιστα φτιάχνω Επίπεδα σφουγγάρια Luffa για καθάρισμα. Απλώς κόβω τον πυρήνα από το κέντρο της κολοκύθας λούφα και στρώνω την υπόλοιπη καθαρή επιφάνεια επίπεδη. Μετά το κόβω στο μέγεθος και το χρησιμοποιώ για τρίψιμο!

Luffa Loofah Gourd βιοδιασπώμενο κομποστοποιήσιμο σφουγγάρι καθαρισμού χωρίς πλαστικό - σφουγγάρι κοπής στη μέση με ψαλίδι. #TexasHomesteader

Όταν το σφουγγάρι luffa έχει κάνει βαριά δουλειά, απλά το πετάω στο κομπόστ και αρπάζω ένα καινούργιο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή καθαρισμού με μηδενικά απόβλητα για το φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι μας.

Χρησιμοποιώ αυτά τα επίπεδα σφουγγάρια λούφα στην κουζίνα για να τρίβω πιάτα, νεροχύτες, πάγκους και εστίες μαγειρέματος.

Luffa Loofah Gourd βιοδιασπώμενο κομποστοποιήσιμο χωρίς πλαστικό scrub καθαρισμού σφουγγάρι luffa - καθαρισμός πιάτων με σαπούνι. #TexasHomesteader

Έχω επίσης ένα στο κιτ καθαρισμού του μπάνιου μου για να τρίβω νεροχύτες, μπανιέρες και ντους. Και διάολο, έχω σχεδόν ατελείωτο απόθεμα που έρχεται. Αυτό τους κάνει να κουνιέται σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ αφού είναι απλά λούφα που μου ξέφυγαν πάρα πολύ για να τα μαζέψω τρυφερά!

Καλλιέργεια Luffa για φαγητό

Αλλά εδώ είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα διπλής χρήσης από την καλλιέργεια της λούφας: Εάν τη συγκομίζετε όταν η λούφα είναι μικρή – περίπου 5” περίπου – είναι τρυφερό και κολοκυθάκι αντί να έχει τα σκληρά ινώδη χαρακτηριστικά που αποκτά όταν είναι ώριμη.

Η Luffa ανήκει στην ίδια οικογένεια με την κολοκύθα και το σκουός – Cucurbitaceae. Χρησιμοποιώ λοιπόν πλήρως αυτές τις νεαρές τρυφερές λούφα τρώγοντας τις ως σκουός. Η γεύση και η υφή της νεανικής, τρυφερής λούφας μοιάζει πολύ με τα κολοκυθάκια.

Οχι πραγματικά!

Μου αρέσει να τα κόβω σε φέτες και να τα σοτάρω σε λίγο βούτυρο με κρεμμύδια και σκόρδο για ένα απλό συνοδευτικό. Ή ψήστε τα μαζί με άλλα λαχανικά για μια απολαυστική πλευρά με λίγη περισσότερη γροθιά.

Μερικές φορές τα πετάω στην ιταλική μου γεύση Ατελείωτη σούπα που μου αρέσει να σερβίρω για τα υγιεινά μας γεύματα.

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Απλώς χρησιμοποιώ νεαρή λούφα όπως θα χρησιμοποιούσα τα κολοκυθάκια.

Convincing A Questioning Palate

Η γλυκιά μου κουνιάδα είναι υπέροχη μαγείρισσα. Ενθουσιάστηκε όταν της ανέφερα ότι η λούφα ήταν βρώσιμη αν τη συγκομίσουν πολύ μικρή. Της έδωσα λοιπόν λίγη από τη συγκομιδή λούφα της ημέρας και τα πήγε στο σπίτι περιμένοντας έμπνευση.

Η Luffa όταν συγκομίζεται μικρή μπορεί να είναι υποκατάστατο για τα κολοκυθάκια κήπου. #TexasHomesteader

Αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει με ένα πιάτο ζυμαρικών, τον τέλειο συνδυασμό για κολοκυθάκια. Σέρβιρε το πιάτο της για δείπνο και όταν ρώτησε τον αδερφό μου τι πιστεύει για τα κολοκυθάκια, είπε ότι ήταν νόστιμο. Τότε του είπε τα νέα: «Δεν είναι στην πραγματικότητα κολοκυθάκια, είναι λούφα!»

Τα μάτια του έγιναν μεγάλα και είπε: «Με ταΐσατε LUFFA; Εννοείς σαν το ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΣΚΡΑΒ??!!”

Δεν θα πω ότι ξαφνιάστηκε που η luffa ήταν βρώσιμη, αλλά μπορεί να το έψαξε αμέσως στο google ή όχι για να βεβαιωθεί. ΧΑ!

Η Luffa είναι παραγωγικός παραγωγός

Ξέρετε τα αστεία για τους κηπουρούς που ενθουσιάζονται με τα πρώτα κολοκυθάκια από τον κήπο τους; Απολαμβάνουν να καταβροχθίζουν αυτά τα φρέσκα κολοκυθάκια στην αρχή, μετά τα προσφέρουν σε πολύ ευγνώμονα μέλη της οικογένειας, μετά σε φίλους και μετά σε γνωστούς πριν πετάξουν τελικά σακιά με φρέσκα κολοκυθάκια σε εντελώς αγνώστους.

Ναι, ο RancherMan και εγώ δεν μπορούμε να φάω τόσα κολοκυθάκια. Έτσι φυτεύω μόνο ΕΝΑ φυτό κολοκυθιού στον κήπο μου. Ωστόσο, συχνά παράγει περισσότερα από όσα μπορούμε να φάμε. Έτσι, όπως κάθε άλλος κηπουρός από την αυγή του χρόνου, προσφέρω ελεύθερα περίσσεια κολοκυθάκια σε φίλους και συγγενείς πριν βρω τρόπους να τα συντηρήσω.

Δεν είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με την αποψυγμένη υφή των προηγουμένως κατεψυγμένων κολοκυθιών. Έτσι, η αφυδάτωση ήταν η μόνη μου επιλογή, την οποία θα χρησιμοποιήσω στη συνέχεια για χειμωνιάτικη σούπα.

Παρόλο που χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να ξεκινήσει η παραγωγή, το αμπέλι λούφα σας παράγει επίσης παραγωγικά. Το ένα μου κλήμα παρέχει λίγα λούφα κάθε μέρα. Αλλά επειδή το υποκατάστατο κολοκυθιού συλλέγεται σε μικρότερο μέγεθος, δεν με κατακλύζει όπως πάντα τα κολοκυθάκια.

Η νεαρή λούφα μπορεί να είναι ένα νόστιμο υποκατάστατο του κολοκυθιού. #TexasHomesteader

Η Luffa σας δίνει τόσα φρούτα, αλλά είναι μικρότερα όταν συλλέγονται. Έτσι, είναι εύκολο να πάρετε μια-δυο συγκομιδή λούφα, να τα ψιλοκόψετε και να τα σοτάρετε για λίγο. (Γνωρίζοντας φυσικά ότι θα υπάρχουν ακόμα περισσότερα αύριο!)

Καλλιέργεια Luffa στον κήπο

Η Luffa έχει μεγαλύτερη ημερομηνία ωρίμανσης. Λέγεται ότι χρειάζονται περίπου 4 μήνες ζεστού καιρού για να παράγουν ένα ώριμο σφουγγάρι luffa.

Έτσι θα τα ξεκινήσω συχνά στο δικό μου Εσωτερικό Θερμοκήπιο για να τους δώσει ένα άλμα-ξεκίνημα. Στη συνέχεια φυτεύω τα σπορόφυτα στον κήπο με τα υπόλοιπα λαχανικά μου όταν έχει περάσει ο κίνδυνος του παγετού.

Αυτή η λούφα μεγαλώνει σε ένα μακρύ, ανθεκτικό αμπέλι. Σύντομα άρχισαν να εμφανίζονται όμορφα κίτρινα λουλούδια. Οι μέλισσες μας τα λατρεύουν και τα επισκέπτονται καθημερινά.

Αλλά για αυτό που ένιωσα για πάντα, δεν είδα καμία luffa να μεγαλώνει. Η λούφα άνθιζε και μετά το λουλούδι έπεφτε την επόμενη μέρα.

Τότε μια μέρα εμφανίστηκε μια μικροσκοπική λούφα. ΜΑΛΙΣΤΑ! Μόλις το αμπέλι luffa άρχισε να παράγει, υπήρχαν νέα luffas που φύτρωναν κάθε μέρα.

Luffa και παράσιτα κήπου

συν (και αυτό είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΝΟΥΣ) Έχω παρατηρήσει στον κήπο μου ότι τα ζωύφια της κολοκυθιάς δεν φαίνεται να ενοχλούν τη luffa όπως κάνουν τα σκουός μου. Θα φυτέψω λοιπόν συχνά και λούφα μαζί με τα κολοκυθάκια μου.

Επειδή τα luffas χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να παραχθούν, θα απολαύσω τα κολοκυθάκια τους πρώτους μήνες του κήπου. Στη συνέχεια, όταν τα ζωύφια της κολοκύθας αποδεκατίζουν τα φυτά κολοκυθιού (και παρά τις καλύτερες προσπάθειές μου το κάνουν πάντα) Θα χρησιμοποιήσω τη νεαρή λούφα για υποκατάστατο κολοκυθιού για την υπόλοιπη κηπουρική περίοδο.

Αλλά σκέφτομαι ότι θα παραλείψω τον πόνο της καρδιάς της μάχης (και της απώλειας της μάχης) με τα ζωύφια σκουός. Ίσως του χρόνου να φυτέψω απλώς τη λούφα στη θέση των κολοκυθιών.

Ωρίμαση Luffa για σφουγγάρια

Θα γίνω επίσης πραγματικός Σφουγγάρια Luffa και από αυτή τη φύτευση κήπου. Μπορώ φυσικά απλά να επιτρέψω στη luffa να ωριμάσει. Αλλά τις περισσότερες φορές είναι μια τυχαία απόφαση από μέρους μου. Θα μου λείψει μια μικρή λούφα κρυμμένη πίσω από τα φύλλα μέχρι να μεγαλώσει πολύ για να είναι ακόμα τρυφερή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις απλώς τους επιτρέπω να συνεχίσουν να μεγαλώνουν σε μια ώριμη λούφα. Σύντομα αυτά τα luffa θα αυξηθούν σε μήκος 1-2 πόδια ή περισσότερο.

Τώρα, αν καλλιεργείτε τη λούφα για σφουγγάρια, έχετε αυτό κατά νου: Μερικά αμπέλια λούφα μπορούν να σας δώσουν περίπου 50 ώριμες λούφα. Και ότι πολλά luffa μήκους 2 ποδιών μπορούν να έχουν μεγάλη γροθιά.

Επομένως, εάν καλλιεργείτε πολλά luffa μέχρι την ωριμότητα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πολύ μακρύ και ανθεκτικό πέργκολο για να τα κρατάτε.

Προχωρήστε λοιπόν και φυτέψτε μια λούφα στον κήπο σας. Δώστε του μια μακριά και στιβαρή πέργκολα. Στη συνέχεια, καρπωθείτε τα οφέλη αυτού του πολυλειτουργικού φυτού

~ TxH ~

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Τα αγαπημένα μου Garden Hacks

Τα αγαπημένα μου hacks κηπουρικής όλα σε ένα μέρος. #TexasHomesteader

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ θέσεις κηπουρικής

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook. Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι – πολλοί καλοί άνθρωποι μοιράζονται! Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ίνσταγκραμ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που δημοσιεύεται μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, είναι ΕΥΚΟΛΟ
Εγγραφείτε στο blog μας!

Schreibe einen Kommentar